Заедно можем да променим всичко

Публична дискусия за обсъждане на мерките, които трябва да бъдат препоръчани на законодателните органи в България, с цел облекчаване на процедурите по узаконяването на елекроцентрали, използуващи ВЕИ (Възобновяеми Енергийни Източници)

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот ferdy » 27.03.2009 20:41

Mateev написа:...Аз обикновено ходя през втория ден. В името на срещата обаче съм готов да остана с преспиване и вечерта да си организираме някъде една хубава среща с преяждане и препиване. Стига да се намери някой, който да направи организацията. Хубаво е да е някъде, където не е толкова шумно, за да можем да си чуем приказката. Ако можем да запазим цяло заведение без музика - още по-добре.

Ако някой може да организира нещо - трябва да е до ден-два, за да можем всички да си резервираме стаи по хотелите.

mackata написа:08.04.2009 / сряда / - Каза Мия на ул. "Ж.Кюри" 86
Мога да се опитам да направя резервация на цялото заведение.
Не е голямо и ще сме си сами, мисля че е за около 30-40 човека, но дори и по малко да сме може да го затворим.
А е и сряда никакъв ден.

Относно подписката:
Мисля да е промяна на ЗУТ и Наредбите.

Искате ли да се разберете двамата кога ще ви е удобно и на двамата и да уточните датата?
Вие сте най-активни в момента и мисля, че останалите колеги няма да имат нищо против да се съобразят с вас.
ferdy

Мнениеот mackata » 27.03.2009 21:51

Markov написа:Вярно е, че Иван Костов е върл противник на атомната енергия и е за ВЕИ.

Да Ви припомня един отговор на негово интервю:

"- Можете ли да прогнозирате в кои сфери ще се пренасочи новата армия от безработни?

- Иска ми се от тази криза да излезе зелено човечество, живеещо в хармония с околната среда. Човечеството да поеме отговорността си по опазването на околната среда. Трябва да дойдат чистите производства, възобновяемите източници на енергия. Това би бил най-добрият изход от тази криза. Много средства могат да се насочат в тази посока - за включване на неизчерпаеми природни ресурси като производствени фактори. Дори, ако щете, около бита ни - разделното събиране на отпадъците е вид културен скок. "

Надявам се, че никой няма нищо против това да се случи.

Комунистите на маймуни ще се направят за да влязат в парламента.
Закона на 5 П
Аватар
mackata

Мнениеот mackata » 27.03.2009 21:54

Ами освен да звънна на Матеев да се разберем, за мен няма значение кой ден ще е, просто гледам да е последния, че ако се усложни срещата на другия ден няма да я свърша никаква.
Но не ми пречи и на 07.04.2009 да се съберем.
"Мястото на срещата да не се променя"
Т'ва е паролата
:lol:
Закона на 5 П
Аватар
mackata

Мнениеот ferdy » 27.03.2009 22:02

Мястото е добре, познавам собственика.
Кажете датата, за да си наместя програмата. :lol:
ferdy

Мнениеот Георги Цолов » 27.03.2009 23:17

ДО МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ
Прикачени файлове
Писмо_До_МС_ЗУТ_версия-окончателна (1).doc
(169.5 KiB) 959 пъти
Аватар
Георги Цолов

Мнениеот mackata » 27.03.2009 23:43

Благодарности на Жоро, просто нямам какво да добавя с изключение на премахването на един интервал и добавянето на една буква в последното изречение ......подкепени стана подкрепени.
Мисля си, че за да изпреварим нещата адресантите трябва да са няколко.
1. МС
2. МЕЕР
3. Комисията по енергетика към НС
4. МРРБ
За поредността не съм съм сигурен, но ще питам.
Писмото което внесохме в петък бе почти излишно защото предложението е заминало в четвъртък.
Но е било разпечатано и е било раздадено на екипа който е внесъл предложението и вече ни знаят.
Днес 27.03.2009 година са го защитавали.
Говорих днес с Г-жа Търново отново, каза ми че е добре да се обърнем към МЕЕР, това било тяхна и идея със стопанските нужди.
Имам уверението на един депутат, че ще направи питане в парламента по този въпрос.
Мисля да се заемем да създадем сериозно лоби в парламента и министерствата, ако не друго поне да ги понаучим и образоваме малко.
Явно има липса на капацитет.
Моля, който иска да си го изтегли, прочете внимателно и добави, ако има какво.
След това главният редактор да го изчете и да постне окончателно редактираният вариант за да можем да го разпратим.
Закона на 5 П
Аватар
mackata

Мнениеот Markov » 28.03.2009 14:34

Markov написа:
Вярно е, че Иван Костов е върл противник на атомната енергия и е за ВЕИ.

"- Можете ли да прогнозирате в кои сфери ще се пренасочи новата армия от безработни?

- Иска ми се от тази криза да излезе зелено човечество, живеещо в хармония с околната среда. Човечеството да поеме отговорността си по опазването на околната среда. Трябва да дойдат чистите производства, възобновяемите източници на енергия. Това би бил най-добрият изход от тази криза. Много средства могат да се насочат в тази посока - за включване на неизчерпаеми природни ресурси като производствени фактори. Дори, ако щете, около бита ни - разделното събиране на отпадъците е вид културен скок. "

Едрев,
Къде в този постинг съзря комунисти?
Иначе за маймуните съм съгласен, но не му е мястото точно под този текст.
Какво лошо намираш в изказване на политик от опозицията да изразява намерения за бъдещи действия, които всеки непердубеден от този форум би одобрил?

Марков
Аватар
Markov

Мнениеот mackata » 28.03.2009 15:58

Markov написа:Markov написа:
Вярно е, че Иван Костов е върл противник на атомната енергия и е за ВЕИ.

Едрев,
Къде в този постинг съзря комунисти?
Иначе за маймуните съм съгласен, но не му е мястото точно под този текст.
Какво лошо намираш в изказване на политик от опозицията да изразява намерения за бъдещи действия, които всеки непердубеден от този форум би одобрил?

Марков

А Иван Костов какъв ?
Да не би да е Мартин Лутър Кинг
хехехехе :lol:
Политиците в България казват това което PR агенциите и щабовете им прогнозират като печеливша формула за изборите.
ВЕИ е експлоатирана тема и ще се ползва от много от политиците.
И като заплаха от ЕС за неизпълнение на поети ангажименти и като възможност за излизане от кризата и бла бла бла бла.
Мога да коментитирам до безкрай.
Те не искат да направят до 100 КВ 6-та категория ти ми говориш да направят нещо повече.
ПОПУЛИЗЪМ.
Само глупав човек може да повярва на политик който 19 години казва какво ще направи, а нищо не е направил.
Закона на 5 П
Аватар
mackata

Мнениеот Markov » 28.03.2009 20:13

Уважаеми Български Политик Андрей Магриотов Едрев от политическа партия "Българска партия либерали",

Обръщам се с това пълно определение за теб, защото не занам как да чета "mackata" като Мацката, Маската или Макката. Моля те подскажи кое име предпочиташ на български.

Заявявам ти най-сериозно, че не съм адвокат на Иван Костов, както и на всеки друг Български политик.

По професия съм електроинженер и посещавам форума, защото темите ме интересуват и от време на време изразявам скромното си мнение.

Лично съм засегнат от твърдението ти, че само глупав човек може да вярва на български политик, който не носи името Мартин Лутър Кинг и т.н. бла бла, и т.н. Ако си ме обидил неволно, можеш да се извиниш.

Предлагам да сложиш точка на всякаква политическа пропаганда зарибявки и коментари и да се придържаме към темите на форума. Защото има опастност и този форум да бъде "замърсен, както повечето в интернет пространството, когато някой изрази мнение, различно от официалното за определени партии.

Иначе симпатизирам на твоята инициативност, енергичност и работоспособност, както и на организаторските ти умения при подготовката на банкета-надвам се.

инж. Димитър Томов Марков
Аватар
Markov

Мнениеот Mateev » 29.03.2009 12:43

Господа,

Прекратете безсмислените спорове. Не си мислете, че на другите им е приятно да ви четат. Хората очакват да намерят на този форум някаква соларна информация, а не спорове за една или друга дума, които да прерастват в нападки и обиди. Вчера си играх да трия подобни нападки между Vandal и Dival, сега трябва ли да започвам и с вас?

Умолявам всички посетители на форума да използват тон на взаимно уважение в своите постинги и да се въздържат от всякакви нападки и обиди под каквато и да било форма. Все пак всеки има право на мнение, дори и то да е погрешно. Но това не е повод за обиди.

Призовавам участниците в този спор да си редактират старите постинги и да премахнат от тях думичките и изреченията, които са засегнали другата страна. Ако не го направят до 2-3 дена, аз ще изтрия всичко. Но не е редно да се превръщам в пъдар. Все пак ценете поне малко времето на другите, които ви четат безсмислиците или които се грижат да ги почистват.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот donpesho » 29.03.2009 14:46

Чудесна идея , към колко часа ще бъде срещата.
Аватар
donpesho

Мнениеот mackata » 29.03.2009 15:23

Уважаеми инж. Марков,
Изказването на мнение е лично и неотменно право на всеки човек.
Това, че вие сте се припознали в него си е ваш проблем.
Не съм и не искам да натрапвам на никой мнението си, изказах мнение относно пост в който разни смешници се опитват да яхнат вълната както винаги, като Иван Костов.
Имам един случай от едно време, надявам се да го разберете правилно.
Занимавал съм се с много неща, като едното беше износ на скрап.
Товарим за Турция и ми се обажда някакъв човек с който имаме задочен конфликт относно една ревизия в едно от помощните предприятия ЕЛКАБЕЛ, а именно "Сплавкомерс" в Бургас.
И ми се ежи и ми крещи по телефона.....знаеш ли кой съм аз ?
..... Лилян Вачков, бившият щеф на "Кремиковци"
Отговора ми беше повече от кратък и лаконичен.
- С бивши не разговарям.
И му затворих.
Та мисълта ми е, че има такива дебили на този свят .........да не давам още примери....., който не само, че не се усещат, но и имат наглостта да продължават да казват на хората какво да правят.
Ако се чувствате обиден се извинявам най-сърдечно.
Закона на 5 П
Аватар
mackata

Мнениеот mackata » 30.03.2009 11:27

mackata написа:След прочетеното седнах и се опитах да напиша едно интервю, дет са вика се питам и сам си отговарям.
Слагам го тук, всеки които иска да добави нещо от себе си.
Ако съм пропуснал или сбъркал нещо.
След това колегата редактор да му хвърли едно око и да го "постне" пак.
Да "дръпна" после окончателния вариант и да го разпратя по вестниците........колкото го публикуват файда е.
Същото писмо като това до МРРБ подготвяме с Жорката и ще го внесем в НС.
Другари......борбата продължава.

Изпратил съм днес интервюто на следните електронни адреси:
24business@24chasa.bg,
penchev@trud.bg,
government@capital.bg,
predpriemach@capital.bg,
econom@novinar.bg,
yotova@novinar.bg,
economy@standartnews.com,
economics@segabg.com,
jdimitrova@banker.bg,
economics@duma.bg
nminkov@uconomics.com,
pdenchev@dker.bg,
priemna@ombudsman.bg,
press@news-bg.com,
info@undp.bg,
itaushanova@worldbank.org,
infopoint@coe.int

Всеки които има някаде познати да го разпраща.
Успешна седмица на всички.
Закона на 5 П
Аватар
mackata

Мнениеот Miro » 30.03.2009 11:58

Колеги, моля оставете личните нападки и се включете в обсъждането на писмото.. Касае ни всички. Няма гаранция, че ще се съобразят с нас, но със сигурност няма да го направят ако не опитаме. Има още време докато закона влезе да се гласува в парламента, така че да действаме докато не е късно.
Прикачени файлове
Писмо_До_МС_ЗУТ_версия-окончателна (2).doc
(168 KiB) 1195 пъти
Miro

Мнениеот mackata » 30.03.2009 12:58

Закона на 5 П
Аватар
mackata

ПредишнаСледваща

Назад към Инициатива за подобряване на законодателството при изграждане на ВЕИ