Аз когато подадох заявление преди месец и половина в съответният Кец на ЕВН ми казаха,след консултации, че на базата на нотариален акт и скица могат да ми дадат становище и предварителен договор.
След това ми звъни шефка на друг Кец ,където прехвърлили документите , че бланката била за окончателен договор и трябва да подам нова.След разговори с служителката където съм подал документите, ми потвърдиха , че всичко е наред.
Изтече срока от 1 месец , и аз подадох жалба в централата- отговориха ,че пренасочват към компетентни органи становището ми.
Отново звънях в Кец, където са ми документите и от там сърдита служителка , ми каза че съм подал жалба и ,че ми пише отговора(навярно една буква - един ден).Каза ми също , че ми е нужна ВИЗА за проект., за да се сключи предварителен договор по чл.53 от старият закон.Становището било заедно с договора и не могат да ми го издадат отделно.
Казах и , че по новият закон не се изисква Виза(как са ми приели документите ), а тя каза,че работели по старият.
Междувременно звънях и на шефката на Кец , но тя ми отговори от плажа и не я безпокоях.
Въпросът ми е тази Виза за проектиране , трябва ли да се изважда при условие ,че става въпрос за покривна 30кВ централа, как става това,какви са сроковете?
"ивански" само становище ли иска или и предварителен договор?