Vandal написа:В мерките никъде не е писано, че трябва задължително да теглиш кредит от банка.
От къде се финансира проекта, не е тяхна работа.
Те те подпомагат с 70% и това е.
Така че не виждам какъв е проблема да се кандидатства по мярка 312.
Представи си че имаш 300 000^ собствени пари.
Инвестираш във ФЕЦ и кандидатсваш за субсидия.
И какво, ще ти кажат че не си теглил кредит, и няма да ти ги дадът ли!
Да реално е така ! Моята цел е да уговоря абсолютно всичко до последният детайл с моите фондове и заедно с познатите ми в министерство на земеделието. Крайната ми идея е да отпускам кредити за ВЕИ с минимално обезпечение и много добър лихвен процент, да уговоря на 100% финансирането по мерките на МЗ ,за да може всеки един кредитоискател да може да се възползва от тях и съответно да се подсигуря ,че отпуснатите пари ще се върнат ест.

и да видя какво мога да свърша относно европейските субсидии до 20% върху тези програми. Просто нещата в момента са във финална фаза и искам да съм подготвен по всяка една процедура към масовото строителство на ВЕИ (надявам се) и да превърнем нашата родна страна в пример за ЕКО общество в ЕС. Проблеми и пречки винаги ще има - но както гласи третият принцип на механиката Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. И вместо да се мъчим да спасим АЕЦ козлодуй и да построим АЕЦ Белене по-добре "Acrius appetimus nova, quam iam perta tenemus." - По-упорито се стремим към новото, отколкото да пазим вече придобитото. Според мен АЕЦ Белене е безмислен - а по добре тези милиарди, който ще се налеят за него да бъде изградена голяма централа от ВЕИ - слънчева, вятърна или водна, но там просто са намесени други интереси.