retro написа:Май всички тука се опитват да преоткрият топлата вода!? Я вземете да попрочетете туй-онуй и ще видите, че още през хиляда седемстотин и някоя си година Адам Смит е установил, изследвал, обследвал, публикувал що е морал, етика, корупция, общество и други подобни дето ги дъвчите по-горе-също като хора без работа, седнали във вмирисана квартална кръчма, пиещи евтина ракия без мезе и с чаша вода от чешмата и "оправящи" света, световната икономика и политика (па и нашите) !
Я всеки да вземе от библиотеката по един екземпляр на "Богатството на народите" и да се прибирате по стаите (по килиите), че става късно...
...обаче аз все още си мисля, че не е станало безнадеждно късно...
Моите уважения но, коя е тази КАЧЕСТВЕНА ПОЛОЖИТЕЛНА ПРОМЯНА в последните години, драги?
Повече ли станахме българите?
По-свободни ли станахме?
По-богати ли станахме?
По-здрави ли станахме?
По-качествени образование, храни, здравеопазване ли имаме?
Или поне благата станаха по-достъпни?
Дали пък /ако не броим бежанците отвън, дето ни броят като междинна станция/ повече българи се завръщат?
По-сигурно ли живеем?
Повишиха или понижиха изкупните цени на енергията от ВЕИ?
Че протестирахте-протестирахте. Нещо дребно, уж, решиха в полза на бранша. ОК. А...прилага ли се ефективно и сигурни ли сте, че нещата ще се подобрят?
По-лесно ли се избива сега инвестицията? Ако има и ако няма субсидии?
И КОЙ НА КОГО ПЛАЩА: ЕРП-тата ли /достойно/ на вас, та вие да сте ДОВОЛНИ, Вас ли /по несправедливи цени и практики/- ви доят и те, и други власти и фактори, или всички заедно, плащате на мен...ама сте отново, доволни?
И, ако е така - т.е., всичко е ясно /да влезе убитият/ и всички са сигурни и доволни, топлата вода е измислена отдавна, а моя милост си пие хапчетата /примерно/ - та, ако е така, защо просто не ми се изсмееш, а ми отговаряш?
И, ако мислиш, че още не е станало безнадеждно късно /ха дано!/ - трябва ли да стане, най-сетне, та чак тогава да почнем да правим нещо, което да поправи...абе, нямаше ли тогава ВЕЧЕ ДА Е СТАНАЛО безнадеждно късно?
И малко ли неща правихме? А подействаха ли? Може би, вече всички се е оправило, и страстите са напразни? А защо се наливат отново луди пари в кампании, не беше ли уж всичко ОК?
И други въпроси има, и не ги задавам само аз. И решенията на почти всички проблеми пред обществото зависят от добронамерената, здрава и почтена законодателна власт, т.к. тя определя функционирането на страната като цяло.
И ние ще трябва да избираме но, към момента, па ни предлагат смяна чарковете на телевизора, дори на целия телевизор, но...
НО, ПРОГРАМАТА И КАРТИНКАТА ОСТАВАТ СЪЩИТЕ. НЕ ИСКАХМЕ ЛИ ТЯХ ДА СМЕНИМ?