rosen_at написа:Инвестирайки в лъкове и стрели бих бил социално по-полезен отколкото в модерни технологии ако катастрофата все пак се случи!
Бих помогнал за оцеляване на известен брой българи например.
Ако пък катастрофа няма бих загубил капитали само аз.
Но правя всичко това с идеята и целта да стана най-богатия българин, притежател на най-много лъкове и стрели в БГ!
С две думи суровия капитализъм е единствената социална икономическа система - всичко друго, най-вече комунизма и социализма вредят сериозно на човечеството според мен!
dossev написа:rosen_at написа:Инвестирайки в лъкове и стрели бих бил социално по-полезен отколкото в модерни технологии ако катастрофата все пак се случи!
Бих помогнал за оцеляване на известен брой българи например.
Ако пък катастрофа няма бих загубил капитали само аз.
Но правя всичко това с идеята и целта да стана най-богатия българин, притежател на най-много лъкове и стрели в БГ!
С две думи суровия капитализъм е единствената социална икономическа система - всичко друго, най-вече комунизма и социализма вредят сериозно на човечеството според мен!
суровия капитализъм също е доста тъпо нещо, защото е основан на парите и внушението за разтеж на всяка цена !
направи си следния експеримент:
Застани до един мравуняк и си представи , че там имат Пари и Икономика. Смеха който ще те напуши веднага от очевидната им безсмисленост, напушва и всеки извънземен който ни гледа. Защото отстрани се вижда , че водещото трябва да е оцеляването на самия мравуняк (осигуряване с храна и енергия) . А идеалния вариант е мравките да си създадат роботи които да им осигуряват прехраната, и стигаме до най ценното - Свободата! . Това е.
Та апокалипсиса от т.н. криза за мен е просто едни хартийки са намалели или са ги поспрели от печат. Водещото е полулацията и нуждата и от храна, енергия, облекло. Ето ти и местата за "вечни" инвестиции.
Всъщност човек трябва да се стреми да осигури себе си и децата си в обозримо бъдеще 3-5год. и постоянно да се образова. Нищо повече , започне ли да иска повече добре дошли в безсмислената Икономика .
Но има и още един проблем и това е невежеството и глупостта, за съжаление те са мнозинство и те пораждат Завист и Алчност така че ето ви обяснението защо живеем в безсмислена Икономика.
Та накратко инвестирайте в производства на храна, енергия, облекло
това е нещо от което винаги ще има нужда и не измервайте богатството си със пари , а със осигурен ресурс за живот образование и свободно време. Една изцяло независима енергийно къща осигурена с храна за 2г. струва много повече от тонове злато!
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта