ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ЛЕКАРСТВО

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Re: ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ЛЕКАРСТВО

Мнениеот nadzor » 17.09.2014 11:59

Колеги, според мен Несторов е платен партиен манипулатор, вероятно от троловете на Кутев.
Предлагам да не се включваме в темата му и да не я отваряме повече.
nadzor

Мнениеот Блудният син » 17.09.2014 12:30

nadzor написа:Колеги, според мен Несторов е платен партиен манипулатор, вероятно от троловете на Кутев.

Точно Кутев бе - заедно с Корумбашев - сред първите, които отрязаха идеята с твърдението, че "моят морал е доказан". Иначе, де за хубави неща да се плащаше така, както ти предполагаш. Щях да се чувствам страхотно а обкръжението ми - да благоденства. Де да беше така, надзоре. Де да беше.
Умният дава правилни отговори. Мъдрият задава правилните въпроси.
Блудният син

Мнениеот Foton » 17.09.2014 12:46

Блудният син написа:
nadzor написа:Колеги, според мен Несторов е платен партиен манипулатор, вероятно от троловете на Кутев.

Точно Кутев бе - заедно с Корумбашев - сред първите, които отрязаха идеята с твърдението, че "моят морал е доказан". Иначе, де за хубави неща да се плащаше така, както ти предполагаш. Щях да се чувствам страхотно а обкръжението ми - да благоденства. Де да беше така, надзоре. Де да беше.

Е, ако не си платен трол, а наистина ги мислиш тия неща......Лошо, мноого лошо!
Един екземпляр беше казал, че ако човек до 25-тата си година не е комунист няма сърце. Ако след това е комуняга - няма акъл. Та ти на колко години си?
Може да не отговаряш. Аз знам...
Ноевият ковчег е създаден от любители, професионалистите са направили Титаник...
Foton

Мнениеот Блудният син » 17.09.2014 13:07

За мен меродавни са оценките на хора, които уважавам. Защо да се тревожа за ...твоята?

Иначе да, до време вярвах в тези басни, "от всекиго според способностите" и др. Това време мина.
И не, никой не ви спира да избирате, както и преди. Ама пак ще ви цакат. Стой, та гледай.

И те така.
Блудният син

Мнениеот Foton » 17.09.2014 16:37

Блудният син написа:За мен меродавни са оценките на хора, които уважавам. Защо да се тревожа за ...твоята?
......
И те така.

Цитата: "Човек, Тошко, е една дроб. В числителя е това, което хората мислят за теб. В знаменателя това което ти мислиш за себе си." - др. Владимирова, Теменужка Владимирова.
Интересно на колко се оценяваш?
Ноевият ковчег е създаден от любители, професионалистите са направили Титаник...
Foton

Мнениеот Блудният син » 17.09.2014 16:49

Foton написа:
Блудният син написа:За мен меродавни са оценките на хора, които уважавам. Защо да се тревожа за ...твоята?
......
И те така.

Цитата: "Човек, Тошко, е една дроб. В числителя е това, което хората мислят за теб. В знаменателя това което ти мислиш за себе си." - др. Владимирова, Теменужка Владимирова.
Интересно на колко се оценяваш?

Дай да не глаголим празни приказки. Ти я питай, на колко ме оценява сега, ако това ще ти оправи съня. Като мой учител, тя ме е оценявала на времето. В момента, и с нейна помощ - на много неща ни научи и, което е важно, да не приемаме нещата на доверие - се справям. Ето, сам оценявам битието си и виждам, че може и по-добре. Естествено, щом може, значи трябва да се старае човек да го направи такова. Ако ти си се предал или смяташ, че щом някой друг вече е доволен, трябва и аз да съм - не си познал. Съчувствам на падналите духом, аз отказвам.

Прочее, да уважавам нечия оценка не означава, да се съглася 100% с нея. Такъв човек аз ислушвам внимателно, защото знам, че мога да науча /още/ нещо от него. Ала разни тук и там, чули-недочули, видели-недовидели, разбрали-недоразбрали и пазещи нещо да не се промени - а, защо, често, и сами не разбиращи го правят - ги съжалявам. Те не живеят свой живот, не играят своя игра. Най-вероятно, крепят нечий чужд интерес и...толкова.
Блудният син

Мнениеот Инженер » 17.09.2014 21:24

Мислех си,че Блудният/Пирамид/Несторов раздвижва форума, но вече съм на мнение, че му сваля нивото.Така, че призовавам Матеев да го отстрани.И не трябва да се чака да направи повече от 100 поста,както сега.
Инженер

Мнениеот Блудният син » 17.09.2014 21:27

Страхотно. Наистина, какво чакате? Избаняйте ме и ТОВА ще реши проблемите ви. Голям смях.
Блудният син

Мнениеот Блудният син » 17.09.2014 22:04

...И нито дума, що е то "ниво на форума" и в кои теми - уж - съм "снижил нивото".
Формална причина1: - "Ама тоя има различни възгледи и се опитва да ни ги обяснява". /Сякаш същото ненаправиха г-н Матеев, Lupus...а bubolinka1 дори го обиждаше, пък той не се трогна. Егати наглеца/
Формална причина2: "Всява смут в разума ми" - /Значи, все пак, е казал нещо вярно. Иначе, защо да се тревожа?/
Формална причина3: "АЗ НЕ ГО РАЗБИРАМ, както и още 3-5-10 души тук" /без разлика, че общо са над 1400 регистрирани/

умен човек беше казал че, щом имаш неприятели, значи, все пак, правиш нещо правилно.

И не обръщайте внимание на казаното от мен в темата за електромобилите. Инженерски работи, не бяха за този форум :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Блудният син

Мнениеот Mateev » 18.09.2014 09:56

Когато човек не е достатъчно компетентен в дадена област, лесно може да бъде обзет от някаква ГРЕШНА ФИКС ИДЕЯ в тази област. Стига се дори до ВМАНИАЧВАНЕ. Най-интересното е, че този човек дори САМ СИ ВЯРВА че неговата идея е ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛНАТА. Примери за това могат да се посочат хиляди. Всеки един човек по-принцип е склонен да поддържа в съзнанието си такива грешни фикс идеи за области от познанието, в които той не е компетентен. Причината е чисто психологическа - на всеки му се иска да има обяснение за всичко случващо се около него, и когато такова обяснение няма, той си го ИЗМИСЛЯ, опитвайки се някакси да го ВМЕСТИ В ОГРАНИЧЕНИТЕ СИ ПОЗНАНИЯ.

Самата религия е такава ФИКС ИДЕЯ, но не е само тя. Всеки един човек си има в главата стотици и хиляди такива ГРЕШНИ ИДЕИ.

За съжаление всеки един човек без изключение е "болен" от тази болест. Всеки има склонност да си измисля НЕКОМПЕТЕНТНИ ОБЯСНЕНИЯ и дори САМ ДА СИ ВЯРВА на тях. Лошото не е в това - това е нормална защитна реакция, наложена ни от природата, и дълбоко вкоренена в нашите гени. Лошото е че някои хора РАЗПАЛЕНО СПОРЯТ и се опитват да си наложат ГРЕШНАТА ИДЕЯ дори и тогава, когато опонент в спора е много по-компетентен от тях човек в дадената област. Това вече е лоша черта на характера, присъща само на определен тип хора с ниска компетентност и високо самочувствие.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Mateev » 18.09.2014 10:34

Мисля че съм разказвал във форума с какъв случай се срещнахме аз и колегите на един от Пловдивските панаири. Ставаше въпроса за човек, гордо наричащ себе си "ИЗОБРЕТАТЕЛ". Изобретението му се състоеше в едни картини, на гърба на които той беше сложил някакви гъвкави нагреватели. Спорът се състоеше в това, че той твърдеше че неговите картини представляват "авангардни" отоплителни уреди, закачени на стената, но имащи КПД 130-140%. Спорихме с него часове наред, вадейки всякакви разумни доводи, но той на всеки един наш довод вадеше някакъв си негов контрадовод. Чак останахме учудени как е възможно човек толкова дълбоко да се заблуждава, че дори и САМ ДА СИ ВЯРВА.

В основата на всичко стоеше тоталната НЕКОМПЕТЕНТНОСТ и НЕГРАМОТНОСТ на този човек по отношение на законите на електротехниката и физиката, но той това не го знаеше. Той не знаеше какво не знае, а в същото време си беше въобразил, че е ИЗОБРЕТАТЕЛ и че неговото откритие е МНОГО ВЕЛИКО. Ходил е дори да го предлага в БАН, и там естествено са му се изсмели на предложението. И вместо да се замисли за собствената си компетенция, той без да му мигне окото обяви, че всички учени в БАН са ГЛУПАЦИ, НЕКОМПЕТЕНТНИ НЕКАДЪРНИЦИ и всякакви други подобни. Той бил ВЕЛИК ИЗОБРЕТАТЕЛ и величието му ще бъде признато чак след неговата смърт. Историята ще помни името му и всякакви други врели некипели ........ Абе според мене мястото му беше в психиатрията, но от друга страна той не буйстваше, и затова не са го прибрали. Просто беше обзет от някава ФИКС ИДЕЯ и не съществуваше сила на света, която да го накара да си промени мисленето и възгледите.

Та това е. В случая с Пирамид мисля че имаме нещо подобно. Нямаме никакъв шанс да го убедим в каквото и да било. Той САМ СИ ВЯРВА на всичко това, и независимо колко и какви доводи ще му извадим, той винаги ще си намира някакви си негови измислени контра-доводи. Предполагам че и при него има МАНИЯ ЗА СОБСТВЕНО ВЕЛИЧИЕ, която мания го кара РАЗПАЛЕНО ДА СПОРИ дори и с целия свят. Същата тази мания го кара да си мисли, че ТОЙ Е НАЙ-УМНИЯ и всички останали около него са ПО-ГЛУПАВИ.

Според мене това е вярната диагноза по отношение на Пирамид. От тук нататък случая за мене приключи. Диагноза има, но НЯМА ЛЕКАРСТВО за тази болест (на Пирамид). Следователно всякакви опити да се комуникира с него са НАПЪЛНО БЕЗСМИСЛЕНИ - все едно че човек спори с цветен телевизор. И тъй като не съм чак токова изперкал, щото да споря с телевизор, аз прекратявам участието си в темата. Ще изчакам още няколко дена и други хора да си кажат мнението, и после ако искате, ще пратя темата там, където и е мястото - на боклука. Все пак това е енергиен, а не политически или психарски форум.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Блудният син » 18.09.2014 11:15

...А аз си мислех, че диагнозите се поставят от - прощавай, Росимире но, сам така пожела - от компетентни хора.
Компетентни хора са казвали, че земята е плоска.
Компетентни хора са казвали, че човек не може да лети.
Бил Гейтс е казал, че 640 К RAM са достатъчни за всекиго и всичко.
Чувам, че и в психиатрията се изявяват като светила тук все Компетентни люде...

...Та, както кажеш, щом и ти си Компетентен. :mrgreen:

Каквото трябваше, споделих и акцентирах вниманието ви - не пожелахте да чуете. Губили сте, губите и продължавате да губите но...
Нека аз съм "лудият". Ще наблюдаваме нещата още, историята ще отсъди.
Блудният син

Мнениеот Vandal » 18.09.2014 11:48

Човека си е направил тема в "Свободни теми и дискусии"
Дори и заглавието "ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ЛЕКАРСТВО" и отива.
Само не разбрах за какво лекарство иде реч.
Та нека си пише на воля.
Току виж един ден темата с лекарството е подействала. :)
Аватар
Vandal

Мнениеот Блудният син » 18.09.2014 13:02

Vandal написа:Човека си е направил тема в "Свободни теми и дискусии"
Дори и заглавието "ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО ЛЕКАРСТВО" и отива.
Та нека си пише на воля.
Току виж един ден темата с лекарството е подействала. :)

Избудалкай ме после - твоя воля - но, сред умни хора тук досега видях много виждания...и никаква визия. Ето, вчера, гледам, в Бургас -"соларно зареждане"...Хубаво. Все нещо някой от широката публика ще види, ще разбере...как това ще промени факта, обаче, че енергията е и ще продължи да бъде не крайна стока, а полуфабрикат /за потребителя/? Полуфабрикат, чието влагане намалява неотклонно, чиито потребители /у нас/ също намаляват и чиято цена /пак за потребителя, нали оттам и парите за тока от ФЕЦ/ също расте въпреки, че за ФЕЦ пада? как ще се промени ТОВА?
- Никак. Смейте се вие но, наистина, кадрите решават всичко и качествен пробив ще има само с качествени, а не с корумпирани хора във властта. Такива, дето да мислят мащабно и да не се продават на този и онзи щото, след вас винаги може да дойде друг, с по-дълбок джоб и, доказан продажник какво, за вас или за себе си ще мисли?
Смейте се. И се молете да не стане през сълзи.
Законите се пишат от хора а хората, както и някои тук предпочитат, също започнаха да се купуват и продават. Веднъж предал едного, предателят ще предаде и втори, и трети, и пети. Разбирам, ВЕИ-лобито да е едно и да има най-големите ресурси, че да не му пука.
Само че, за същата баница, се борят още
-Кафяво лоби
-Петролно лоби
-финансово, дето всички сме му през оная работа
-мафия явна
-мафия тайна
и други, за които /не/ сме се сетили.
Та, ако се играят стратегически игри, не е ли по-добре да излизаме от реалностите, за да няма изненади? Или ще повтаряме едни и същи грешки /като да се правим, че сме сами на света/, ще понасяме ЩЕТИ поради тези грешки и - гордо? - ще се радваме?!? - че, поне не сме обърнали внимание на един "луд"?
Блудният син

Мнениеот lz1wvm » 18.09.2014 17:13

Каквото и лекарство да е...хората казват,то характер не се лекува.
99%RX........1%TX
lz1wvm

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии