20% такса

Публична дискусия за обсъждане на мерките, които трябва да бъдат препоръчани на законодателните органи в България, с цел облекчаване на процедурите по узаконяването на елекроцентрали, използуващи ВЕИ (Възобновяеми Енергийни Източници)

Модератори: Mateev, Admin

Re: 20% такса

Мнениеот Lupus » 03.09.2014 18:17

А ако нямаш нужда в даден момент от толкова енергия, какво ще правиш с излишъка?
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Mateev » 03.09.2014 21:28

Ще топля рибите и реката, която тече покрай дома, но няма да им го подарявам на тези гадове............
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Joro762 » 03.09.2014 22:55

Mateev написа:Ще топля рибите и реката, която тече покрай дома, но няма да им го подарявам на тези гадове............

Вече имам единомишленици ,точно така и колкото повече сме толкова по-добре.Но първо трябва да си платят за гяволъка и тогава.С лихвите ,за да забравят да се е....т повече!
Joro762

Мнениеот Блудният син » 03.09.2014 22:58

Малко може да ми е глупав въпросът но, няма ли как да как да комутираш към някои съседи и да им го продаваш, все едно теглят те от мрежата? Дори на 1 ст. по-евтино да е, пак ще отиде при някого, с когото така или иначе /предполагам/ имате повече допирни точки, отколкото с Енерго-Про, те сигурно ще се радват на подаръка ти но, все ще получаваш нещо в замяна. Рибите едва ли ще го оценят, и те от дума не разбират, завалиите.
Умният дава правилни отговори. Мъдрият задава правилните въпроси.
Блудният син

Мнениеот Joro762 » 03.09.2014 23:06

Блудният син написа:Малко може да ми е глупав въпросът но, няма ли как да как да комутираш към някои съседи и да им го продаваш, все едно теглят те от мрежата? Дори на 1 ст. по-евтино да е, пак ще отиде при някого, с когото така или иначе /предполагам/ имате повече допирни точки, отколкото с Енерго-Про, те сигурно ще се радват на подаръка ти но, все ще получаваш нещо в замяна. Рибите едва ли ще го оценят, и те от дума не разбират, завалиите.

Колега като ми платят инвестицията ,знаеш ли че ми е през мънивелата ,ако ще на 0 ст да купуват остатъка -))
Joro762

Мнениеот Foton » 04.09.2014 11:44

Mateev написа:Аз вече си реших проблема с простотиите, ....

4. А ако започнат да ми се цупят, че съм присъединен, а не продавам - тогава направо ще им бия шута и ще се разкача от тях. С малко повече електроника мога да си организирам вътрешна мрежа, и тотално да се разкача от енергийната система. Имам вече техническа готовност за това, както и психическата нагласа да го направя.

Както преди доста време беше отбелязано, в белите държави, когато има проблем не си свалят радиаторите, а правителствата. В почти белите държави се откачваме от мрежата.....
Ноевият ковчег е създаден от любители, професионалистите са направили Титаник...
Foton

Мнениеот Блудният син » 04.09.2014 15:46

Foton написа:
Mateev написа:Аз вече си реших проблема с простотиите, ....

4. А ако започнат да ми се цупят, че съм присъединен, а не продавам - тогава направо ще им бия шута и ще се разкача от тях. С малко повече електроника мога да си организирам вътрешна мрежа, и тотално да се разкача от енергийната система. Имам вече техническа готовност за това, както и психическата нагласа да го направя.

Както преди доста време беше отбелязано, в белите държави, когато има проблем не си свалят радиаторите, а правителствата. В почти белите държави се откачваме от мрежата.....

Яко!
Само че, да речем, свалим го. И? По начина, по който сега процедираме, процедурите за снемане и отзоваване са тежки и мудни, искат се огромни усилия и организация, които те откъсват от заниманията ти, после, идват поредните проходимци, а времето лети. Много обичам въпроса "А после, какво? "
-Някой да даде отговор?
Блудният син

Мнениеот Foton » 04.09.2014 16:20

Блудният син написа:
Foton написа:....

Яко!
Само че, да речем, свалим го. И? По начина, по който сега процедираме, процедурите за снемане и отзоваване са тежки и мудни, искат се огромни усилия и организация, които те откъсват от заниманията ти, после, идват поредните проходимци, а времето лети. Много обичам въпроса "А после, какво? "
-Някой да даде отговор?

Друг цитат: "Когато 10 000 човека, с по едно паве в ръка, застанат срещу парламента и силно си пожелаят нещо, то обикновено се случва."
Ноевият ковчег е създаден от любители, професионалистите са направили Титаник...
Foton

Мнениеот Блудният син » 04.09.2014 17:02

Видяхме за последните две години две оставки. Само мен ли ме гложди, обаче, че нещата отиват отново към повторение? И докога така?
Блудният син

Мнениеот Mateev » 04.09.2014 19:45

Foton написа:
Блудният син написа:
Foton написа:....

Яко!
-Някой да даде отговор?

Друг цитат: "Когато 10 000 човека, с по едно паве в ръка, застанат срещу парламента и силно си пожелаят нещо, то обикновено се случва."

Да, това е единствената сила на народа (тълпата). Управляващите много добре го знаят това, и тяхната най-важна стратегия е: "Давай на тълпата достатъчно, щото да не се бунтува, а за всичко останало можеш спокойно да я лъжеш, мамиш и експлоатираш". Това го пише в книжката, за която не един път съм ви споменавал............

И те правят точно това - лъжат, мамят, експлоатират, и само от време на време клякат по някой дребен въпрос, когато ножа наистина им опре до кокала...... Може да звучи жестоко, но това е единствената възможна тяхна правилна стратегия. Практикува се от край време от всички управляващи по света, независимо с каква думичка наричаме техния обществено-икономически строй. Още от римско време са се усетили за този проблем с тълпата и още от тогава е крилатата фраза "Дай на тълпата хляб и зрелища, а след това прави каквото си искаш".

Проблема с Българските управници е, че хептен ограничиха хляба на тълпата, а за зрелищата въобще не се сещат. Това рано или късно ще се стовари върху тях с огромна сила и мощ, и те ще бъдат пометени. Новите, които ще дойдат на власт, само за 2-3 месеца ще я изучат тази книжка, и отново ще започнат старата песен на нов глас. Това е живота...... и няма шанс скоро да се промени, защото все още никой не е измислил по-добра концепция за държане на тълпата под контрол.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Блудният син » 04.09.2014 21:02

По-борбен те имах. Силен, организиран...а са на път да те пречупят. Бива ли така?
Освен това, има стратегии и стратегии. "Тяха" и "наша". Моята не включва да бъда правен ежедневно на идиот от тези, които съм избирал. Има изход. Той не предполага да се предаваме, нито да се хабим в последствие. Щото все ще е постфактум. Не вярвам, да ти допада. Освен това, протестите не променят факта, че едни може и да искат, ама други са зад загражденията и за цял мандат ги абонираме (това-при текущата практика) за правото да решават и да не отговарят. Когато стане МНОГО напечено, максимум да има някоя счупена глава +/- оставка...до идване на следващите в същата схема. Ако осъзнаем ситуацията, приемем и съобразим ходовете си с нея, всичко си идва на мястото, а силата може да премине у нас, като работодатели на онези трътки в парламента. Знам вариант за изход, онези треперят, а медиите се опитват да ме заглушат. Бих го споделил директно, МОЖЕМ ДА ПРЕЧУПИМ ПРОКЛЕТАТА ПРАКТИКА.
Ама ако решиш пак да ме баняш...
Подал съм ви ръка.
Блудният син

Мнениеот Блудният син » 04.09.2014 21:13

Корупция, конфликт на интереси, злоупотреба с власт, бездействие с власт...ВСИЧКО можем да овладеем. Т.е., във висока степен. И имаш пълната възможност да наклониш везните. СЕГА.
"После" означава "най-рано след един мандат". Или дори "никога".
Важи за всички.
Блудният син

Мнениеот Блудният син » 04.09.2014 21:17

Лекарството е експериментално, както в случая с Ебола. Останалите са се провалили. Не работят.
А това просто го подарявам.
Блудният син

Мнениеот Блудният син » 05.09.2014 08:47

Ще отворя нова тема "ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ЛЕКАРСТВО" за "да не спамя" тази. После, г-н Матеев може по всяко време да я изтрие, а аз няма да навлизам без конкретни позиции по обсъжданите в други клонове от вас теми. Така, няма "да ги затапвам" и ще съжителстваме мирно. Отивам в подфорум "свободни теми и дискусии".
Блудният син

Мнениеот Vandal » 05.09.2014 12:56

Блудният син написа: за "да не спамя" тази.

Ти на това ако не викаш спам..
Аватар
Vandal

ПредишнаСледваща

Назад към Инициатива за подобряване на законодателството при изграждане на ВЕИ