mackata написа:В някой друг живот.
Няма защо да поевтинява нещо което свършва.
Lupus написа:mackata написа:В някой друг живот.
Няма защо да поевтинява нещо което свършва.
Той и петрола свършва, ама поевтинява...
Странно, но факт.
Mateev написа:Не е така. В основата на съвременното общество основна движеща сила е алчността (аз да имам повече от останалите). Това важи както на ниво отделни хора, така и на ниво цели държави. Богатите хора и богатите държави контролират властта, но истинската сила е в бедните хора и бедните държави, защото те са по-много на брой. Добре че в нормална ситуация са разединени. Но ако някой фактор ги обедини около единна цел, тогава са възможни чудеса (революции). Та една глобална световна криза може да се окаже обединяващ фактор, който може да доведе до промяна на световния ред и на обществения строй. В момента например се чуват все повече и повече приказки че социализма се провали, пазарната икономика също е на път да се провали и май единственото, което все още не се е провалило, е китайския модел на развитие. И ако китайския икономически възход продължи въпреки световните сътресения, познайте какъв ще е следващия обществено-икономически строй.И бъдете сигурни, че прехода от един към друг строй рядко става доброволно и без бой.
Mateev написа:Ами от 30 милиарда капитализацията на Българската фондова борса е паднала на 11 милиарда. Тоест някой някъде из България е загубил почти 20 милиарда лева. По този показател в процентно изражение сме едва ли не първите в света (с най-голям срив). А сега ми разправяйте, че няма криза в България.
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта