СВЕТОВНАТА КРИЗА или Какво ще стане със соларните технологии

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Pyramid » 19.01.2009 00:07

Прегледах темата и се сетих, че някога, в едно друго време и на едно друго място, ето тук: http://forum.investor.bg/viewtopic.php? ... 5&start=25 разговаряхме на тази тема...
Не се нахвърляйте в/у ми с ножове и вилици.
Проявете въображение, вземете и сол.
P.S.
И най-сладката мушмула е била зверски тръпчива преди това.
Pyramid

Мнениеот lz1wvm » 19.01.2009 00:27

Може би трябва да запушат тръбопровода за синьото гориво за да разберем че се нуждаем от ВЕИ но и управниците имат вина за това.Чувал съм че за германската програма 100 000 слънчеви покрива са отпускали субсидии и то на пенсионер само за да поставят панелите на покрива му заради доброто изложение на южния скат.
Поздрави
lz1wvm

Мнениеот rosen_at » 25.01.2009 18:27

Читателите моля да не четат писанията ми!

Имам реплика към Матеев.

Защо да се нагърбвам с работа и инвестиции в алтернативи на петрола, за благото на човечеството!
Не е ли по-лесно, а и по-добре да загинат милиарди хора, но аз да съм подсигурен с лък и стрели и да си осигуря собственото оцеляване. Тогава бих бил многократно по-богат (относително разбира се).
Основният въпрос е: Коя инвестиция е по-изгодна - в лък и стрели при прогноза за 100к население или в соларна централа с прогноза за 20млрд. население.
rosen_at

Мнениеот rosen_at » 25.01.2009 18:39

Инвестирайки в лъкове и стрели бих бил социално по-полезен отколкото в модерни технологии ако катастрофата все пак се случи!
Бих помогнал за оцеляване на известен брой българи например. :)
Ако пък катастрофа няма бих загубил капитали само аз. :)

Но правя всичко това с идеята и целта да стана най-богатия българин, притежател на най-много лъкове и стрели в БГ!

С две думи суровия капитализъм е единствената социална икономическа система - всичко друго, най-вече комунизма и социализма вредят сериозно на човечеството според мен!
rosen_at

Мнениеот lz1wvm » 25.01.2009 19:13

Запази един лък и някоя стреличка за мен-за цената ще се разберем :) ....
Това в кръга на шегата :lol: но наистина сравнението е весело

Примера който даваш мисля че е доста краен а и има по вече философска гледна точка отколкото икономическа.
И ако наистина искаш да не четем писанията Матеев би трябвало да има мейл-все пак е модератор.Но във форума всеки има право на мнение.
Поздрави
lz1wvm

Мнениеот dossev » 25.01.2009 20:35

rosen_at написа:Инвестирайки в лъкове и стрели бих бил социално по-полезен отколкото в модерни технологии ако катастрофата все пак се случи!

Но правя всичко това с идеята и целта да стана най-богатия българин, притежател на най-много лъкове и стрели в БГ!

С две думи суровия капитализъм е единствената социална икономическа система - всичко друго, най-вече комунизма и социализма вредят сериозно на човечеството според мен!

суровия капитализъм също е доста тъпо нещо, защото е основан на парите и внушението за разтеж на всяка цена !

направи си следния експеримент:

Застани до един мравуняк и си представи , че там имат Пари и Икономика. Смеха който ще те напуши веднага от очевидната им безсмисленост, напушва и всеки извънземен който ни гледа. Защото отстрани се вижда , че водещото трябва да е оцеляването на самия мравуняк (осигуряване с храна и енергия) . А идеалния вариант е мравките да си създадат роботи които да им осигуряват прехраната, и стигаме до най ценното - Свободата! . Това е.

Та апокалипсиса от т.н. криза за мен е просто едни хартийки са намалели или са ги поспрели от печат. Водещото е полулацията и нуждата и от храна, енергия, облекло. Ето ти и местата за "вечни" инвестиции.

Всъщност човек трябва да се стреми да осигури себе си и децата си в обозримо бъдеще 3-5год. и постоянно да се образова. Нищо повече , започне ли да иска повече добре дошли в безсмислената Икономика .

Но има и още един проблем и това е невежеството и глупостта, за съжаление те са мнозинство и те пораждат Завист и Алчност така че ето ви обяснението защо живеем в безсмислена Икономика.

Та накратко инвестирайте в производства на храна, енергия, облекло
това е нещо от което винаги ще има нужда и не измервайте богатството си със пари , а със осигурен ресурс за живот образование и свободно време. Една изцяло независима енергийно къща осигурена с храна за 2г. струва много повече от тонове злато!
dossev

Мнениеот Lupus » 25.01.2009 21:49

@dossev,
Забрави още една съставка за да е доволно стадото - зрелищата! :D
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот dossev » 25.01.2009 22:10

:) прав си

но това е за етап оцеляване, още не сме стигнали до любопитство и изтънченост ;)
dossev

Мнениеот rosen_at » 28.01.2009 00:04

dossev написа:
rosen_at написа:Инвестирайки в лъкове и стрели бих бил социално по-полезен отколкото в модерни технологии ако катастрофата все пак се случи!

суровия капитализъм също е доста тъпо нещо, защото е основан на парите и внушението за разтеж на всяка цена !

направи си следния експеримент:

Застани до един мравуняк и си представи , че там имат Пари и Икономика. Смеха който ще те напуши веднага от очевидната им безсмисленост, напушва и всеки извънземен който ни гледа. Защото отстрани се вижда , че водещото трябва да е оцеляването на самия мравуняк (осигуряване с храна и енергия) . А идеалния вариант е мравките да си създадат роботи които да им осигуряват прехраната, и стигаме до най ценното - Свободата! . Това е.

Та апокалипсиса от т.н. криза за мен е просто едни хартийки са намалели или са ги поспрели от печат. Водещото е полулацията и нуждата и от храна, енергия, облекло. Ето ти и местата за "вечни" инвестиции.

Всъщност човек трябва да се стреми да осигури себе си и децата си в обозримо бъдеще 3-5год. и постоянно да се образова. Нищо повече , започне ли да иска повече добре дошли в безсмислената Икономика .

Но има и още един проблем и това е невежеството и глупостта, за съжаление те са мнозинство и те пораждат Завист и Алчност така че ето ви обяснението защо живеем в безсмислена Икономика.

Та накратко инвестирайте в производства на храна, енергия, облекло
това е нещо от което винаги ще има нужда и не измервайте богатството си със пари , а със осигурен ресурс за живот образование и свободно време. Една изцяло независима енергийно къща осигурена с храна за 2г. струва много повече от тонове злато!

Браво - хубав пост!

С някой неща не съм съмвсем съгласен, но като цяло има добра мисъл.
Например осигурената къща не струва тон злато, защото в момента за тон злато ще можеш да подсигуриш много такива къщи.
А мравките нямат пари щото те са си местни обитатели на планетата, част от нея са и за тях всичко е подсигурено, те нямат и разум. Докато ние сме се заселили тук от космоса, един вид паразити сме, не сме част от еко-системата и няма за всички. Няма да се изненадам и ако ценните метали са ги довлекли нашите прадеди от космоса, за да ни осигурят средство за оцеляване, тоест борейки се за злато да поддържаме популацията възможно най-дълго и възможно най-здрава. Например Атлантида - там е имало много злато и са били бая развити, сигурно са си правели енергия от слънцето!
Така че ако тая теория, която ми хрумна току що е вярна, това ще оправдае капитализма като единствен и истинен обществен строй!

Сега Супер Обама печата долари на калпак, ама нямат златно покритие, следователно ще се провалят и ще ни тласнат към поредното глупаво сътресение.

Каквото и да си говорим винаги става въпрос за пари! Златото е било двигател на всичко досега и ще бъде, няма начин, поне докато не разгадаем мисията си на Земята или докато не дойде деня на страшния съд, когато тези дето имат злато ще отидат в пъкала, а избраните в царството небесно.

Ти виждам си фен на оцеляването! Супер, аз също! :)
Знаеш ли за някой БГ-форум където пишат за оцеляване, за края на петрола, за запасяване с храни и енергия. Ако няма такъв може да създадем. Имам приятел, който чете америакнски форум на тая тема (той ме светна), така че ставаме трима, а сигурно има и още в БГ.
rosen_at

Мнениеот Ronald » 28.01.2009 08:39

Темата беше за ФИНАНСОВАТА КРИЗА, и понеже е четена тема, ВИЕ решихте да развивате тук философии за да имате трибуна.
Не че не сте прави,но ако обичате отворете си ТЕМА, за да мога лично аз да я прескачам.
Очаквам тук мнения за КРИЗАТА, а не лакърдии.
Поздрави,
Ronald

Мнениеот Vandal » 28.01.2009 11:50

rosen_at
Имам чуството че се подготвяш за бъдещ капиталист в бъдещата камена ера.:farao:
Ето ти и един урок по натрупване на първоначален капитал.
Знаеш ли в Клондайк, кои са забогатели най-много!
Не златотърсачите, а тези които са продавали лопати.
Моя съвет е сега докато съществуват технологиите да намериш евтин начин да произвеждаш лъкове и стрели.
Когато дойде краха на човечеството, ти ще си най-богатия.
:D :D :D
Аватар
Vandal

Мнениеот petyostoev » 31.01.2009 10:21

petyostoev

Мнениеот mstoev » 01.02.2009 01:42

Световна криза, газова криза и така стигнахме до 29.01.09 г. когато се приеха приоритетните направления за развитие на страната. Νο 2 е ВЕИ.
mstoev

КРИЗАТА ЩЕ Е ПОНЕ 10 ГОДИНИ !!!

Мнениеот Ronald » 22.02.2009 11:16

Свърши ли тази криза, та не пишем вече по темата ?
Или сега започва с нова сила ?
Ronald

КРИЗАТА Е В ХОД

Мнениеот Markov » 22.02.2009 12:17

Всеки от нас, който се занимава с някакъв бизнес усеща на гърба си въздействието на кризата. Поръчките намаляват, просрочените вземания трудно се събират и др.
Според мен държавата трябва да защити местните производители, като увеличи незабавно митата за китайските промишлени и битови стоки. На всички е ясно, че е невъзможно да бъдат конкурирани от българските производители, особено по отношение на цената.

По отношение на кризата и отношението към ВЕИ Ви предлагам само част от интервюто на наш политик, когото вярвам ще познаете:

"- Вие знаете ли рецептата за излизане от тази, казват безпрецедентна, криза?

- Да. Имам активно отношение към всички мерки, които се предприемат. Бях много остро критичен към първата вълна от мерки на световните лидери за спасяване на банките и борсите. Национализацията на банки, изкупуването на лоши кредити и правителствените депозити не дават резултат. Абсолютно съм убеден, че не там е причината за кризата и тези мерки няма да повлияят на естеството на проблема. Става нещо много сериозно, много голямо. Необходимо е постепенно да се свикне с мисълта, че ще предстоят дълбоки промени в човешкото общество. Победата на индустриалната революция след Втората световна война стана възможна благодарение на армиите от безработни, освободени от земеделието. Последицата от онази революция е насочване на заетостта към индустрията, а в постиндустриалното общество - към сферата на услугите. Сега революцията става точно тук. Днес вече си плащаме сметките по интернет, това ще премахне нуждата от банкови служители. Ако мога да проектирам една сграда с компютър сто пъти по-бързо, нямам нужда от сто проектанти. Навсякъде се революционизира средата, поради обстоятелството, че нарастват неограничено възможностите за вкарване на знанието като производствен ресурс. Примерно, когато администрацията се електронизира, няма да има нужда да разнасяме някакви документи. Цялото досие ще е електронно. Администраторът ще трябва да изработи само крайното решение. Скоростта на процесите нараства и съответно спада необходимостта от тези служители. Това е информационната революция. И много хора ще трябва да се преквалифицират. Самата икономическа активност ще се размести, ще се преструктурира в други посоки. На това не може да се противодейства. Този процес не може да се спре с наливане на пари.

- Можете ли да прогнозирате в кои сфери ще се пренасочи новата армия от безработни?

- Иска ми се от тази криза да излезе зелено човечество, живеещо в хармония с околната среда. Човечеството да поеме отговорността си по опазването на околната среда. Трябва да дойдат чистите производства, възобновяемите източници на енергия. Това би бил най-добрият изход от тази криза. Много средства могат да се насочат в тази посока - за включване на неизчерпаеми природни ресурси като производствени фактори. Дори, ако щете, около бита ни - разделното събиране на отпадъците е вид културен скок. "

Да се надяваме!
Аватар
Markov

ПредишнаСледваща

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали