Еййй уж плюем властта, ама май и тук е същото - няколко души, които имат мнение искат да се скрият зад гърба на някой друг, който да свърши работата. Е нали се борим да сме различни?
Вместо да пращате Матеев да оправя нормативната база, защо никой от вас не виждам да прави постъпки за да спомогне за тази кауза?
Всеки път, когато ми изпадне случай и зърна наблизо някой ръководен кадър, било то депутат, министър или зам. такъв, не пропускам да го дръпна за ръкава и да му се оплача по всички наболели в работата ни въпроси. Да ви кажа ли каква е реакцията на тези хора? Някои от тях за пръв път чуват с подробности как се извършва практически процеса, те просто си знаят нещата на теория. Запознати са със законодателната рамка, имат идея как би трябвало да се случват нещата, но нямат и представа, че цялото това нещо се различава драстично от действителността.
И не си мислете, че на всички управляващи не им пука и само лапат - за щастие все пак се намират и свестни и съвестни хора между тях, друг е въпросът дали ги допускат да наложат правилни решения. Имам няколко "неочаквани" отговори, както в писмена, така и в устна форма на зададени от мен въпроси, което ме навежда на мисълта за надежда, че при по-голям натиск от наша страна, по нашите проблеми може и да се намери кой да работи.
ПП. А госпожа Диловска, министерската служителка, ако спре да ходи през два дни по разни конференции и семинари и седне да поработи малко, ще е доста по-полезна. Скоро бях на едно събитие, на което тя НЕ присъстваше като лектор и на кафе-паузата поне на три маси се коментираше това събитие.