Внимание нов вид пирамида!

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Внимание нов вид пирамида!

Мнениеот gogo_mastera » 27.03.2009 14:38

Вчера се запознах с нов вид пирамида.Става въпрос за измама в която ти обещават отпускане на субсидия от еврофондовете.На думи всичко е абсолютно сигурно-имали били хора в министерството на земеделието.Фирмата правила всичко от тебе се иска само да дадеш 5000лв но бързо.Подготвили са и договор които гледам в момента в него обаче няма никакви гаранции единственото което се задължават да направят е бизнесплан и да попълнят молбите с които се кандидатства по мярка 311 312.Всичко останало в договора са вратички които позволяват на фирмата да развали договора без да върне парите.Трябвало им да съберат 15 души за да направят холдинг иначе нямало да стане работата.По натам ще пиша точно за коя фирма става на въпрос даже мога да кача и договора които предлагат.Препоръчвам на всички соларни ентусиасти добре да разучат реда за кандидатстване и процедурата за озаконяване на соларен парк преди да тръгнат да подписват договори или да дават пари.
gogo_mastera

Мнениеот Mateev » 27.03.2009 14:49

Това може би обяснява големия брой проекти, които в последно време се подадоха по мярка 312. Най-вероятно всички са от типа "дай да обявим къщата ти за селски туризъм и ще получиш пари да си я ремонтираш. И като послъжем малко в цените - ще получиш направо 100%."

Няма друго обяснение. Аз имам поглед върху проектите за централи в цялата страна и знам, че те едва ли са повече от 70-80. И съм абсолютно сигурен, че голямия брой проекти в по-голямата си част вероятно са някаква далавера за нещо, различно от централи. Нещо, за което няма нужда от строително разрешение, за да може документацията да става бързо. Все още не знаем какво е, но ще разберем.

Ще те помоля да публикуваш договора, за да видим за какво става въпрос и какво точно предлагат тези господа.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот ferdy » 27.03.2009 20:56

Ето заради такива "консултанти" хората са недоверчиви към този вид услуги.
В моите договори, например, инвеститорът е защитен напълно, от гледна точка на даване на пари, предварително. Рискът си е лично наш: ако напишем добре бизнес плана и съберем необходимите документи - получаваме си парите, ако не спечелим - губим само ние. За щастие такъв случай нямаме. Ако не спечелим проект по вина на инвеститора, плаща ни труда за написването и си казваме "сбогом".

gogo_mastera, можеш ли да публикуваш договора, като маскираш фирмата, да го видим само като текст към момента?
ferdy

Мнениеот dido 2 » 28.03.2009 15:11

Mateev написа:Това може би обяснява големия брой проекти, които в последно време се подадоха по мярка 312. Най-вероятно всички са от типа "дай да обявим къщата ти за селски туризъм и ще получиш пари да си я ремонтираш. И като послъжем малко в цените - ще получиш направо 100%."

Няма друго обяснение. Аз имам поглед върху проектите за централи в цялата страна и знам, че те едва ли са повече от 70-80. И съм абсолютно сигурен, че голямия брой проекти в по-голямата си част вероятно са някаква далавера за нещо, различно от централи. Нещо, за което няма нужда от строително разрешение, за да може документацията да става бързо. Все още не знаем какво е, но ще разберем.

Ще те помоля да публикуваш договора, за да видим за какво става въпрос и какво точно предлагат тези господа.

Не са само за селски туризъм проектите .
Има възможности и за закупуване на машини и оборудване - ако няма СМРта писането е по-малко .
Когато подавахме ние документите , на съседното бюро , некви консултанти , подаваха проект за машинарии за добиване на чакъл ... :lol:
dido 2

Мнениеот EOS Technologies » 29.03.2009 11:05

И тук почнаха измамите. Това се очакваше. Бедни хорица с много надежди и без много представа - идеален пазар за измамници!

Пък после се сърдим, защо чужденците са недоверчиви и искат да плащат за проект, само след като централата е построена и Е.Он е платил на инвеститора вече първата фактура за продадена енергия. Ами ето за това. Това ни е имиджа в чужбина.

Такива мошеници трябва да се докладват от всеки от нас в полицията - незабавно. Представете си каква "реклама" за нас ще прави един измамен човек - ФЕЦ, абе мани!

@ ferdy и други фирми: имаме един малък подходящ покрив за около 15кВп на една хубава плевня в едно село около Варна. Има ли някой желание, да се занимава с изваждане на документи по мярка 312?
EOS Technologies

Мнениеот ferdy » 29.03.2009 18:20

Желание има, разбира се. Ти ли си инвеститор и собственик на сградата?
ferdy

Назад към Свободни теми и дискусии