В търсене на изход

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: В търсене на изход

Мнениеот saraneron » 28.12.2013 03:07

Слагам една голяма червена точка, така май правеха в едно ТиВи предаване!Отговаррям първо на вторият въпрос .Казват му ,,ПРЕХОД,, ,което аз го разбирам като една ,,топла връзка,, м/у курника и кочината!Други му казват ПЛАН РАНЪТ!Да не пропусна ,всичките там кукуригания,грухтене и миризми!Минаваш силно приведен и бавно ,много бавно ,демек,нагъзен!Газиш в коришки и лайна!От една ,,нещастна,, животинка се въздигаш до една ,,щастлива,,друга животинка! По първият въпрос:Трябва си яка пишка за тази работа !Всички тук сме с пишленца! Пишлегари!Тези с яките курища не си губят времето по форуми!Между светлото бъдеще и нас са ни сложили един крив макарон и ни карат да се кокорим !Друг е въпросът ,че задниците дето им се точиш отдавна са дадени под наем и в близко бъдеще ще се наложи да ПОЧАКАШ и да минеш на дясна ръка , като поомалее,сменяш! :Нека да направим един експеримент, напиши на един лист каква би искал да бъде България в твоите очи,аз като изброя 10 важни неща и спирам, ставам един мръсен комунист ,а ми се иска да се доближим поне малко до скандинавските страни ,например .Е няма да стане, никога и посмъртно!Неможе да стане!ПЕРВО, НЯМА ДА НИ РАЗРЕШАТ!Второ ,манталитет,ЮЖЕН, дори още по-лошо,ЮГОИЗТОЧЕН,генетично обременена нация и народ, това е проблемът,а това ,че сме работлив народ пък е пълна заблуда!Може да сме били но и тогава сме били на опашката ,но сега вече сме абсолютни лентяи!Трябва си поне няколко неща ,с които да превъзхождаме или поне да сме равни с първите и да надграждаме,кои са те ,на какво да се стъпи,какво сме направили последните 20 години, и не само 20 а и 120, то заеми,бригади и Ленински съботници, после преватизации , сега живеем от пред предсъединителни фондове /мале, каква дума написах/,ами като спрат с кеша?Ами те се изредиха всички да ни ощастливяват!То не бе БКП /ДС/ после СДС, пък после ни повториха и потретиха новоизлюпените капиталисти от БСП,после Царя ни оправя ,и великите Османци и те ни одариха един рязан,разни клоуни зад и пред завесата!Сега раннобудни ,красиви,направо по бели гащи,Виктория сикрет!Нямало Тор по улиците и площадите,Тортъ разбра ,че всички са еднакви, за чий чеп да се дере,като от последните 20 години се лъкатушим нагор надоло ,наляво ,надясно и аха да глътнем водица,то 90% от българите вече се научиха да плуват и под вода,трябва да се оцелява!Левски или ЦСКА ,голям смях!По скоро цирк!Защо ли и там вече няма публика?Защото няма мажоретки,да прочете мисълта ми!Друго си е една гола цица а защо не и две!И още,нямаш ли световно призната печатница за парички ,ще ядеш трошички!Но това вече е друга бира! Минаваме в друга категория.Това е голата истина, май всичко се върти около голотата!И сега да си кажа,нямам време да се надявам на извънземните ,на които съм симпатизант, взех се в ръце и реших да изживея каквото ми е отредил господ ,по начин ,който ме устройва,затова не приемам никакви упреци !Ама ,никакви!Харесвам и дон Кихот ,но не се виждам като Санчо Панса!Определено! http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 1%81%D0%B0 Искам да сме приятели и добри,ама ни направиха разногледи и злобни а не беше така, спомням си, е ,поне чак толкова, не беше!Дано, Дядо Мраз ни донесе на всички,това, което, Дядо Коледа е пропуснал!Наздраве!Каква хубава дума , сега се замислих за значението и, иначе се сещах за една пълна чаша с шампанско! Дзън,.....!Пожелания .....! Целувки .....!И мезенце! И сега нещо по-земно.Моля ви, не сечете елхичките,не убивайте дръвчетата,не ги купувайте!Преди години нямаше пласмасови ,сега има и те са по-живи от отсечените!Дано не е късно!
    http://BestPC.BG - Компютри, Лаптопи, Таблети, Телевизори и компоненти
saraneron

Мнениеот Cin gibi » 28.12.2013 17:28

За разрешаването - сори - знай, че НЕ СЕ ПИТА. И тогава, нещата стават. Вземеш ли да питаш, значи, нито си сигурен, нито можеш, нито заслужаваш...и те отрязват /които и да са тези "ТЕ"/.
Хубавите работи стават, както и Съединението, с мощен напън и никакво питане.
това-първо.
Второ, на кривия макарон нито се цъклиш, нито се пулиш да "видиш" през него. Знайно е, през крив макарон се не гледа.
Затуй, си отваряш очите, ушите но, преди всичко, УМА.
И всичко ще видиш, и всичко ще ти стане ясно: Благодатта, добрия живот, НЕ СЕ ИСКАТ.
ВЗЕМАТ СЕ. Може и справки да посоча ала, огледаш ли се, ще ги видиш със своите очи.
Трето...Дядо Мраз е по-готин. И името му е мъжко, и - гледам - паметник в Благоевград му посветили.
- Тъй, де :wink:
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот Cin gibi » 30.12.2013 13:58

Форумът залиня нещо. Апатия е обзела почти цялото соларно братство.
Зима, мъгли, рехав добив и кофти перспективи във ВЕИ-бранша, поне за близките години.
И не е да няма защо:
"Отнийде взорът надежда не види"...
А нещата са значително по-ведри и по-перспективни. За целта, трябва да се гледа /и да се вижда!/ и с ума.
На мен, той ми казва (с риск да се подесетя), че:
1.ВЕИ /Възобновяеми Енергийни Източници/ означава именно ИЗТОЧНИЦИ, а не "продадена енергия за далавера". За икономиката, енергията е полуфабрикат и, по тази причина, не е естествено да носи висока принадена стойност. Приемайте го, както щете но, е факт. При ниска принадена стойност /да не говорим, когато е почти нула или дори отрицателна/ няма как, задълго, без политически решения, да се реализират сериозни печалби на оскубан пазар. пълноценният вариант, с развиване покупателната способност на пазара, е много бавен и труден, да не споменаваме мрачните демографски перспективи. По-бързият, видяхме, е доста уязвим.
2.ВЕИ може, обаче, и да се:
а) Разработват. Вярно, не от всички мераклии за пачка, т.к. не всеки може, а е и разходно, няма да се лъжем.
б) Произвеждат в България, като това носи печалби по веригата.
в.1) Продават в България, като И това носи печалби по веригата.
в.2) Изнасят в чужбина. Определено, свежи пари отвън...
3. Обаче, ВЕИ НЕ Е задължително:
а) Да бъдат скъпи
б) Да бъдат сложни за инсталиране,
в) Да бъдат ненадеждни и трудни за експлоатация.
г) Да са политически уязвими
д) Да изискват тежки процедури и с тяхното инсталиране да се вгорчава животът поне на още един пазарен субект. (Например, към момента, ЕРП-тата да трябва да изкупуват на преференциални цени, а да продават на рагулирани. Последното е класически пример, как митичната Държава прави помен с чужда пита...докато зариби желаещите а, след това, им дръпва килимчето. Непочтено, да, ала в нея е силата, и ножът, и хлябът. Добре, имаше протести ... И? Най-много, да свалят преференциалните цени и да избутат мераклиите на свободния пазар, ако изобщо сторят нещо.)
И те така.
По-ведро де. Все пак, иде Нова Година.
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот Vandal » 30.12.2013 15:33

Като си голям мислител и философ, би ли споделил какво е преференциална цена и къде в обявените цени на ДКЕВР е тя?
Аватар
Vandal

Мнениеот Cin gibi » 30.12.2013 22:08

Споко, не съм голям. Хеле пък философ. Мъничък съм. 90 кила съм само.
Ама няма да се хвана. В момента, по вас удари не ДКЕВР, ами червената мъгла.
ДКЕВР удари по ЕРП-тата. И вас ви треснаха не, като ви бутаха цените, ами, като наложиха такса 20%, нали така? И не ДКЕВР подписва договори за изкупуване, нали? Ала те признават или не едно-други-трети разходи, политики ... под политически натиск и диктат. Тези са по-големи популисти и от Боко.
Та, няма да се учудя, ако започнат за прилагат всячески "нулеви решения", с представяне пред публиката че, видите ли, колко НИЕ сме добри...докато се узаконяват други практики. Като цяло, българският потребител е със занижена покупателна способност и те се опитват всячески да ребалансират нещата принудително. ТОВА може да ви ви прави "по-народни" , vandal, ала не виждам да ви харесва нещо. По - ще ви хареса балансът да се измести във ваша полза и, поне нетно, да не ви тежи повече. Така ли е?
- Така е.
- Може ли да се направи нещо ?
- Сигурно. Обаче, само оттук нататък. И с друг, различен от досегашните, подход към участие във ВЕИ - пазара. Копирането НЕ Е изход. Предлагах нещо - станах лош, даже на два пъти, ме низвергнахте. Затова, ако темата не ви вълнува, никого насила не задържам. :?
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Мнениеот Cin gibi » 30.12.2013 23:25

BTW, в голямата игра, сре средните и малки играчи ще спечели не този, който търси да договори най-високата цена, на която сам да продаде своята изработена енергия а онзи, който направи така, че малкият клиент да ползва на минимална цена. Онзи, който направи енергийната цена преференциална не за себе си, а за клиентите и направи ТЯХ СЪЩО печеливши. Защото, това е сделка от вида "всички печелят" и, с/у нея, съпротивата в обществото ще е минимална.
Там е разликата м/у нас, vandal : Аз предлагам решение от ТОЗИ вид, а тук се страда по първия.
"Да, ама нашето е реално!" ще речеш и сигурно, си прав.
Донякъде.
Това "някъде" вече настъпи, моделът ви се очертава като изоставащ от времето.
съществуват ред варианти:
1.Присъединяваш се и помагаш на новото, докато на борда още има място.
2.Страдаш по старото /което едва ли ще го върне/
3.Търсиш свой, собствен път. Както пееше Висоцки,
"-Эй вы, задние, делай как я!
Это значит, НЕ НАДО ЗА МНОЙ.
Коля эта - только моя,
Выбирайтесь своей колеей!"
"Джин гиби"="като дух".
Няма "Цин", няма "Мин".
Cin gibi

Предишна

Назад към Свободни теми и дискусии