BLOT написа:Моите пари си ги искам чрез адвокатите, на които ДКЕВР е изпратила писмо, с което иска да бъдат предоставени банкови сметки. На 06.12 съм изпратил данни, ама резултат никакъв.
sunny_boy-2 написа:Колеги как искате ДКЕВР да ви плати парите за съдебните разноски като вие (почти съм сигурен) не сте им предоставили банкови сметки и не сте си поискали парите. Аз си получих парите за съдебните разноски, макар и само за първа инстанция, на втора не ми ги присъдиха, но това е друга бира.
Вместо да се занимавате с изпълнителни дела, просто изпратете по пощата с обратна разписка, писмена молба свободен текст (моля да основание еди кое си решение на вас в сила от ...) да ми преведете съдебните разноски по посочената сметка, адресирана до председателя на ДКЕВР. Странно но да говориш за електронно правителство при положение, че държавен орган като ДКЕВР не признава съобщения получени по ел. поща е наистина глупаво и нагло. Първоначално им пратих съобщението по имейл, но казаха че го искат на хартиен носител.
Макар и с малка забава ще си платят разноските по делото, иначе за такива малки суми не си заслужава изпълнително дело. НОооо ако не си платят доброволно след като са били помолени - СЪД до дупка (както обича да се изразява един колега)
BLOT написа:Днес ми преведоха парите:)
energy11 написа:sunny_boy-2 написа:Колеги как искате ДКЕВР да ви плати парите за съдебните разноски като вие (почти съм сигурен) не сте им предоставили банкови сметки и не сте си поискали парите. Аз си получих парите за съдебните разноски, макар и само за първа инстанция, на втора не ми ги присъдиха, но това е друга бира.
Вместо да се занимавате с изпълнителни дела, просто изпратете по пощата с обратна разписка, писмена молба свободен текст (моля да основание еди кое си решение на вас в сила от ...) да ми преведете съдебните разноски по посочената сметка, адресирана до председателя на ДКЕВР. Странно но да говориш за електронно правителство при положение, че държавен орган като ДКЕВР не признава съобщения получени по ел. поща е наистина глупаво и нагло. Първоначално им пратих съобщението по имейл, но казаха че го искат на хартиен носител.
Макар и с малка забава ще си платят разноските по делото, иначе за такива малки суми не си заслужава изпълнително дело. НОооо ако не си платят доброволно след като са били помолени - СЪД до дупка (както обича да се изразява един колега)
Колега, мерси за информацията, бях забравил за тези разноски по делото, не че са много, но на ДКЕВР няма да им ги оставям!
Тръгнах да пиша молба до ДКЕВР, но как да им кажа, че дължат държавна такса за делото на моята фирма, след като в решението на ВАС (от категорията ФЕЦ в която съм и аз) е цитирана само една фирма, а не всички от съответната категория:
ОСЪЖДА Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да заплати на "........." ООД със седалище гр............., с адрес на управление гр................. ул."........"№... разноски по делото в размер на 50 (петдесет) лева,представляващи д.т.за завеждане на делото пред ВАС...
forum написа:BLOT написа:Днес ми преведоха парите:)
Колега кои пари ти преведоха за такса достъп или за разноските по делото. Ако са парите от таксата моля те напиши по-подробно каква е процедурата.
Joro762 написа:Тоя колега аз ли бях![]()
![]()
sunny_boy-2 написа:energy11 трябва да прочетеш какво точно пише в решението на съда. Ако няколко фирми сте водили делото и сте го спечелили и съда е присъдил разходите то тези разходи са за всяка фирма. в самото решение трябва да пише, че осъжда дкевр да плати еди какво си, на еди кой си и ако и името на твоята фирма е посочена в решението, означава че ти дължат пари и на теб. просто прочети решението, което е влезнало в сила.
Стигна до там че няма институция в България къде да не са ме лали кучетата борба много файда никва-)))Имам чувството че България е собственост на ЕВН корупцията толкова на горе че не си и помисляйте по моя път да вървите само ядовете ще ви останат за разходите няма да говоря че съм алергичен от темата.Но няма да се даваме нали така-))с глава стена разбиваме ама корава глава и празна имаме .Съд до дупка за нещастниците.energy11 написа:Joro762 написа:Тоя колега аз ли бях![]()
![]()
Не Жорка, питах Sunny Boy по конкретно мнение за платената държавната такса към ВАС с/у Реш-е 33, но не съобразих че и ти вече кипиш от дела срещу изедниците
Как вървят нещата с неподписването на договора за достъп? Докъде стигна и очакваш ли в скоро време включване?sunny_boy-2 написа:energy11 трябва да прочетеш какво точно пише в решението на съда. Ако няколко фирми сте водили делото и сте го спечелили и съда е присъдил разходите то тези разходи са за всяка фирма. в самото решение трябва да пише, че осъжда дкевр да плати еди какво си, на еди кой си и ако и името на твоята фирма е посочена в решението, означава че ти дължат пари и на теб. просто прочети решението, което е влезнало в сила.
Колега, моя грешка, подведох се по това, че ВАС обединяваше и разделяше жалбите по отделни дела и т.н. Аз пуснах жалба чрез БФА и явно съм гледал друго решение, в което моята фирма не фигурира, но е за моята категория. Сега като се разрових в сайта на ВАС видях, че по жалбата в която съм включен аз още няма решение на петчленен състав. Ще трябва да го изчакам и тогава да суровакам ДКЕВР. Мерси все пак.
BLOT написа:Разноските и държавната такса ми платиха само. За такса достъп ни вест, ни кост.
Назад към Нормативни документи
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта