Mateev написа:Ами тогава имам следното предложение - сложи в непосредствена близост до датчика DC/DC преобразувател, настроен на 15V и няма да ти пука какво е захранващото напрежение и колко се колебае, както и колко е дълга линията....
...Ако не ти се чака 1 месец доставка, мога да ти пратя по куриер една бройка, пък ти ще черпиш една бира.
Mateev, благодаря за идеята. Имам такъв конвертор и ако преценя ще го монтирам. Колкото до бирата, за мен ще бъде удоволствие да почерпя.
Foton написа:...Venkap, би ли посочил типа на датчика и уточнил за какъв дявол в захранващата верига има изключватели?
С този проводник, дето го мислиш, ще мериш разликата в потенциалите, но какво става, когато някой изключвател изключи?
Става въпрос за охранителна система, към имот, правена в средата на деветдесетте години. Датчика е сглобяван от изпълнителя на охранителната система но е залят с епоксидна смола. Вероятно има заводски аналог, но не знам дали е уместно да влизам в подробности. Системата работи, но от няколко месеца собственика твърди, че възникват аномалии...
Всъщност освен да измеря напрежението на веригата не се сещам, какво мога да направя. Ако не е напрежението, ще е въпросният датчик...