Има много емпирични опити които не могат да бъдат вкарани в общоприетите модели. Иска ми се е cat да е сред тях. Някои ги наричат алхимия, но ако тя води до резултати значи сме една идея по свободни.Все пак тук е необходимо да се захранва процесът от външен ел. източник/има елемент на ел.магнитна заигравка,резонанс импулси и т.н./.
Липсата на радиация не означава че няма ядрена реакция! Към момента ядрени реакции се случват в ускорители на частици също без "радиация" -във вредния смисъл на думата и ги наричат трансмутации!Има и синтезирани изкуствени елементи ,които в земна среда са нестабилни.
За справка биографията на Джон Мъри, за който се твърди че е успял да трансформира енергия в материя и материя в енергия без радиация т.е. трансмутирал е един елемент в друг, включително е успял да стимулира кристализация на метали в изчерпани руди на злато, сребро ,а чистотата и свойствата са били много по различни от природно срещаните аналози...
Главният "виновник" според мен за липса на радиация е водород, което съвпада и с твърденията на нашия сънародник и откривател на Брауновия газ, че при изгаряне в окси-водородна среда се неутрализират и радиоактивни отпадъци.
Ако е:
1. Измама-не виждам как някой ще даде много пари и после няма да си ги потърси,;или как този ,който ги е взел ще спи спокойно , да не говорим за лукс;
2. Истина-значи предстои монопол върху "горивото" за реакторът;и/или пълно потулване заради неудобните въпроси ,които възникват относно принципът на действие;В този смисъл е добре да се тества ефектът от Тома Неверни;Обявеният COP в доклада е 3.2 което е като на добър инвертор, и не мисля че агенциите ще тръгнат да свалят климатиците на хората

В докладът се споменава още че с увеличаване на ел захранването COP нараства повече но поради опасение за стапяне на реотана/алумина цемент/ са ограничили експеримента до подадена мощност от 700 W и реализирана температура до 1400 градуса.