energy11 написа:Да, мога да опитам с такъв gsm комуникатор. Lupus, ако не е проблем ще пиша на ЛС за малка помощ с комуникатора, само трябва да намеря за проба или закупя SMA Webbox.
ОК Пиши като си готов.
energy11 написа:Да, мога да опитам с такъв gsm комуникатор. Lupus, ако не е проблем ще пиша на ЛС за малка помощ с комуникатора, само трябва да намеря за проба или закупя SMA Webbox.
Foton написа:Здравейте,
Какво точно значи "подходящ интерфейс" и "да следи за работата" ? Означава във всеки момент да знаеш кой инвертор работи/не работи.
На един от нашите обекти имам 3 бр. имвертори SMC10000 без WebBox. Може ли с това устройство да ги управлявам и как? Можеш да ги спираш и пускаш и във всеки момент да знаеш кой работи и кой не.
Бих желал да получавам в реално време данни за мощността и да мога да ги регулирам. Това няма как да стане.HG07 не е специализиран дивайс за контрол и управление на аналогови величини
Lupus написа:Foton написа:Здравейте,
Какво точно значи "подходящ интерфейс" и "да следи за работата" ? Означава във всеки момент да знаеш кой инвертор работи/не работи.
На един от нашите обекти имам 3 бр. имвертори SMC10000 без WebBox. Може ли с това устройство да ги управлявам и как? Можеш да ги спираш и пускаш и във всеки момент да знаеш кой работи и кой не.
Бих желал да получавам в реално време данни за мощността и да мога да ги регулирам. Това няма как да стане.HG07 не е специализиран дивайс за контрол и управление на аналогови величини
Foton написа:Извинявай Lupus,
Не разбрах вашата система може ли да спира и пуска тези инвертори без да се налага грубо комутиране на захранването и може ли да показва дали инвертора работи, т.е. по какво познава, че работи?
energy11 написа:donpesho написа:Не зная какви са ти инверторите , но аз също използвам Webbox на СМА и мога да ги изключвам , включвам и променям изходната мощност от дистанция когато си поискам .Инверторите ми са Съни центал на СМА.
Да колега, знам че инверторите могат да включват и изключват дистанционно с SMA Webbox, но аз съм с друга комуникация, с която това не може да бъде правено. Именно затова се насочих към Webbox-a, но исках да си запазя и сегашната си комуникация със сензорите. Идеята ми беше да използвам сегашната комуникация за мониторинг (харесва ми повече от интерфейса на Webbox-a), а да използвам Webbox-a само при нужда от включване/изключване/намаляване на мощността. Г-н Матеев обясни, че няма как да свържа и двете комуникации.
Аз също съм с инвертори SMA SMC и опцията е да мина на вариант Webbox+Sensorbox, но ми излиза скъпичко, при положение че съм плащал за една комуникация вече...
Foton написа:Инфото е тук: http://files.sma.de/dl/17872/SMC9-11TLRP-IA-en-51.pdf
Както казах НЯМА I/O за управление, само RS485 комуникация по измисления протокол на SMA.
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта