Bobby написа:Ясно е, че подбират от кои централи да поискат информация. Но не пречи ВСЕКИ да си изпрати отчета. Оттам нататък е хубаво двете асоциации да поискат от ДКЕВР да обработи всичките отчети и едва тогава да си прави "изводите". То е ясно, че пак ще са нагласени. Другият вариант е двете асоциации да направят паралелно това проучване и в момента, в който ДКЕВР излезе с техните резултати, да изкарат верните. Може би ще е добре да бъдат подплатени с верификация от някоя независима страна - защо не и одиторска фирма! Така ще бъдат заглушени в голяма степен лъжите на ДКЕВР. В крайна сметка е ясно на всички ни, че това което правят е за прикриване на собствената им (и на предходните им) некадърност и невъзможност да вземат и едно независимо решение! Да не пропусна, че другото нещо, което искат да прикрият са огромните кражби в сектора! Сега се опитват да прехвърлят сметката за тях на нас, след като очевидно прехвърлянето на народа води до протести, а е възможно и до нещо повече...
Mateev написа:Аз имам две централи до 30 kWp, като старата е правена с модули по 3.0 EUR/Wp и ми излезе като себестойност почти 300 000 лева. Въпреки високата цена от 56 стотинки, тази централа няма да ми се изплати и за 15 години. Втората централа е с евтини модули и ми излезе около 120 000 лева. Тя е с изкупна цена 29 стотинки и ще се изплати за около 10 години.
Та искам да кажа, че хитреците от ДКВЕР ми поискаха счетоводните отчети на евтината централа, но НЕ МИ ПОИСКАХА на скъпата. Тоест те съзнателно са правили подбор от кои централи да искат и от кои - не. Следователно това проучване ВЕЧЕ Е ОПОРОЧЕНО. Просто е ПЛАНИРАНО да бъде опорочено. И още от сега знам какъв ще е резултата - ще кажат:
Вижте колко евтини са централите, пък си продават тока за 80 стотинки.
Почти съм сигурен, че така ще стане. ДКЕВР не се нуждае от нашите счетоводни отчети, защото отдавна е наясно с това какви са приходите и разходите. ДКЕВР се нуждае от поредната фалшификация, уж вече по документи, и на базата на тази фалшификация "законно" да ни отнеме половината от доходите.
Bobby написа:Списък на всички фирми, както и проезведената от тях енергия има на сайта на АУЕР - справката за издадените гаранции. Така, че това не е трудно да се открие.
ferdy написа:Имаме запитване към ДКЕВР дали всички централи да си пращат отчетите, както и дали не са съгласни централи до 200 кВт да изпращат само по електронен път, за да не плащат за куриери, като ни отговорят нещо веднага ще ви уведомим. А дотогава - моля ви на който са поискали отчети да си ги представя, това за искането на документи от ТР вече ги питахме, нямат адекватен отговор, но ще го използваме като аргумент за всяване на смут сред участници в сектора.
Назад към Нормативни документи
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта