Тъся съдружие за ВЕИ биогаз или парник

Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти за ВЕИ.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот ivanotsofia » 10.09.2009 15:10

X5, тези сметки не бях ги звел предвид и сега започвам да разбирам, че ще е по-трудно отколкото си мислех :roll: Явно затова няма фенове на идеята. За фауветата не може да се каже обаче, че са непопулярни. И все пак парите не са всичко на тоя свят и ако някой се реши вместо да инвестира в перка примерно да разнообрази - да пише. Ферди, няма как да стане , ако нямаш вече готов панел - парк заради трафото или примерно клиент, който сега се чуди към кой вид ВЕИ да се насочи.
VEI BIOGAS
ivanotsofia

Мнениеот ivanotsofia » 10.09.2009 15:33

Само да добавя, че ако все пак има интерес от инвеститор - идеята също се продава или консултации такива. Това е.
VEI BIOGAS
ivanotsofia

Мнениеот Lupus » 10.09.2009 15:41

ivanotsofia написа:Само да добавя, че ако все пак има интерес от инвеститор - идеята също се продава или консултации такива. Това е.

Коя точно идея се продава? :shock:
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот ivanotsofia » 10.09.2009 16:57

Lupus, ти имаш ли пари за генератор, траф разрешителни........ Или ФВЦ и идея да разширяваш в посока ВЕИ биогаз?
VEI BIOGAS
ivanotsofia

Мнениеот X5 » 10.09.2009 17:08

http://agroecon.com/publication/biogaz_ ... v_rast.pdf
В тази статия доста подробно е обяснено кое как става за биогаз инсталациите, но доколкото разбирам, те са основно за оползотворяване на отпадъчни продукти.Иване от София, ако имаш достатъчно земя и си направиш частно сметище, може да взимаш БЕЗПЛАТНО боклука на София,ферментираш, палиш си газчицата и си продаваш тока, и остава само тор-та, която трябва да реализираш, без да даваш пари за транспорт.Така може и да излезе нещо.
А за трафото не се плаши-едно БКТП за 250киловата е около 50-60 хиляди лева, срешу цената на биогаз генератор- 124KW , който е над 300хиляди лева, без ферментационна камера и куп други принадлежности
X5

Мнениеот ivanotsofia » 10.09.2009 17:20

X5, прочетах статията и направо се отказах от всичко. Наистина е много скъпо оборудването (макар и ново). То надали има изобщо някой да може да си го позволи. Адски е скъпо.
VEI BIOGAS
ivanotsofia

Мнениеот ivanotsofia » 11.09.2009 16:26

Интересно все пак изобщо има ли у нас такива инсталации или проекти и планове. При тези цени и тази производителност е много съмнително.
VEI BIOGAS
ivanotsofia

Мнениеот ferdy » 11.09.2009 18:53

Иване, започваш вече да спамиш. Да, в България има такива инсталации.
ferdy

Мнениеот ivanotsofia » 11.09.2009 22:24

Ferdy, как да ги намери човек - от ЕРП надали ще ми дадат списък с вече присъединените такива. Да ги поразпита човек, да разгледа, да дегустира :lol: Ферд, брато, сега как съм си седнал и просто няма с кой да се заям, та да те питам ти ФВЦ имаш ли си твоя и омъжена ли си :?: :oops: :lol:
VEI BIOGAS
ivanotsofia

Мнениеот Lupus » 11.09.2009 23:11

ivanotsofia написа:Ferdy, как да ги намери човек - от ЕРП надали ще ми дадат списък с вече присъединените такива. Да ги поразпита човек, да разгледа, да дегустира :lol: Ферд, брато, сега как съм си седнал и просто няма с кой да се заям, та да те питам ти ФВЦ имаш ли си твоя и омъжена ли си :?: :oops: :lol:

Ferdy,
Излезе ти късмета - почти предложение за брак+съвместен бизнес. Ама ще трябва да се пренесеш на село, по-близо до биомасата. :drunken:
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот ferdy » 12.09.2009 00:28

И да си направим една свинеферма с кланица, нали? :lol: Прекрасно звучи. :lol:

Не Иване, не съм омъжена, но съм щастливо обвързана, ФЕЦ-ът ми на първа пролет мисля да започне да се строи и до края на другата година смятам да са станали още два. :wink:

А ако не ме дразнеше, щях да те заведа в една биогазова централа, да те запозная със собственика й, както и с човека, който й е бил проджект мениджър. Но не си ми симпатичен, какво да се прави. :lol:
ferdy

Мнениеот ivanotsofia » 12.09.2009 16:02

Мен тоя отговор ми стига - щом има значи ги има единственото нещо, което съм сигурен е че не се навъртат насам във форума иначе все някой щеше да се обади. Пък все нещата може и да се променят като първоначални инвестиционни изисквания щото прочетах, че ЧЕС дават и трансформатори под наем за 6 лева на ден, а и пауъра от ЕОН каза, че може и агрегат 2 употреба. Кой знае какво ще е след няколко години. Това за феца добре си го решила и колко пари смяташ да инвестираш и твои или на кредит щото и фецовете излизат много пари.
VEI BIOGAS
ivanotsofia

Мнениеот ivanotsofia » 12.09.2009 17:33

Абе хора, вие не разбирате ли, че в лай на та има хляб. Пишете бе, дайте ми предложения за бизнес сътрудничество. Но ще трябва да се работи и без да се поизклепаме малко - така да се каже - няма да стане. А, Ферди , да знаеш, че както са тръгнали нещата ще има и възможност за участие по мерките 312/311/121 ако не вярваш напиши в google bnt - после кликаш на програмата - после върху събота _някъде вдясно е - после върху бразди - после вдясно на архив и после плей. Това предаване е направо нещо уникално от 10.09 Да видиш кво се казва юркане. Обаче накрая ме отчая абсолютното нежелание на никой за бизнес сдружавания просто ги е гнус от ортаци така , както панел го е гнус от ферментатор
VEI BIOGAS
ivanotsofia

Мнениеот ivanotsofia » 13.09.2009 09:36

Ферди, ако се появи инвеститор тука го задръж за няколко дена, че не съм си платил нета и известно време ще съм оф лайн :lol:
VEI BIOGAS
ivanotsofia

Мнениеот Eduard Borvski » 13.09.2009 18:06

Не знам дали сте обърнали внимание че на култивираните сметища /София, Суходол/ стърчът едни тръби. Както се досещате, тонове газ се изливат в атмосферата... Безплатно...Но ако си направите устата да го ползвате този газ и да печелите и вие и общината, почват щуротийте...Така че ако имате наблизо сметище, пробвайте се. Както се казва - да правиш пари от въздуха/боклука/ ама не и в София...
Eduard Borvski

ПредишнаСледваща

Назад към Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти