от grants » 11.01.2020 16:42
Здравейте ,стартирах процедура по присъединяване на фотоволтаична централа 15 киловата в едно малко селце . EVN съответно ми отказаха под претекст, че няма свободни мощности аз обжалвах в КЕВР. След 20 дни EVN излезнаха с ново становище, където казват ,че едва ли не заради мен са променили схемата на захранване на селцето и сега могат да ме присъединят но на 150 м от имота ми тъй като до там бил трифазния кабел. Моя имот съответно е с монофазно захранване ,изпратих им предложение за промяна на становището тъй като според мен ,а и Според ЗЕВИ мястото на присъединяване трябва да е на границата на имота ,съответно техния отговор беше че този член 24 точка 5 мисля че беше е неприложим В моя случай тъй като съм бил с монофазно захранване. Сега съответно пак изпратих жалба до КЕВР и очаквам да се произнесат в моя полза . Как мислите имам ли някакъв шанс или просто ще си загубя времето? Следя форума но виждам че няма много писано наскоро ,ще съм благодарен на всякакви мнения и съвети Благодаря предварително