Публикации в пресата

Публикации в медиите за Възобновяеми Енергийни Източници

Модератори: Mateev, Admin

Re: Публикации в пресата

Мнениеот venkap » 23.09.2014 21:39

Ето това е демагогия:
Lupus написа:Не, простащината да се лепят етикети, без всякакво основание...

Никой не си позволи да отправя към теб квалификации и обиди...
Lupus 23.09.2014 18:04 написа:Правителството на Иван Костов и "м-р 10%"...
Да ти имам промития мозък и тъпата логика! Къде видя комунистическа реторика??? Значи ако не съм съгласен с някакви договори, подписани в ущърб на българската държава, съм комунист, така ли?
Аман от дупедавци и продажници! По-рано си подлагахме задника на руснаците, сега на американците...

Lupus 23.09.2014 18:45 написа:...Не понасям идеологическите обвинения, считам ги за изява на простащина и нисък интелект.

Lupus 23.09.2014 19:55 написа:Аз наистина те смятах за интелигентен човек, а ти се оказа промит мозък!
...Ей на това твоето аз му казвам "комунистическо мислене" - "щом не мислиш като мен, значи си идеологически враг и трябва да бъдеш заклеймен". Идиоти!

Сега, да ли е от възрастта или от смяната на сезоните, не знам, но добре е да се въоръжиш с памперси...
venkap

Мнениеот Блудният син » 23.09.2014 21:56

Хора, и да се карате, няма да промените миналото. Разминаването в гледищата не ни прави хубави или лоши. Такива ни правят действията. А за емоционалните изблици - запазете си енергията за нещо наистина полезно. Вдетинявате се.
Умният дава правилни отговори. Мъдрият задава правилните въпроси.
Блудният син

Мнениеот Lupus » 23.09.2014 22:04

Виж какво Несторов. Ако си свикнал да те обиждат и да си бършат задните части с теб - приемай нещата както ти допада. Аз не съм и не го позволявам. Наясно ли сме?
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Блудният син » 23.09.2014 22:36

Не е въпрос до позволение това за обидите, Lupus. Случва се. А ти си твърди, каквото щеш. Пък за бърсането на "задните части", е само емоционална реакция. Искаш ли уважение, налагаш го. С крясъци не става, а с характер. Отстоявай си възгледите. Ама да рипаш, да се нервиш - само ще ти се качат по главата.
Блудният син

Мнениеот Lupus » 23.09.2014 22:39

Блудният син написа:Не е въпрос до позволение това за обидите, Lupus. Случва се. А ти си твърди, каквото щеш. Пък за бърсането на "задните части", е само емоционална реакция. Искаш ли уважение, налагаш го. С крясъци не става, а с характер. Отстоявай си възгледите. Ама да рипаш...мислиш ли, че те вземат на сериозно?

Чувал ли си приказката, че когато двама си мерят инструментите, ти да не си завираш задника?
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот Lupus » 24.09.2014 08:54

venkap написа:Ето това е демагогия:
Lupus написа:Не, простащината да се лепят етикети, без всякакво основание...

Никой не си позволи да отправя към теб квалификации и обиди...
......
Сега, да ли е от възрастта или от смяната на сезоните, не знам, но добре е да се въоръжиш с памперси...

Няма демагогия! Аз заставам зад думите си - както към управниците ни, така и към хора като теб, които ги оправдават.
Истинската демагогия е в това:
venkap написа:........
Lupus написа:И аз искам бизнес, при който държавата да ми изкупува всичката продукция на преференциални цени ама не съм американец!

Не съм очаквал точно в този форум комунистическа реторика...
Lupus написа:........

Защо не се обосновеш в какво се състои тук комунистическата ми реторика? Защо си мислиш, че можеш безнаказано да правиш инсинуации, а после с обиден тон да мрънкаш, когато те квалифицитат като "промит мозък"?
Докажи твърдението си с аргументи и аз с още по-големи букви ще ти се извиня!
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот Блудният син » 24.09.2014 08:55

Лошо няма тогава, изтрепете се. Аз ще късам билетчетата.
Блудният син

Мнениеот Joro762 » 24.09.2014 13:58

Колеги, не правете кефа на хората, които са против нас, с разпри ....Достатъчно ни е разправията с ерп,правителства,институции, съдилища и т.н
Joro762

Мнениеот venkap » 24.09.2014 15:17

Lupus написа:Защо не се обосновеш в какво се състои тук комунистическата ми реторика? Защо си мислиш, че можеш безнаказано да правиш инсинуации, а после с обиден тон да мрънкаш, когато те квалифицитат като "промит мозък"?

Какво да обосновавам? Foton, кратко и синтезирано ти го написа:
Foton написа:Извинявай Lupus, но правителството на Костов не е определяло цените на тока от тези ТЕЦ-ове. Това го твърдят само отявлените комуняги. Цените ги определи Р.Овч.

Когато се разпространяват лъжи, изричани многократно от лица свързани с БСП(БКП), от медии свързани със същата политическа сила, от контрастачкуващи свързани със същата политическа сила, ти как ще ги квалифицираш?
Относно дали мрънкам или съм обиден. Много съм над тези неща, че да се засягам от човек като теб. Просто констатирам...
venkap

Мнениеот Mateev » 24.09.2014 16:04

Нещата загрубяха. Принуждавате ме да трия, а хич не ми е приятно да го правя това, особенно когато се отнася за хора, които ги уважавам. С молба ако ще продължавате да спорите, нека да е без обидни думички.

Ще си редактирате ли сами постингите, или да го направя аз по свое усмотрение?
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Joro762 » 24.09.2014 16:06

Уж сте братя, (по -интереси)пък за салама се карате ...
Joro762

Мнениеот Lupus » 24.09.2014 19:06

venkap написа:
Lupus написа:Защо не се обосновеш в какво се състои тук комунистическата ми реторика? Защо си мислиш, че можеш безнаказано да правиш инсинуации, а после с обиден тон да мрънкаш, когато те квалифицитат като "промит мозък"?

Какво да обосновавам? Foton, кратко и синтезирано ти го написа:
Foton написа:Извинявай Lupus, но правителството на Костов не е определяло цените на тока от тези ТЕЦ-ове. Това го твърдят само отявлените комуняги. Цените ги определи Р.Овч.

Когато се разпространяват лъжи, изричани многократно от лица свързани с БСП(БКП), от медии свързани със същата политическа сила, от контрастачкуващи свързани със същата политическа сила, ти как ще ги квалифицираш?
Относно дали мрънкам или съм обиден. Много съм над тези неща, че да се засягам от човек като теб. Просто констатирам...

ОК. Хайде да видим фактите и кой лъже като отявлен комунист:
"Преглед на Споразумението за закупуване на енергия от ТЕЦ AES Гълъбово между НЕК и 3-C Мавриций както и на поправките към него"
http://powereconomics.files.wordpress.c ... 0ba-11.pdf
Споразумението е подписано на 13.06.2001г по време на правителството на Иван Костов - СДС, министър на финансите Муравей Радев - СДС, министър на промишлеността Александър Божков - СДС
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1% ... F_%2884%29
На споразумението са правени три поправки, касаещи цените:
1 поправка, 29.09.2002г по време на правителството на Симеон Сакскобургготски - НДСВ, министър на финансите Милен Велчев - НДСВ, министър на енергетиката и енергийните ресурси Милко Ковачев - НДСВ
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1% ... F_%2885%29
2 поправка, 21.02.2005г по време на правителството на Симеон Сакскобургготски - НДСВ, министър на финансите Милен Велчев - НДСВ, министър на енергетиката и енергийните ресурси Милко Ковачев - НДСВ
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1% ... F_%2885%29
7 поправка 19.09.2012г по време на правителството на Бойко Борисов - ГЕРБ, министър на финансите Симеон Дянков - ГЕРБ, министър на икономика, енергетика и туризъм Трайчо Трайков - независим.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1% ... F_%2887%29
Е господа-другари - къде в тази схема е Р.Овч.?
Вашата работа е като в оная българска приказка - единия лъже, а другия маже!
Последна промяна Lupus на 25.09.2014 16:51, променена общо 1 път
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот Vandal » 24.09.2014 20:41

Наистина карате се за глупости.
Познавам Lupus лично и мога да ви кажа че е високо ерудиран човек.
Последното за което може да бъде обвиняван е че е комунист и т.н.
Виж да му кажеш че е костелив шоп е друга бира. :)
Аватар
Vandal

Мнениеот alabala963 » 24.09.2014 21:37

Май цялата разправия е заради дългосрочното изкупуване на продукцията, гарантирано от държавата. Обикновено държавата сключва такива договори за да реши някакъв системен проблем или за да изпълни поети международни задължения. Така е с "мариците", така е с ВЕИ, така може би ще бъде и с атомната централа и Цанков камък. Ако ги няма тези условия, за дългосрочно ангажиране на държавата, то просто никой няма да инвестира (вложи парите си). С тези дългосрочни договори държавата просто понижава риска на инвеститорите и банките отпускат парите. Ако няма договор с държавата банките казват "Ние не отпускаме пари за високорискови проекти". Мариците са най-модерните въглищарки в България, ако ги няма държавните гаранции нямаше да има и мариците, и старите и свръхзамърсяващи централи като Бобовдол ще ни тровят с пълна сила, ако не ги затворят принудително от ЕС. ТЕЦ Варна е на същото дередже. Ако няма държавна гаранция за изкупуване - няма да инвестират в сероочистки и затварят. По-добре да не работят отколкото да работят на загуба. И тук политиците се намесват "Да бъде или да не бъде". И ние би трябвало да осъждаме решенията на политиците, а не на инвеститорите (били те американци, китайци, българи, руснаци и др. европейски другари).
"Помни, че си смъртен и имайки ограничено време за живот, си достигнал, благодарение на размишленията за природата,
до безкрайността и вечността и си видял "това, което е, което ще бъде и което е било".
Аватар
alabala963

Мнениеот Foton » 24.09.2014 22:54

Lupus написа:...Споразумението е подписано на 13.06.2001г по време на правителството на Димитър Попов - независим, министър на финансите Иван Костов - СДС, министър на индустрията, търговията и услугите Иван Пушкаров - СДС
......
... 29.09.2002г по време на правителството на Филип Димитров - СДС, министър на финансите Иван Костов - СДС, министър на търговията и индустрията Иван Пушкаров - СДС
...
Е господа-другари - къде в тази схема е Р.Овч.?
Вашата работа е като в оная българска приказка - единия лъже, а другия маже!

Lupus, още веднчж моля за извинение, ако съм те засегнал. Правиш впечатление на разумен човек и затова се дразня, когато разумни хора говорят като тролове от Позитания.
Няма да коментирам откровените простотии по-горе, ще ги отдам на груби грешки по най-нова история...
Относно Р.Овч.: това е министърът, който напрактика стартира тези договори, нареждайки учредяване на особен залог от страна на НЕК.
Мързи ме да търся данни, най-бързия резултат от Google е този:
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=444988
Иначе моето лично мнение е, че ако искаме съвременна енергетика ще трябва да си плащаме за нея. Виждал съм МИ1 и МИ3. Близо до тях има и един ТЕЦ на Ковачки, нарича се Брикел. Ами разликата е ужасяваща...Просто човек трябва да го види и тогава да попита не защо тока от американките е по 130лв., а защо тока от Брикел е 156лв. (към 02.2012г.).
Ами това е...Лека нощ!
Ноевият ковчег е създаден от любители, професионалистите са направили Титаник...
Foton

ПредишнаСледваща

Назад към Публикации в медиите