Информация за слънчевата радиация и слънчевата енергия. Теория, модели, калкулации, реални данни.
Модератори: Mateev, Admin
от Lupus » 23.04.2009 21:20
alsted написа:@Miro, голямо благодарско!Току-що се прибирам и виждам и двата ти отговора.СУПЕР! Ама да няма грешка все пак?При бетонния блок във формулата беще 1Квт, а тук 10Квт, при това към някакв си 333литра

1/3 кубичен метър

Би било мечта

Вярно, че е по-сложничко/и ще бъде по-скъпичко/, но пък една независимост от стандарти, монополисти и акумолатори

@valka, благодаря и на теб!Все някак си ще преобразуваме слънчевата енергия в налягане, въпроса е да не е самоцел

Чудя се дали да те оставя да летиш в розови облаци или да пусна студения душ на инженерното мислене.?!?
-
Lupus
-
-
от lz1wvm » 23.04.2009 21:55
Това с бетонния блок е хубаво но и малко опасно да висят 30 тона на 10 метра над главата.Другото което се замислям е каква ще механиката която да да преобразува движението от възвратно постъпателно във въртеливо.Едно време се явявах 14 пъти на изпит по теоретична механика(тогава беше уникум).Но баба душка-преподавателката(стара мома) явно беше ме харесала.Та за това ми е останало нещо в главата-не че е кой знае какво.Не съм си правил изчисления но 36 тона,10 метра и 12 часа са си доста голямо предизвикателство за механиката.Дори не се сещам да съм виждал нещо подобно.
Поздрави
-
lz1wvm
-
от Miro » 24.04.2009 01:34
Като каза бетонен блок и уникум се сетих за този пич, дето си строи сам Стоунхендж само с подръчни материали...без кранове, скрипци и прочее...
http://www.youtube.com/watch?v=lRRDzFROMx0
-
Miro
-
-
Назад към Слънчева енергия