ivanli написа:Invincible написа:http://frognews.bg/news_95273/%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%BE%20%D0%B2%D1%8A%D0%B2%20%D0%A4%D1%80%D0%BE%D0%B3:%20%D0%9F%D1%8A%D1%82%D1%8F%D1%82%20%D0%BD%D0%B0%20%D1%84%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B0%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%20%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%20%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%20%D0%B8%20%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%20%D0%92%D0%95%D0%98
Като изключим личните моменти, все едно съм го писал аз.
Затова - организирана битка в Европа (наистина не вярвам на каквито и да е възможности за справедливост в тази държава).
А как ще се справим с подкупния кипърец в ЕСПЧ (описан по-горе от Joro 762), ще се наложи да го измислим - най-вече, мисля си, с професионално и точно изготвена колективна жалба, както и такава до ЕК.
goodnight написа:Прав си Вандал. Те по същия начин могат да напишат: Чл. ... Цените за изкупуване на ел.енергията от американските централи се намалява с 80%. И точка. И да вървят американците да се жалват на арменския поп.
Vandal написа:§ 18. (1) За производителите на електрическа енергия от възобновяеми източници чрез
енергийни обекти, които са изградени със средства от национална или европейска
схема за подпомагане и по отношение на които заявления за подпомагане са постъпили до влизането в сила на Закона за енергията от възобновяеми източници, се прилагат
цените по чл. 31, ал. 8 от същия закон, които последно са определени с решение на
Комисията за енергийно и водно регулиране към датата на влизането в сила на този
закон.
(2) Производителите по ал. 1 в срок до 31 юли 2015 г. привеждат договорите за
изкупуване на електрическа енергия, които са сключили с обществения доставчик или
съответния краен снабдител, в съответствие с изискванията на ал. 1.
(3) След изтичане на срока по ал. 2 общественият доставчик или съответният краен
снабдител изкупуват произведената електрическа енергия по цените, предвидени в ал.
1.
(4) Алинея 3 се прилага и в случаите на неизпълнение на задължението по ал. 2.
(5) За производителите на електрическа енергия от възобновяеми източници по ал. 1 не
се прилагат разпоредбите на чл. 31, ал. 4 и чл. 32, ал. 3 от Закона за енергията от
възобновяеми източници. След изтичане на срока на договора за изкупуване по чл. 31,
ал. 2 от Закона за енергията от възобновяеми източници преференциални цени не се
предоставят.
Колеги, искам да изразя мое лично мнение.
НЕ ПОДПИСВАЙТЕ НИКАКВИ ДОГОВОРИ
Изчакайте ЕРП да приложи ал. 4
Не го приемайте като някакво становище!!!
Просто изразявам лично мнение извън БСА.
Все пак консултирайте се с адвокат.
Мисля че ал.5 е в противоречие на вече поети ангажименти
и точно там трябва да се атакува.
Joro762 написа:Вандале , не искам да съм лош пророк , но с големия си горчив опит ви казвам какво ще стане . Не подписваш ерп ти дърпат шалтера и това е .
Мушеници са колега , това е то !!! Аз мислих също да изключвам но размислих, ще работя на загуба с цел да имам черно на бяло документ ако падне като незаконни тези поправки да има основание за претенция за доплащане от страна на държавата ...d.dobrevski написа:Joro762 написа:Вандале , не искам да съм лош пророк , но с големия си горчив опит ви казвам какво ще стане . Не подписваш ерп ти дърпат шалтера и това е .
Този път дърпането на шалтера ще си го правим сами.
Направих си труда да изчисля с реални данни годишните и приходи и разходи, за 75 kw централа, която НЯМА да връща кредити и да плаща лихви ... и се получи отрицателен финансов резултат.
Тоес, няма никакъв смисъл да продължаваме да работим при тези условия, това ще ни носи само загуби !
А за тези, които имат да връщат и кредити, направо не ми се мисли, най вероятно е банките да се сдобият с един губещ бизнес
ivanli написа:Изобщо не е важно дали ще ядосаш някого, а същественото е, че манипулативно и неколкократно изваждаш от "умствения си ръкав" някакви примери, които сами по себе си и до някаква степен е възможно да се верни, но не отразяват изобщо цялостната картина, а на тяхна база правиш тотално неправдоподобни обобщения.
Централата, в която мой близък е партньор, е в кюпа на "народните изедници", а шестцифрени суми заеми продължават да висят (не поради лоша работа на централата или грешна инвестиция) и с цена 10 ст. на кВтч не е възможно да се изплатят и след 150 години.
Така че опитите ти за обобщения и доомаскаряване, които се опитваш да "пакетираш" като принципен подход, просто са далеч от пълната истина.
Това е, нищо повече...
И така Фотоне смятай трите компонента написани от мен (но на глас -)), всички колеги да преценят за себе си, кой прав и кой крив )Сравни ни 43кв п със 2мв п строени по едно и също време без финансиране . Не се сърди , че след теб ще добавям много и ще поправям също така , защото тази съпоставка е минала в реалността ,-) Давай ти си.Foton написа:ivanli написа:Изобщо не е важно дали ще ядосаш някого, а същественото е, че манипулативно и неколкократно изваждаш от "умствения си ръкав" някакви примери, които сами по себе си и до някаква степен е възможно да се верни, но не отразяват изобщо цялостната картина, а на тяхна база правиш тотално неправдоподобни обобщения.
Централата, в която мой близък е партньор, е в кюпа на "народните изедници", а шестцифрени суми заеми продължават да висят (не поради лоша работа на централата или грешна инвестиция) и с цена 10 ст. на кВтч не е възможно да се изплатят и след 150 години.
Така че опитите ти за обобщения и доомаскаряване, които се опитваш да "пакетираш" като принципен подход, просто са далеч от пълната истина.
Това е, нищо повече...
Този път няма да вадя пример от "умствения си ръкав", ще използвам дадените от Вас. Много ми се иска да знам как точно центарлата на Вашия близък има да връща на банките шестцифрена сума, а в същото време е финансирана от ДФЗ и е в кюпа на "народните изедници". Нещо ми се губи логиката.
Отделно примера от статията във frognews.bg - ами и там пак нещо не се връзват нещата. Хем финансиране от ДФЗ, хем висящ голям кредит. Отгоре на това 84kW работили 3 години, па макар и при нашенските ценови условия...пак нещо не излиза.
И явно нищо не си разбрал. Реагираш като комуняга, чул че оплюват Ленин. Исках да кажа, че на обществото, по-точно на мислещата час от него, му е писнало някой да се вайка и да представя нещата само от негова гледна точка и то разбира се манипулативно. Ако искаме някой извън нашите кръгове да ни подкрепи трябва да казваме нещата такива, кавито са. Може да не ни харесват, но това според мен е начина да накараме другите да се замислят за такива решения, които отчитат и нашите интереси. Иначе ще си останем "ония, дето са се закачили на електромерите на почтените граждани".
Така, че ако искаш да ме убедиш в своята правота дай ми и ти един, макар и изолиран пример. Но ако може с точни числа. Например: мощност, инвестиция, подпомагане, заем, изкупна цена, разходи, състояние в момента. И ако намериш някой, който да е получил подпомагане над 70% и вече да не е на нула...значи има добри счетоводители![]()
Това е, нищо повече....
До Joro762:
Би ли уточнил колко kWp ти е централата?
И не е много вярно това за голямата разлика в цените на малките и големите. Вярно е ако сравняваш примерно 100kWp и 5MWp, но съм готов да се обзаложа с всеки на каса бира, че 30kWp са много по-евтини от 50kWp, като цена на инсталиран киловат. И като казвам много имам в предвид наистина мнооого!
energy11 написа:Колеги, дайте да не си чукаме лафчета точно в този момент кой какви сметки ще изкара. Жоро е прав, че всички сме засегнати и ако искате дайте да направим една среща, защото през форума освен да си се жалим един на друг нищо конструктивно няма да направим.
Нека някой от колегите от БСА (ако имат желание разбира се) да предложат ден, час и място, където можем да се съберем и да поговорим на четири очи, както направихме като сложиха цената за достъп през 2012г. Може би е добре срещата да я организираме за идната седмица, за да може ако някои колеги пътуват да имат време да си организират пътуването. Ако трябва да се наеме зала, предполагам всички ще са ОК да заплаим по някой лев.
fecinvest написа:Колеги, срещата е в 11 часа понеделник в гр. Пловдив, хотел Санкт Петербург. Предайте на повече хора за да може да се съберем колкото е възможно по голяма група. Ако имате познати адвокати близки до материята ги поканете на срещата.
Назад към Нормативни документи
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта