Притеснен съм сериозно.

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Притеснен съм сериозно.

Мнениеот sandi » 02.08.2009 23:20

sandi

Re: Притеснен съм сериозно.

Мнениеот Lupus » 03.08.2009 00:03

sandi написа:http://vbox7.com/play:db071522

Да, като фактология си е за притеснение. Като демографска тенденция - също. Като религиозна тенденция (от гледна точка на житейска философия и морални ценности) е трудно да се прецени дали е за лошо или за добро. Християнството твърде много се отдалечи от корените си (десетте Божи заповеди) и стана много конформистко и толерантно във всичките си аспекти. Това, съчетано с принципите на демокрацията, лиши обществото на християнския свят от имунната му система, направи го консуматорско и бездуховно. За съжаление обратен път няма.
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот sandi » 03.08.2009 00:22

До какво води крайният ислям, това ли я очаква европата?

http://dnevnik.bg/sviat/2009/08/02/7648 ... addcomment
sandi

Мнениеот Miro » 03.08.2009 01:15

Стига с този краен ислям. Крайното... хм, християнство да речем, също не е цвете за мирисане. Сблъсъкът е богат-беден, религията е само оправдание.
Miro

Мнениеот Lupus » 03.08.2009 08:07

Miro написа:Стига с този краен ислям. Крайното... хм, християнство да речем, също не е цвете за мирисане. Сблъсъкът е богат-беден, религията е само оправдание.

Така е! Да не се връщаме в историята какви ги натвориха разни "християнски" секти....
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот sandi » 03.08.2009 09:32

Miro написа:Стига с този краен ислям. Крайното... хм, християнство да речем, също не е цвете за мирисане. Сблъсъкът е богат-беден, религията е само оправдание.

За вас смърта на 700 човека в 21 век не е крайна?
Аз не съм христянин, не защитавам христяните в случая, няма да споря кои от 2те религии са по-лоши или по-добри. Говорим за мюсулмани, и техните бунтове в защита на шериата. Представете си след 20-30 години такива бунтове и в европа?! Аз си ги представих вече. За това нещо няма да чуете по БТВ или Нова тв.
sandi

Мнениеот Miro » 03.08.2009 09:57

sandi написа:За вас смърта на 700 човека в 21 век не е крайна?
Аз не съм христянин, не защитавам христяните в случая, няма да споря кои от 2те религии са по-лоши или по-добри. Говорим за мюсулмани, и техните бунтове в защита на шериата. Представете си след 20-30 години такива бунтове и в европа?! Аз си ги представих вече. За това нещо няма да чуете по БТВ или Нова тв.

Да кажем, че в никакъв случай не е по-крайна от смъртта на поне половин милион мирно население в Ирак, Афганистан и прочее (това също го няма по телевизията). Пак ти казвам сблъсъкът е богат-беден. Да си видял човек, който има някой лев в джоба си и може да нахрани семейството си да се бунтува? Или евреин да се бунтува в защита на мойсеевите закони? А те не са по-малко садистични от шириата.... Що не се бунтуват мюсюлманите в Кувейт примерно... или в Дубай, където жените си работят на воля и то без фереджета и забрадки?
Miro

Мнениеот sandi » 03.08.2009 11:26

Сблъсъкът не е само богат беден. Има доста пренаселени и бедни региони, като Бангладеш на пример, но там не са тръгнали да се избиват все още. Тук става въпрос за изключително ненормално , не бих го нарекал и човешко поведение.
Примера за Афганистан и Ирак, не мисля че тези 10-50 човека които са наредили окупацията и геноцида, имат нещо общо с днешните христянски ценности. Те твърдят че са христяни, за да объркват и настройват масите на религиозна основа.
sandi

Мнениеот DanielDimov » 03.08.2009 11:58

не виждам нищо притеснително - явно исляма като религия е по-устойчивата - винаги оцеляват по-устойчивите :)

за мен по принцип всички религии са еднакво "вредни" така че дали доминиращата религия ще е християнство, ислям или будизъм ми е все тая - достатъчно е хората да спазват законите
DanielDimov

Мнениеот sandi » 03.08.2009 12:39

Димов, сам каза спазване на закони. Където Мюсулманите доминират, се появяват техните духовни водачи и им казват, всички ще живеят според законите на ширията. Фундаменталният ислям не признава други религии и вярвания, в това е бедата която се задава над-европа. След 30-50 години повечето европейки ще ходят забулени и задача номер едно ще им бъде да раждат мюсулманчета, ако не желаят, най-лекото наказание ще бъде бой с камшик.
Който е запознат с историята на европа, ще разбере за какво говоря.
sandi

Мнениеот Miro » 03.08.2009 13:12

sandi написа:Димов, сам каза спазване на закони. Където Мюсулманите доминират, се появяват техните духовни водачи и им казват, всички ще живеят според законите на ширията. Фундаменталният ислям не признава други религии и вярвания, в това е бедата която се задава над-европа. След 30-50 години повечето европейки ще ходят забулени и задача номер едно ще им бъде да раждат мюсулманчета, ако не желаят, най-лекото наказание ще бъде бой с камшик.
Който е запознат с историята на европа, ще разбере за какво говоря.

Мда... като запознати с историята виждаме, че говориш пълни глупости.
Ислямът не само, че признава други религии, ами оказва и особена почит към последователите на Библията, като твърди, че Иехова и Алах са един и същ бог. Войната на исляма е срещу езичниците.

Припомни ми коя е основната религия в Турция и какво стана с техния кандидат за президент (ислямист) Абдулах Гюл. Пак ти казвам иди в Кувейт, Дубай, Истанбул и прочее и там намери бити с камшик забулени гражданки... Ислямът като религия вече доста се е отворил към светския живот. Фундаментализмът се създава и поддържа изкуствено с помощта на медиите и с крайна цел не да завладява, а да поддържа конфликт. Така че минарето на Нотр Дам може да присъства само във фантастичните филми....
Miro

Мнениеот DanielDimov » 03.08.2009 14:29

че коя религия признава останалите :lol: :lol:

в общи линии религиозните вярвания процъфтяват там където нивото на образованието е ниско. ако една държава иска да няма опасно високо ниво на религиозно фанатизиране на населението тя трябва да се погрижи за образованието. точно това прави Турция в момента - много се набляга на образованието (масовото) и не се позволява на ислямистите да диктуват законодателството и прилагането на законите. в Европа по принцип си е така от много години и засега проблеми няма. повечето проблеми в Европа са на етническа основа като религиозните различия са само повод за конфликтите, но не са истинската причина (това смятам че на всички е ясно)

освен това в цяла Европа нивото на образованието е доста по-добро отколкото в "новия свят" така че не европейците трябва да се тревожат за ислямизирането си, а американците :)
DanielDimov

Мнениеот Lupus » 03.08.2009 14:57

DanielDimov написа:че коя религия признава останалите :lol: :lol:

в общи линии религиозните вярвания процъфтяват там където нивото на образованието е ниско. .....

Това важи ли за католическа Европа (Франция, Испания, Полша) или за протестантския Албион? :D :D :D
Не залитайте в крайности! Фанатичната религиозност и войнстващия атеизъм са еднакво вредни. Всяка религия е сложна система от морално-етични норми на живот в обществото. Липсата им или довеждането им до абсурд са еднакво опасни.
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот DanielDimov » 03.08.2009 15:23

за "войнстващ атеизъм" за първи път чувам... ти измисли нова световна заплаха по-страшна от всички до сега :lol: :lol:
DanielDimov

Мнениеот sandi » 03.08.2009 16:17

Ок. Спирам да ви убеждавам, ще си говорим след 5 години, след това след още 5 години, пак в този форум, да видим какво ще се случи с образованата европа и образованите Мюсулмани :lol:
sandi

Следваща

Назад към Свободни теми и дискусии