Заедно можем да променим всичко

Публична дискусия за обсъждане на мерките, които трябва да бъдат препоръчани на законодателните органи в България, с цел облекчаване на процедурите по узаконяването на елекроцентрали, използуващи ВЕИ (Възобновяеми Енергийни Източници)

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот lilo4 » 11.04.2009 12:35

Да... и аз съм много доволна, че се видяхме... :D
Аватар
lilo4

Мнениеот Miro » 08.05.2009 21:00

Колеги, минало е едно обсъждане на законопроекта за промяна на ЗУТ в парламента. Още не е публикувана стенограмата от заседанието, но предполагам, че по нашата точка нищо не е коментирано... иначе все щяхме да чуем.

Следващото внасяне ще е на 30.05, т.е. след 3 седмици. Някой може ли да намери пас към интелигентен депутат (чувал съм, че има и такива), който да направи нашето предложение по време на обсъждането? Точно в предизборно време не е ясно кой ще си сложи таралеж в гащите с нас, но в такива размирни времена се случват чудеса.... Сега е момента, защото следващия парламент докато почне да работи ще мине много време, а от това губим всички...

Това е вече миналото обсъждане
А това е инфото за следващото
Miro

Мнениеот ferdy » 10.05.2009 00:33

Аз работя по въпроса през комисията по екология от известно време. Но не знам дали ще се получи изобщо нещо. Прекалено е малко времето, а те не познават съвсем материята. Подготвям им няколко материалчета, поне за обща култура да ги ползват... Но по-добре залудо, отколкото нищо да не се прави.
ferdy

Мнениеот Kavrakov » 10.07.2009 16:31

Здравейте на всички форумци!

Проследих днес цялата тема "Инициатива за подобряване на законодателството при изграждане на ВЕИ". След като сте се срещнали в София, темата затихва... попаднах на форума преди един месец и в момента съжалявам, че не съм знаел за него по-рано.
Имам следните въпроси:
1. След като се срещнахте, взехте ли някакво решение за обединение? Било то под шапката на сдружението на г-н Едрев или под някаква друга форма на сдружение или асоциация.
2. Изборите минаха... новото управление, макар и не сформирало още кабинет, говори много отворено и поне на думи се опитва да вкара някакъв полъх на промяна в страната. Имаме време докато ГЕРБ застъпи в управлението и ние да застъпим в обединението и организацията.
Казвам "ние" поради следната причина. Живот и здраве, до края на октомври трябва да сме вкарали в експлоатация първата ФЕЦ, собственост на фирмата в която работя. И чакам с нетърпение и аз да споделя всички подробности и интерсени моменти от реализацията. Усещам, че влизам с голямо закъснение в бранша, но пък в един период на предстоящ бум. Но за да се състои този бум, ще трябва здраво "ръчкане" на законодателната власт. Готов съм да помогна в "ръчкането" с по едно шило във всяка ръка :)
Аватар
Kavrakov

Предишна

Назад към Инициатива за подобряване на законодателството при изграждане на ВЕИ