от Блудният син » 21.10.2014 14:02
Щях да ти тегля една но, реших възпитано да обясня: Види се, не четеш ВНИМАТЕЛНО. Твой проблем. В момента, ТЕ /ЕРП-та и техните служители/ не правят връзката, че ТИ им плащаш. Там /служителите им/ си знаят, че са естествен монопол, на когото държавата е вменила /забележи, без да го пита/ че трябва да изплаща преференциални цени за закупената от теб енергия, без да го компенсира някак и си се смятат в правото да те /ни/ разиграват, както си знаят. Една такава, дребна мъст но, така са устроени бедните им души. Схващаш ли? Може парите им да идват от нас но, ТЕ, служителите им вярват, че идват от шефовете им, дето са в Чехия или Австрия. Освен това, шефовете им там /а не ние с теб тук/ може да ги уволнят или да им вдигнат заплатите. И така, от шефовете си се страхуват, щото без работа... Наемническа логика но, за тях, работи. И същите ЕРП-та така са устроили нещата, че да се чувстваш унизен, като ги молиш. Щото наистина може и да ти откажат. Съди ги там, ходи по дела - и техните адвокати трябва да ядат - може и да спечелиш накрая, но, месеци , че и години, те няма да са ти плащали.Така е. Животът е несправедлив. Както казва бил Гейтс, "Свиквайте с това".
- Или се борете - това е от мен - но, и да се бори, човек трябва да знае как. Което видях И на тези избори, ме направи песимист, обаче. Щото тук пред мен може да се ежиш - какво ще ти направя? - ама пред парламента излязохте да...протестирате. Бунтът. На поробените.
И нито дума кой, аджеба, ни ги натриса на главите тези.
Както и да е, продължавай с праведния си гняв.
Умният дава правилни отговори. Мъдрият задава правилните въпроси.