Публикации в пресата

Публикации в медиите за Възобновяеми Енергийни Източници

Модератори: Mateev, Admin

Re: Публикации в пресата

Мнениеот Joro762 » 12.02.2015 13:40

BLOT написа:Моята централка е под 30kW, но от миналата година им предавам данни в реално време, ама не мен не са ми взимали пари за подмяната.

Колега ти си Ок, ще те ограничават безплатно, защото ние пък ще си плащаме за тази услуга-))
Joro762

Мнениеот Блудният син » 12.02.2015 19:04

... :bom: :mrgreen:
Умният дава правилни отговори. Мъдрият задава правилните въпроси.
Блудният син

Мнениеот Joro762 » 13.02.2015 17:38

http://3e-news.net/анализи/марош-шефчович-трябва-да-се-сложи-край-на-националните-енергийни-политики_42179
А дали БГ политиците мислят така, когато променят ЗЕ ?
Joro762

Мнениеот petyostoev » 16.02.2015 10:28

"Apple разраства ВЕИ бизнеса си със соларен парк за 850 млн. долара"
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... rk_za_850/
petyostoev

Мнениеот venkap » 16.02.2015 19:35

petyostoev написа:"Apple разраства ВЕИ бизнеса си със соларен парк за 850 млн. долара"
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... rk_za_850/

"Инсталацията разполага с капацитет от 130 мегавата, които ще са достатъчни да захранят всички магазини, офиси, центрове за данни и централата на Apple в щата Калифорния, обяви Кук по време на технологична конференция на Goldman Sachs в Сан Франциско, цитиран от Bloomberg. "
Както се казва, без коментар...
venkap

Мнениеот Блудният син » 17.02.2015 11:59

Ами, много силно /като мащаб и пропорции, не като принцип/ се различават условията в УСА и България та, не всичко дето е възможно и изгодно там, е възможно и изгодно И тук, И обратно. Американската ябълка като капитализация, е няколко ЦЕЛИ български БВП, с години трупа опасни пропорции кеш та, може да си позволи и да се позабавлява технологично. Едно-показват възможности и, две, поизчистват дисбаланси макар, да има и по-лесни и по-ефективни /не ефектни/ способи. Тук първото го могат малцина и то, до нивото на любопитни - да, полезни но, трудно възвръщаеми за масите - домашни/пилотни/ проекти, а до второто, просто не се стига по техни си причини. На американците може да завиждаме и да се учим от тях, ама ако постоянно забравяме, къде живеем, изоставането ще нараства. Така мисля.
Блудният син

Мнениеот Блудният син » 20.02.2015 16:08

Казано от умен човек.
Блудният син

Мнениеот Блудният син » 20.02.2015 16:18

Я! Е нали там имаше най-много ВЕИ-та, що тей ? :roll:
Блудният син

Мнениеот Петков » 22.02.2015 11:59

„ЕВН България Електроснабдяване“ ще трябва да плати рекордна глоба от 1 млн. лв. за самоволното прихващане на компенсации за задължителното изкупуване на зелена енергия от парите, които дължи на НЕК. Санкцията е наложена от ДКЕВР и е потвърдена от Пловдивския административен съд, съобщава „Преса“.
http://www.blitz.bg/news/article/321188
Аватар
Петков

Мнениеот Блудният син » 22.02.2015 15:51

Петков написа:„ЕВН България Електроснабдяване“ ще трябва да плати рекордна глоба от 1 млн. лв. за самоволното прихващане на компенсации за задължителното изкупуване на зелена енергия от парите, които дължи на НЕК. Санкцията е наложена от ДКЕВР и е потвърдена от Пловдивския административен съд, съобщава „Преса“.

Скромно мнение:
Глобата ще им бръкне в джоба но, едва ли с повече, отколкото са ощетили бранша. И, докато тези глоби не се връщат на ощетените и са по-ниски от реалната щета, разликата ще остава у ЧЕЗ, ЕВН, Енерго-про и ще си имат мотив да продължават в този дух.
Е, или максимум, да си изпипват по-добре далаверите. Трябва глобите да надвишават реалната щета и да се възстановяват по сметки на собствениците на ФЕЦ, които са изгорели ама тогава...не се наемам да прогнозирам последиците.
Блудният син

Мнениеот Joro762 » 22.02.2015 17:46

Блудният син написа:
Петков написа:„ЕВН България Електроснабдяване“ ще трябва да плати рекордна глоба от 1 млн. лв. за самоволното прихващане на компенсации за задължителното изкупуване на зелена енергия от парите, които дължи на НЕК. Санкцията е наложена от ДКЕВР и е потвърдена от Пловдивския административен съд, съобщава „Преса“.

Скромно мнение:
Глобата ще им бръкне в джоба но, едва ли с повече, отколкото са ощетили бранша. И, докато тези глоби не се връщат на ощетените и са по-ниски от реалната щета, разликата ще остава у ЧЕЗ, ЕВН, Енерго-про и ще си имат мотив да продължават в този дух.
Е, или максимум, да си изпипват по-добре далаверите. Трябва глобите да надвишават реалната щета и да се възстановяват по сметки на собствениците на ФЕЦ, които са изгорели ама тогава...не се наемам да прогнозирам последиците.

Прав си колега, но никога няма да се случи. Нас кучета ни яли !
Joro762

Мнениеот alabala963 » 22.02.2015 18:52

Не че са ми любими ЕВН, ама не може да има съдебен произвол! Днес ЕВН утре ВЕИ производителите ще са на ред.
За мен това е политическа репресия, както това се стоварва всяка година върху нас. Аз не искам на ЕВН да се налагат измислени глоби, защото са ме пържили 2-3 месеца. Аз искам да се развивам в пазарна правова среда. ЕВН ги наказват защото се държат пазарно капиталистически, а трябва, според политиците, да се държат социално социалистически(соц.). Е аз съм привърженик на пазарно капиталистическите отношения в бизнеса. И не искам за това да ме наказват с такса ВЕИ, такса достъп, такса "к'вот се сетят".
Прихващането на ЕВН от НЕК е съвсем пазарно и коректно действие. Но не е по вкуса на монополиста ЕВН (държавна соц. фирма със социални функции). Моята фирма не е соц. и не искам да ме наказват за това и никоя друга фирма, включително ЕВН, не трябва да се наказва за това, че не е соц.

П.П До къде ни докараха - да защитаваме ЕВН... Та аз до вчера ги анатемосвах тези и ще продължа да ги дърлям, ама за проблемите, които ми създават, а не за това, че се държат пазарно и законно.
"Помни, че си смъртен и имайки ограничено време за живот, си достигнал, благодарение на размишленията за природата,
до безкрайността и вечността и си видял "това, което е, което ще бъде и което е било".
Аватар
alabala963

Мнениеот Блудният син » 22.02.2015 19:58

alabala963 написа:

Не че са ми любими ЕВН, ама не може да има съдебен произвол! Днес ЕВН утре ВЕИ производителите ще са на ред.
За мен това е политическа репресия, както това се стоварва всяка година върху нас. Аз не искам на ЕВН да се налагат измислени глоби, защото са ме пържили 2-3 месеца. Аз искам да се развивам в пазарна правова среда. ЕВН ги наказват защото се държат пазарно капиталистически, а трябва, според политиците, да се държат социално социалистически(соц.). Е аз съм привърженик на пазарно капиталистическите отношения в бизнеса. И не искам за това да ме наказват с такса ВЕИ, такса достъп, такса "к'вот се сетят".
Прихващането на ЕВН от НЕК е съвсем пазарно и коректно действие. Но не е по вкуса на монополиста ЕВН (държавна соц. фирма със социални функции). Моята фирма не е соц. и не искам да ме наказват за това и никоя друга фирма, включително ЕВН, не трябва да се наказва за това, че не е соц.

П.П До къде ни докараха - да защитаваме ЕВН... Та аз до вчера ги анатемосвах тези и ще продължа да ги дърлям, ама за проблемите, които ми създават, а не за това, че се държат пазарно и законно.
Не можело да има съдебен произвол. Милият! Ами то, съдебен произвол е И когато съдът бездейства при явни нарушения. Та, определи се: Или искаш спазване правилата от всички, или спрямо теб. В един момент, се налага да избереш страна. Съвършено безпроблемна система едва ли ще има - нали миналата година тук се хвърлиха някои хора да защитават корупцията, щото обществото било свикнало с нея - та, дали искаш поне към теб да се отнасят човешки.
Щото ЕРП-тата са газили, газят /и както е тръгнало, ще газят и още/ свои клиенти. Та, или се разрешават ВСИЧКИ прихващания, или се забраняват ВСИЧКИ прихващания. Искате правова среда, а изведнъж нещо спира да ви стиска ли, що ли? Нали, също правов ред е и когато нарушителите си понасят последиците. Ако ще има "достатъчно малки, за да не се съобразяваме с тях" и "достатъчно големи, за да не ги закачаме" то оправия няма да видим. А ЕВН, ЧЕЗ и Енерго -про не, че са "соц": Трябва да ги наказват за нелоялна търговска практика. Капитализъм НЕ ОЗНАЧАВА, НЕПРЕМЕННО, и "нечиста игра".

- Друг въпрос, ако /някак/ работиш в/за някоя от тях и от тези наказания страдат /и/ твои премиални.
Блудният син

Мнениеот alabala963 » 22.02.2015 20:40

Извинявам се на съфорумците за нежелания спам (неволното провокиране към .... да ми отговаря). Отговорих на "Петков", а то какво стана.

П.П Моля те ... не ми отговаряй (както аз правя с твоите постове), не ме коментирай, не ме хвали, не ме хеитвай. Нищо няма да ти коства.
"Помни, че си смъртен и имайки ограничено време за живот, си достигнал, благодарение на размишленията за природата,
до безкрайността и вечността и си видял "това, което е, което ще бъде и което е било".
Аватар
alabala963

Мнениеот Блудният син » 22.02.2015 23:54

...монологът ли нещо се разпадна? Ех, че неприятно, алтернативна позиция. И този никаквец, дето го пишем само с многоточия, СИ ПОЗВОЛЯВА да изказва мнение. Дотам, че да се извиняваме, невинни.
Свободу попугаям !

А пустата ДКЕВР, да вземе, да почне да се изживява като регулиращ орган и да гърчи така любимите ми ЕРП-та за самоволия. Не че нещо но, те /ЕРП-тата/, мотивирани от това, пак на нас /ВЕИ/ ще си го изкарат.
Свободу попугаям !

Лесно би било, ако нямаше никаква регулация.
И всички да си ни плащаха с кеф.
Вместо това, ни глобяват но, ние сега ще се застъпим за тях, за да ни пожалят после.
Свободу попугаям !

Накараха ни да защитаваме своите душмани.
И така трябва, щото после ще ни мачкат.
Ние не се страхуваме от тях но, ако може - можжже ллли? да им се размине, за да не ни мачкат? Ние сме малки, те-големи, и си търгуваме скъпия полуфабрикат чрез тях. Скъпа енергия на българина не му трябва и се водят преговори за снижаване изкупната от американските ТЕЦ - ове та, ако сега ги подкрепим, да ни се размине, можжже ллли?
Свободу попугаям!

Ето, току-що открих, защо на българин не можеш угоди: Ами, как да му угодиш, като не знае какво иска? Ако ли случайно вярва че знае, то двете половини на искането му не се връзват една с друга. Шизика.

Издумано от, в, на и за Пространството. От никого, никому и нищо лично.
Ако означим по абсцисата законност, по ординатата-морал, нормално и добре е ако си в първи квадрант, ненормално но, добре-във втори, нормално и зле-в трети и ненормално зле-в четвърти. Види се, за там са писани повечето ни закони и си нямаме нужда от война, то на нас ежедневието ни такова.
I Морално-законно.
II Морално-незаконно.
III Неморално-незаконно.
IV Неморално-законно.

Вместо да го променя, масата предпочита да мрънка. Пак, шизика.
Блудният син

ПредишнаСледваща

Назад към Публикации в медиите