от Ronald » 22.10.2008 21:15
Да ви кажа и аз какво мисля.
Поскъпването на долара според мен е резултат точно от сериозноста на кризата в САЩ.Ще кажете защо ли, ами много просто.
В момента сток маркета пада,фондовия пазар пада, петрола пада, фючърсите падат.Забележете ВСИЧКО пада.Отделно банките забавят кредитирането.Вдигат лихвите по депозитите и нямат доверие помежду си - НЯМА И ДОЛАРИ.
Помоща която чичо САМ обеща няма да иде в реалния сектор, а на реалния сектор му трябват ДОЛАРИ и става така,че МНОГО ХОРА си искат доларите.Тоест продават каквото са взели срещу долари. И така има ГОЛЯМО ТЪРСЕНЕ НА ДОЛАРИ, и много продажби на друго.
Всички обвиняват САЩ, че печатат долари, но явно не е така.
В същото време ЕЦБ ще сваля лихвата, 2000 млрд евро гарантират за спокойствието на дебелите йезуитски банкери...е тогава кой е луд да продава активи в евро.КОй е луд да продава книжа на държавни френски , немски, или британски компании, дори и на частни такива...?
Еврото никога няма да стане световна валута, ЕВРОПА просто няма едно правителство, няма единно политическо мислене и т.н.
Еврото се разглежда в повечето случай като дойче марка омъжена за френски франк, ако питате мен...
ПОЗДРАВИ