Соларни фирми в България

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Соларни фирми в България

Мнениеот Mateev » 12.12.2008 10:45

Отварям тази тема, защото напоследък във форума възникнаха няколко случая, в които нямаше яснота дали дадена информация за конкурентни фирми трябва да се публикува или не. По принцип не е разрешено на конкурентни фирми да публикуват реклами и да правят биззнес, използвайки страниците на форума. Все пак това е чужд за тях форум, в който са вложени много пари и време от СТС Солар. И най-малкото е неморално той да се използва за лична изгода. Но за да има справедливост и за да могат читателите на форума да са по-пълно информирани за соларния бизнес в България, решихме да отворим тази тема и в нея да разрешим частична реклама.

И така......
В тази тема е РАЗРЕШЕНО на всички български соларни фирми ЕДНОКРАТНО да публикуват линк към сайта си и да направят КРАТКА ПРЕЗЕНТАЦИЯ за дейноста си и за конкурентните си преимущества.

Също така се разрешава и на посетителите във форума да публикуват линкове към конкурентни български фирми. Нека по този начин заедно да направим един колкото се може по-пълен каталог. Но още веднъж повтарям - един линк и една презентация.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот G.Krustev » 13.12.2008 04:28

Браво.Много благородно.
G.Krustev

Мнениеот vaklin » 09.02.2009 23:30

Аз няма да публикувам линк към конкурентна фирма - нямам и не представлявам такава, но много искам да споделя впечатлението си от днешната ми проверка в търоговския регистър относно евентуални бъдещи оференти.
Чудооо-към момента има регистрирани над 150 соларни фирми. Миналата година дали е имало и 10!? Брейиии какъв бум е в бранша! Надали има друг такъв подем, в който и да е отрасъл.
Някой (като мен) ще строи малка централка, друг голям парк, трети ще търгува и доставя елементи, четвърти ще топли вода - слънцето ще грее, пот ще се лее и песен за кредити и грантове ще се пее.
:D
Успех на всички!
vaklin

Мнениеот Mateev » 10.02.2009 14:13

Ако търсиш думичката СОЛАР в името - да така е. Но това са фирмите на клиентите, които ще строят централи. Колкото до фирмите, които предлагат доставка и монтаж - те са доста по-малко. А сериозните от тях се броят на пръстите на двете ръце. А ако говорим за реален опит с истински централи - останаха пръстите само на едната ръка. :lol:

Иначе има много фирми, които са виждали модули и инвертори само по картинките на проспектите, но това не им пречи да направят красив соларен сайт и да започнат да се бият в гърдите. Няма нищо лошо в това. Всяка фирма някога е започвала от нулата.

Ако съдим по Германия и Испания, то и в България ще се нароят няколкостотин соларни фирми и всяка една от тях ще предлага доставка и монтаж. И бизнеса от национален ще стане регионален. Но за тази цел се нуждаем от програма 10 000 покрива.
Аватар
Mateev
Site Admin

Щом е разрешено нека опитаме

Мнениеот Radoslavov » 10.02.2009 20:29

www.sunsys.info
Предлагаме продукти на немските фирми Wurth Solar и Steca, Phocos. Батерии на тайванската фирма CSB и защити от пренапрежение на чешката фирма Хакел. Който се интересува за подробности нека ни посети.
Последна промяна Radoslavov на 23.02.2010 17:19, променена общо 1 път
Аватар
Radoslavov

Мнениеот Mateev » 10.02.2009 22:26

Ако искаш, можеш да направиш и по-подробна презентация - какво предлагате, по какви цени, какво според вас е конкурентното ви преимущество и т.н. Това е единствената тема, в която е разрешено конкурентните соларни фирми да се саморекламират. Но това е еднократно !!! Нямате право например ежедневно да пускате постинги с новини от фирмата. Но имате право на една еднократна презентация, дори и тя да е цял файл с 20 листа.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Malizia » 07.04.2009 11:09

Здравейте! Незнам дали тук е мястото на моя въпрос, но все пак се надявам на вашето компетентно мнение. Решили сме със съпруга ми да кандидастваме по мярка 312 с фотоволтаична система. Поискахме от няколко фирми оферти за технологичен и инвестиционен проект. Съпругът ми се е спрял на фирма Електросоларни Системи ООД. Аз не съм особено съгласна, защото не намирам достатъчно информация за тях, а и случайно попаднах на тема във вашия форум, която ги охарактеризира като "некомпетентни" или още по-лошо "мошенници". http://solar.sts.bg/forum/viewtopic.php?t=44 Виждам, че темата е от преди година и нещо и има вероятност през този период нещата да са се променили, но... риска според мен е голям. Та, въпросът ми е, знаете ли нещо за тях, как се развиват към момента, някакви отзиви - доволни или недоволни клиенти? Ще ви бъда безкрайно благодарна, защото неискам да платя солена цена за провален проект :(
Malizia

Мнениеот Malizia » 07.04.2009 16:21

Malizia написа:Здравейте! Незнам дали тук е мястото на моя въпрос, но все пак се надявам на вашето компетентно мнение. Решили сме със съпруга ми да кандидастваме по мярка 312 с фотоволтаична система. Поискахме от няколко фирми оферти за технологичен и инвестиционен проект. Съпругът ми се е спрял на фирма Електросоларни Системи ООД. Аз не съм особено съгласна, защото не намирам достатъчно информация за тях, а и случайно попаднах на тема във вашия форум, която ги охарактеризира като "некомпетентни" или още по-лошо "мошенници". http://solar.sts.bg/forum/viewtopic.php?t=44 Виждам, че темата е от преди година и нещо и има вероятност през този период нещата да са се променили, но... риска според мен е голям. Та, въпросът ми е, знаете ли нещо за тях, как се развиват към момента, някакви отзиви - доволни или недоволни клиенти? Ще ви бъда безкрайно благодарна, защото неискам да платя солена цена за провален проект :(

Господа, моля ви, отговорете ми. Вкъщи вече водим война :oops:
Ако се притеснявате да дадете отговор в публичното пространство, може да ми пишете и на ЛС. Благодаря ви предварително!
Malizia

Мнениеот Nasko » 07.04.2009 16:44

всички са на изложението в НДК ще свърши в сряда и след това ще се нормализира работата на форума и отговорите естественно........
Nasko

Мнениеот venkap » 07.04.2009 18:44

Malizia написа:Господа, моля ви, отговорете ми. Вкъщи вече водим война :oops:
Ако се притеснявате да дадете отговор в публичното пространство, може да ми пишете и на ЛС. Благодаря ви предварително!

Не трябва да очаквате отговор от форума, най-малкото защото няма да е обективен. Решение трябва да вземете сами, защото последствията от това решение ще ви преследват години напред.
venkap

Мнениеот venkap » 07.04.2009 19:45

http://solar.sts.bg/forum/viewtopic.php ... &start=105

Malizia, надявам се този линк да Ви помогне.
venkap

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали