ЧНГ на всички!
NRG, хелия ще се "цеди" през клингерита дори при ниско налягане. Дифузия. Мисли за гарнитура от мед или алуминий.
Внимавай изолацията да не пусне абразивен прах, че язък за железата.
backo написа:Много готино книжле. Но...само в първата част. Що се отнася до "дизайн"-а, не ми харесва. Например топлообменниците. Топла страна 90С, студена страна 20С, между тях регенератор, а смятат мощност при 90/20С. Би трябвало да се сметне първо регенератора, за да се види каква ще е темп. на входящия газ (70-тина градуса за топлия топлообменник, без регенератор - 30-тина) и след това да се смята топлообмена. По принцип, NTU-метода е подходящ за случаи със съизмерима промяна на температурата на двата флуида, а случаят не е такъв. Фигура 96 доказва, че са проектирали не това, което са искали.
При тази конструкция трябва да се внимава импулсното охлаждане на ребрата веднъж на оборот да не ги преохлади. Трябва да се смята топлоемкост на самите ребра в сравнение с топлоемкостта на преминалия за този 90градусов импулс газ. За специфични случаи - с физиката напред, не с готовите парнаджийски сметки.
А, по между другото, имам медна ламарина към 2мм, листа е широк 30санта. Като опреш до уплътняване, пиши на л.с.
tomas написа:здравейте , браво на форума. До днес го четох с радост.
не съм специалист по тази тема. искам да попитам следното:
разбирам (от форума) , че има излишна електроенергия от ФЕЦ , която не може да се продаде или използва в момента , а и акумулирането и е проблем.
възможно ли е с тази енергия да се разложи вода с електролиза и получения газ да се съхрани като алтернатива на акумулирана енергия.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта