EOS Technologies написа:Мисля, че повечето прогнози виждат паритета при около 20-25 цента.... т.е. продажната цена в България би трябвало да отиде към 40 стотинки. Според мен, през 2013 ще е 40 стотинки. Ако не и по-рано..
EOS Technologies написа:Да, цените през 2013 на ФЕЦ ще позволяват това - те сега падат с по около 10% годишно... изчисли сам и ще видиш... ще дойде време, когато всяка нова къща ще има задължително ФЕЦ на покрива - със Шушулов или без него
Nasko написа:Lpus== не съм сигурен, че разсъжденията ти за цената са съвсем точни особено погледнати в една по- далечна перспектива. Матеев много добре обоснова позитивите и по-точно за това ,че близоста на малките източници до потребителите ще спести от пренос и от изграждане на нови далекопроводи....
EOS Technologies написа:Даже почват от 4,51%....
venkap написа:Nasko написа:Lpus== не съм сигурен, че разсъжденията ти за цената са съвсем точни особено погледнати в една по- далечна перспектива. Матеев много добре обоснова позитивите и по-точно за това ,че близоста на малките източници до потребителите ще спести от пренос и от изграждане на нови далекопроводи....
Nasko, струва ми се, че в точно тази част Матеев не е точен. наличието на много малки източници няма да премахне нуждата от нови далекопроводи да не говорим за тяхната модернизация. Впрочем ако говорим за електропроводите за ВН, то загубите им и в момента не надхвърлят 2%, като се има на предвид дължината им. За далекопроводите СН и НН е задължение на Електроразпределителните дружества, които трябва да инвестират в тях, но според мен не го правят в достатъчен обем, защото нямат икономически стимул.
Назад към Инициатива за подобряване на законодателството при изграждане на ВЕИ
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта