Уволнение на правителството

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот sandi » 17.12.2008 00:55

Фреди,благодаря за критиката, за разлика от вас, аз имам подпис :D Когато човек работи по 18-20 часа дневно, не му остават много сили да гледа как пише. Аз не съм рекламно лице на Зелените, а просто техен фен и поддръжник, тъй като направиха страхотни неща за България, които никой до момента не си и помисля да направи, а напротив.Аз съм човек на действието, имащ проблем с правописа. Мога да ти кажа, че познавам човека който е разкрил най-много корупционни практики в България, и е подал най-много сигнали до съответните контролиращи органи. Той също пише с правописни грешки, и ходи облечен не угледно, но е свършил страхотна работа , рискувайки живота си ежедневно, тъй като се бори с олигарсите на практика, без страх. Всъщност, той върши работата на ДАНС, без пари и с голям риск за живота си!
Колкото и грамотни да са Гоце, Станишев, Царо, Милен Велчев и сие...,НЕ БЛАГОДАРИМ! както казва Слави; Време е някой да изхвърли боклука"

Само вашата активност може да спаси българските гори. Моля подпишете и препратете подписката:

http://forthenature.org/petitions/8
sandi

Мнениеот Lupus » 17.12.2008 10:02

Алекс написа:Не мога да дам такъв пример, тъй като всички партии които са били в управлението са създадени от комунисти и агенти като Гоцето.
Смея да твърдя че нас комунистическата мръсна прокоба, не ни е хванала, и няма да ни хване, тъй като мислим самостоятелно.

Интересни тези, но за съжаление - взаимноизключващи се.
Ако първата е вярна, вероятността вие да сте нещо по-различно от поредната креатура на предишните е минимална! Мисленето не е достатъчно! Хората се оценяват по делата им. Дайте фактите, с които да ни убедите, на лозунги от вида на "Ние ще ви оправим" достатъчно се наслушахме и се нагледахме.
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Mateev » 17.12.2008 11:05

Като чуя за нова партия си представям поредната нова група хора, която иска да се докопа до власта. Но власта не трябва да се дава във ръцете на хора, които не знаят какво да правят с нея. Не може човек, който не е успял в живота (тоест не е оправил себе си) да ходи и да се опитва да оправя държавата.

Според мене власта трябва да е в ръцете на хора, които вече са доказали, че могат да управляват както много хора, така и много пари. Тоест - власта трябва да е във видни бизнесмени, но забогатели в борба с конкуренцията, а не от игри с държавни поръчки.

Аз не ставам за властник. Знам го от личен опит. В продължение на 10 години бях директор на основния ни холдинг (над 1000 човека и милиони долари оборот). И трябва да ви кажа, че това бяха най-черните години от живота ми. Тежеста на отговорността е огромна. Ежеминутно ти се налага бързо да вземаш решения в условията на липса на достатъчно информация. А от тези решения зависят човешки съдби или пък суми с по 5-6 нули. Психическия стрес е огромен. Вечер се прибираш в къщи и си приказваш сам. Нощем се будиш и се стряскаш. Жена ти те пита за кого си женен - за нея или за работата си. И през цялото време си мечтаеш за едно единствено нещо - да се скриеш на самотен остров в Тихия океан, където няма хора, GSM-и и пари.

Чак се чудя, че има хора, които мечтаят да станат това, от което аз едвам се оттървах. Може би има такива хора, защото и представа си нямат какво ги чака. Но когато попаднат там във власта, голяма част от тях се сриват много бързо. И оставят държавата да върви на самотек. Почти съм убеден, че това е така.

Мога да ви дам един пример:
В момента за да реши човек да прави слънчева централа в продължение на месеци чете форуми и интернет, ходи по срещи, проучва соларните фирми, прави си одити и т.н. И всичко това само за да вземе едно решение за около 600 000 лева. А сега си представете, че не знаете нищо за слънчевите централи и някой ви принуди да вземете решение, като ви даде време за запознаване с проблема само 5 минути. Предполагам разбирате за какво става въпрос. И мога да ви кажа, че много пъти ми се е налагало да вземам подобни решения. И при това предварително знам, че ако позная и всичко е наред - никой няма да ми каже "браво". Но ако сбъркам - колегите съдружници ще ме изядат с парцалите. Това е обстановката, в която работи един управител. В подобна обстановка работят и нашите управляващи. Не ги оправдавам. Да не са се блъскали да ходят там. А като са отишли - да си носят кръста. Мога обаче да ги разбера и поне малко да им съчувствувам. Но това не означава, че ги оправдавам за действията им.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот eng_angelov » 17.12.2008 11:48

Едно решение се взема за максимум 10 секунди. Не е необходимо да знаеш всичко, а да имаш добри (компетентни и съвестни) съветници (мидъл мениджмънт). На това се казва работа в екип! Колкото и да си умен и способен, когато трябва да управляваш хора които са в екипа ти не защото са експерти, а защото тази партия трябва да има 8 места, другата 5 а третата 3... екипът не работи.
Аз съм мидъл мениджър и когато има въпрос за решаване от управителя, влизам при него с проблема и няколко варианта за решение (за които аз се сещам). Никога не казвам има проблем, кажи какво да правим. Това се опитвам да насадя и на работниците си. Това е екипна работа! Всичко друго е проява на безотговорност.
В този смисъл, всички казват "това не става" или "това няма да стане защото...". НЕ Е ВАЖНО КАК НЯМА ДА СТАНЕ, А КАК ЩЕ СТАНЕ! На това се казва креативност.
Работата на един управник е да координира. Колкото и добър управник да си, когато координираш работата на овце, се наричаш овчар :!:
Аватар
eng_angelov

Мнениеот eng_angelov » 17.12.2008 12:00

Малко се разпалих, но това е болна тема.
Баща ми участваше в подготовката на редица законопроекти в неговата област на експертно ниво. Свършиха много работа и то в екип от хора на които живота им е минал в тази област. И сътвориха чудеса, които когато влязоха в парламентарната комисия... стана като с тоалетната хартия - хубавичка, мекичка, ароматна, ама като мине през лайната не ти се иска да я виждаш.
Аватар
eng_angelov

Мнениеот Lupus » 17.12.2008 12:43

Mateev написа:Като чуя за нова партия си представям поредната нова група хора, която иска да се докопа до власта. Но власта не трябва да се дава във ръцете на хора, които не знаят какво да правят с нея. Не може човек, който не е успял в живота (тоест не е оправил себе си) да ходи и да се опитва да оправя държавата.

Според мене власта трябва да е в ръцете на хора, които вече са доказали, че могат да управляват както много хора, така и много пари. Тоест - власта трябва да е във видни бизнесмени, но забогатели в борба с конкуренцията, а не от игри с държавни поръчки.
............

Напълно подкрепям това виждане!

eng_angelov написа:............
Баща ми участваше в подготовката на редица законопроекти в неговата област на експертно ниво. Свършиха много работа и то в екип от хора на които живота им е минал в тази област. И сътвориха чудеса, които когато влязоха в парламентарната комисия... стана като с тоалетната хартия - хубавичка, мекичка, ароматна, ама като мине през лайната не ти се иска да я виждаш.

Така е с много неща. Професионалистите ги правят, а после политиците ги засират, защото се водят от техните си лични или тяснопартийни интереси. За това и в по-горен пост твърдя, че за нашите условия, с нашия народ и манталитет парламентарната република е неприложима! За 20 години, действайки по метода "проба-грешка" натрупахме само грешки. До кога трябва да продължаваме? Още 20 години ли да се надяваме, че следващите ни избраници ще са "истинските"? Демагогия е приказката - "Вие сте си ги избрали, радвайте им се сега". Когато си купуваш щайга домати и трябва да си избереш щайгата, а не доматите, вероятността да случиш на щайга, където отгоре има няколко читави, а отдолу са само гнили е 100%, защото ти не можеш да разровиш щайгата и продавача добре го знае.
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот eng_angelov » 17.12.2008 13:55

Някой от вас участвал ли е в изготвянето на нормативната уредба по отношение на ВЕИ в България? Допитвали ли са се за мнение или идеи "законотворците"?
Аватар
eng_angelov

Мнениеот 5er » 17.12.2008 15:14

От кога да се допитват ? че нещо ми убягва - само малко в частни разговори да иначе не
5er

Мнениеот petyostoev » 17.12.2008 16:05

А вижте Барак Обама кой си е избрал за енергиен министър.
http://insurance.bg/news/?cat=news&cat_id=9&sn_id=75855
Няколко месеца преди да всъпи в длъжност си събира екипа и после направо действа.
А у нас?????????
petyostoev

Мнениеот sandi » 17.12.2008 19:07

Барак мисли с главата,въпреки че не му е лесен противника, а вижте агент Гоце, къде (мисли) да ходи и какви смята да ги върши, ползо родом. Как да не се гордея че съм Българин, и защо като чуя че трябвало да ставаме президентска Република, ми се повдика... :idea: :idea: :idea:

http://svejo.net/home/link_summary/1204 ... rkmenbashi

п.с. Аз лично голям срам бера от Гоце, за вас не знам.
sandi

Мнениеот Todor » 19.12.2008 00:09

Странна дилема... да подпишеш или не. От една страна не си съгласен с част от управляващите... от друга как да подпишеш нещо зад, което стоят отявлени крадци, лъжци, мошеници... и мутри! Някои "медийни звезди" нямат срам... пробиват с толкова жалка ПР кампания, а горките хорица се връзват, защото не се интересуват от подробностите всъщност. Някак си... не е европейско! :wink:
Todor

стига геройковци

Мнениеот hridaq » 26.05.2009 23:25

Todor написа:Странна дилема... да подпишеш или не. От една страна не си съгласен с част от управляващите... от друга как да подпишеш нещо зад, което стоят отявлени крадци, лъжци, мошеници... и мутри! Някои "медийни звезди" нямат срам... пробиват с толкова жалка ПР кампания, а горките хорица се връзват, защото не се интересуват от подробностите всъщност. Някак си... не е европейско! :wink:

стига геройковци

http://vbox7.com/play:44b5f193
hridaq

Re: стига геройковци

Мнениеот hridaq » 28.05.2009 12:58

Помолиха ме, да предам това съобщение на всичките си приятели, тъй като има медийно затъмнение за ЗЕЛЕНИТЕ!
Това съобщение е предназначено за хора които искат в държавния апарат да се осъществява пряка демокрация и граждански контрол!
Които не желае да чете не го насилвам![/url][/list][/quote]
Последна промяна hridaq на 28.05.2009 18:08, променена общо 2 пъти
hridaq

Re: стига геройковци

Мнениеот hridaq » 28.05.2009 14:38

hridaq написа:
Todor написа:Странна дилема... да подпишеш или не. От една страна не си съгласен с част от управляващите... от друга как да подпишеш нещо зад, което стоят отявлени крадци, лъжци, мошеници... и мутри! Някои "медийни звезди" нямат срам... пробиват с толкова жалка ПР кампания, а горките хорица се връзват, защото не се интересуват от подробностите всъщност. Някак си... не е европейско! :wink:

стига геройковци

http://vbox7.com/play:44b5f193

The Greens (ЗЕЛЕНИТЕ) are fundraising for elections in Bulgaria
(English text follows below)

Скъпи приятели,

Благодарение на финансовата подкрепа на стотици граждани, нашата млада партия - ЗЕЛЕНИТЕ - успя да се регистрира за участие в изборите за Европейски парламент в България, въпреки чудовищното увеличение на необходимия депозит до 50 000 лв. Така българските граждани ще имат възможност да гласуват за зелени кандидати за Европарламента с бюлетина № 12.

В много кратък срок - до 7 юни - трябва да съберем още 50 000 лв. за да се регистрираме за участие и в изборите за Народно събрание на България. Искаме да го направим отново с подкрепата на гражданите, а не с крупни дарения от корпоративни бизнеси и олигарси. Призоваваме ви: направете своето малко дарение, за да докажем, че нещата в България могат да се случват и по този начин. И за да има нашата обща кауза представителство на изборите за Народно събрание.

Процедурите за дарение са описани на нашия уебсайт: http://www.bulgariangreens.org/dona tions.html
Там ще намерите и още много информация за нас, ЗЕЛЕНИТЕ, и какво искаме да постигнем.

За да останат хора в България!

Dear friends,

Thanks to the financial support of hundreds of citizens, our young political party - The Greens - managed to register for participation in the European Parliament elections despite the monstrous increase of the necessary deposit up to 50 000 BGN (25 000 Euro). Thus, Bulgarian citizens will have the opportunity to vote for green candidates for the European Parliament with bulletin 12.

We now have very little time - until June 7th - to raise another 50 000 BGN in order to register for participation in the elections for Bulgarian Parliament. We want to do that with civil support again, rather than large donations from corporations and oligarchs. We address you: make your own small donation, so we could prove that things can happen in Bulgaria in this way too; and so that our mutual cause is represented at the national elections.

Donation procedures are described on our website:
http://www.bulgariangreens.org/e...
You will also find there more information about us, The Greens, and what we want to achieve.

To let people stay in Bulgaria!
hridaq

Мнениеот Lupus » 28.05.2009 15:06

Хайде стига спам де!
То е супер нахално да пускаш призиви за събиране на пари за политическите лапачи в този форум, ама ти и два пъти! Не ти ли е неудобно? Аман от смучковци!
Последна промяна Lupus на 28.05.2009 15:09, променена общо 1 път
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии