Избор на име за проекта!

Всичко за слънчевите електроцентрали. Информация за доставчици, оборудване, узаконяване, монтаж и експлоатация.

Модератори: Mateev, Admin

Избор на име за проекта!

Мнениеот lz1kka » 28.01.2008 15:12

Така... Ето, че имаме вече и нов раздел за който искам да отправя искрените ми благодарности към Г-н Матеев и СТС Солар АД!

Използвам момента да честитя на всички мотивирани предприемачи готови да лапнат големия залък на чудесната ни идея! Честито! Дадохме начален старт!

Отварям тази на пръв поглед маловажна тема с цел да изберем подходящо име на проекта, с който ще се занимаем. На пръв поглед наистина изглежда маловажно на този етап, но бъдете сигурни, че не е така! Г-н Ламбов сподели мнението си, че името на проекта е много важна част поради ред причини и аз изцяло го подкрепям. Бих искал да приканя всички заинтересовани съфорумци да изпращат предложения за име на проекта към мен на лично съобщение или просто тук във форума. След като се съберат достатъчен брой идейни имена за период да речем от 1 седмица, аз ще си позволя да отворя анкета в която да публикувам всички ваши варианти и всички ние да изберем най-подходящото от тях!

Вече си имаме и първа идея, спусната от Г-н Ламбов и тя е: "Surva Solar"
Когато силата на любовта победи любовта към силата тогава светът ще познае мира!
lz1kka

Мнениеот Lambov » 28.01.2008 23:43

Има и още един вариант на първата идея - Surva Solar Invest
Сурва е древен (много древен) български термин - епитет за Слънцето в смисъл "да светлее", "да искрее", "да възсиява - в смисъл в най-късия ден от годината го призовават вече да се връща, да се появява, да се връща.
Изобщо Слънцето в древната космогония на българите е заемало централно място. Което е съвсем логично, само че, незнам защо днес почти никой не го забелязва. Представете си само за миг, че Слънцето изчезне. Колко време ще издържим на Земята?
Солар е международно наложилсе термин, ясен за почти всеки, и наложил се като емблема за всички, които се занимават със слънчева енергия.
"Инвест" е третия момент, който искаме да подчертаем - инвестиционния. Пояснявам - покупката и продажбата на акции НЕ Е ИНВЕСТИРАНЕ. Тя е трейдинг - търговия- покупка с цел продажба и реализиране на печалба, при това е с много висока степен на спекулация.
А влагането на пари в изграждането на соларен пакр е именно инвестиция, при това дългосрочна, при това доста гарантирана - от държавата, от Европейския съюз, от затоплянето, от изчерпването на нефта и от поскъпването му, от вредните газови емисии, от инициативите на Ал Гор и Леонардо Ди Каприо, от фонда на Горбачов, от многобройни инициативи на Световната и на Европейската банки, от Протокола от Киото и от предстоящия форум за превръщането на този Протокол във задължителен, от помъдряването на Човечеството...
Lambov

Мнениеот Mateev » 29.01.2008 00:10

Това със Solar и Invest е добре. Но това Surva нещо не ми харесва.Съгласен съм за значението на думата - добро е. Но все пак трябва името на фирмата да звучи добре както на Български, така и на Английски. И да не навява никакви отрицателни асоциации на който и да било език. Освен това не забравяйте, че регистрацията в съда ще е на кирилица. А на кирилица това не звучи добре. Следователно нуждаем се от име, което да звучи добре както на Български, така и на Английски. И да се изписва добре както на кирилица, така и на латиница. И освен това трябва да направим още нещо. Да изберем домейн, който да е в .com, .eu и .bg областта. Домейна трябва да е свободен и да звучи добре.

Между другото на запад много добре се възприемат трибуквени съкращения. Малко са безлични, но за сметка на това будят респект. Навяват асоциации за сила и могъщество.

Например BGS Invest или директно BSI (Bulgarian Solar Invest).

Също така може и нещо много по-просто: Солар АД

Домейна solar.bg все още е свободен.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Lupus » 29.01.2008 00:19

BSI (Bulgarian Solar Invest)
На мен това ми допада! Или BSInvest....
Но всяко от тези съкращения дава страхотно много резултати в Гугъла. :wink:
Lupus

Мнениеот Joker » 29.01.2008 01:21

Повечето хора като прочетат Сурва, ще се сетят за сурвакането, а това не е добра асоциация. Все пак трябва да се привличат акционери. Ще се появят и доста други фирми и организации със Солар в името. Затова, като едни от първите, може да се възползваме от възможността да е само Солар АД или BG Solar - АД. Самото АД показва че може да се инвестира.
Joker

Мнениеот Mateev » 29.01.2008 01:23

За съжаление вече има фирма BgSolar. Затова избягах от това име. Иначе и на мене ми харесва.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот lz1kka » 29.01.2008 02:13

Съветвам ви да давате по-няколко идеи. Така ще имаме богат избор след това. Няколко човека ми изпратиха лично предложенията си, аз самия имам няколко идеи за име, тук също се позавъртяха няколко такива. След около седмица ще отворя анкета с всички възможности и всички заедно ще изберем най-доброто.

Смятам, че някои от критериите трябва да бъдат:
1. Благозвучност
2. Да няма проблеми при изписването на български и английски
3. Да бъде точно, кратко и ясно
4. Да има някаква насоченост към тематиката слънце, енергия, екология и т.н.
5. Да бъде оригинално и индивидуално за да избегнем момента с "Излезнаха ми 100000 резултата в гугъла"

Сега е моментът да разгърнете възможностите на своето въображение :wink:
Когато силата на любовта победи любовта към силата тогава светът ще познае мира!
lz1kka

Мнениеот Lambov » 29.01.2008 23:36

Mateev написа:Също така може и нещо много по-просто: Солар АД

Ако Солар АД и solar.bg са свободни, добре е веднага да ги запазим. Който го направи, ще си вземе фактури на името на Солар АД и при учредяването ще утвърдим и осребрим разходите.
Lambov

Мнениеот alex1001111 » 30.01.2008 00:16

Lambov написа:
Mateev написа:Също така може и нещо много по-просто: Солар АД

Ако Солар АД и solar.bg са свободни, добре е веднага да ги запазим. Който го направи, ще си вземе фактури на името на Солар АД и при учредяването ще утвърдим и осребрим разходите.

http://who.is/whois-bg/ip-address/solar.bg/

Registry Whois

DOMAIN NAME: solar.bg
requested on: 19/09/2007 14:12:48.333526 EEST
processed from: 26/11/2007 16:06:56.697182 EET
activated on: 10/12/2007 13:48:39.33726 EET
expires at: 26/11/2008 00:00:00 EET
registration status: Registered

REGISTRANT:
Solar
gr.SOFIA, 1124
BULGARIA

ADMINISTRATIVE CONTACT:
Dmitriy Azarov

Ligal Eood
Evlogi Georgiev �44
gr.SOFIA, 1124
BULGARIA
tel: +359 2 94 1403
fax: +359 2 94 1403
NIC handle: DA27359

TECHNICAL CONTACT(S):

Dmtiriy Azarov

Ligal Eood
Evlogi Georgiev �44
,
BULGARIA
tel: +359 2 944 1403
fax: +359 2 944 1403
NIC handle: DA26324

NAME SERVER INFORMATION:
www.magnesium.com
ns2.magnesium.com

DNSSEC: Inactive
alex1001111

Мнениеот Mateev » 30.01.2008 01:14

Да. Човека си го е запазил, а не го ползва, защото няма Ping. Сигурно смята да го продаде в бъдеще за солена сума. Стават такива неща по света.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот lz1kka » 30.01.2008 01:45

Ако сте сигурни, че "Солар АД" е свободно нищо не ми коства да отида утре и да го запазя на собствени начала пък дори и преди да сме взели крайно решение за името.

Само, че така без домейн... Лоша работа. А и не одобрявам идеята да закупуваме домейн срещу солидна сума само защото някой се сетил да го запази.
lz1kka

Мнениеот taipan » 30.01.2008 01:55

дам много си прав и има резон в думите ти :!: нека да се работи по конструктивно :!: и рентабилно.
taipan

Мнениеот Lambov » 30.01.2008 23:12

Mateev написа:Да. Човека си го е запазил, а не го ползва, защото няма Ping. Сигурно смята да го продаде в бъдеще за солена сума. Стават такива неща по света.

Може да го питаме, да си каже цената. Ако устройва и ако му я платим с акции - още по-добре.
Но това не е толкова голям проблем - винаги можем да добавим нещо към Солар и да стане уникално.
Lambov

Мнениеот lz1kka » 31.01.2008 01:11

Аз пък не съм убеден, че си заслужава да притежаваме точно този домейн. Ако средствата и усилията по придобиването му са в границите на нормалното, да, но да плащаме луди пари на някой да ни го освободи, не! Името "Солар АД" може да съществува и с друг интернет адрес. Имам обаче съмнения за правата върху "Солар АД". Нека някой провери в интернет дали името е свободно и аз лично ще го запазя.

Всичко това разбира се не означава, че сме се спряли на това име. Лично аз съм убеден, че то трябва да е единствено и уникално! Да може щом го напиша в гугъл да не излизат 100 или 100000 резултата а само 1! Това разбира се не се прави с цел по-лесно намиране в интернет, а със строго специфична основа на психологическо въздействие. Като видях колко фирми има, които в имената си имат "солар" и направо свят ми се зави... Не, че отхвърлям идеята "Солар" АД, но трябва да се провери дали е свободно. Ще гледам утре да я свърша тази работа.
lz1kka

Мнениеот alex1001111 » 31.01.2008 01:41

Икономика се прави с икономии не с харчове! Единия ще дава акции заради един домейн. Другия ще взима bg домейн(вероятно най-скъпата област), третия ще регистрира АД... Обяснете ми най първо кой аджеба кой е? С какво сте се занимавали, че почва да ме съмнява да сте въртели собствен бизнес? И как ще ме убедите при тези внезапни пориви, че ще имате грижата на добър стопанин. За Матеев имам представа що за човек е. Интересни са ми останалите. Можете да ме приемете като един от хилядите инвеститори с дребни суми и неудобни въпроси. Предлагам да прочетете закона за АД и АДСИЦ.
alex1001111

Следваща

Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали