Частна инвестиция 2-3кw

Информация за слънчевата радиация и слънчевата енергия. Теория, модели, калкулации, реални данни.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Lupus » 23.04.2009 21:20

alsted написа:@Miro, голямо благодарско!Току-що се прибирам и виждам и двата ти отговора.СУПЕР! Ама да няма грешка все пак?При бетонния блок във формулата беще 1Квт, а тук 10Квт, при това към някакв си 333литра :?: 1/3 кубичен метър :?: Би било мечта :roll: Вярно, че е по-сложничко/и ще бъде по-скъпичко/, но пък една независимост от стандарти, монополисти и акумолатори :?:
@valka, благодаря и на теб!Все някак си ще преобразуваме слънчевата енергия в налягане, въпроса е да не е самоцел :wink:

Чудя се дали да те оставя да летиш в розови облаци или да пусна студения душ на инженерното мислене.?!?
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот lz1wvm » 23.04.2009 21:55

Това с бетонния блок е хубаво но и малко опасно да висят 30 тона на 10 метра над главата.Другото което се замислям е каква ще механиката която да да преобразува движението от възвратно постъпателно във въртеливо.Едно време се явявах 14 пъти на изпит по теоретична механика(тогава беше уникум).Но баба душка-преподавателката(стара мома) явно беше ме харесала.Та за това ми е останало нещо в главата-не че е кой знае какво.Не съм си правил изчисления но 36 тона,10 метра и 12 часа са си доста голямо предизвикателство за механиката.Дори не се сещам да съм виждал нещо подобно.
Поздрави
lz1wvm

Мнениеот Miro » 24.04.2009 01:34

Като каза бетонен блок и уникум се сетих за този пич, дето си строи сам Стоунхендж само с подръчни материали...без кранове, скрипци и прочее...

http://www.youtube.com/watch?v=lRRDzFROMx0
Miro

Предишна

Назад към Слънчева енергия