ПОКРИВ 3X 15 кв

Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти за ВЕИ.

Модератори: Mateev, Admin

Re: ПОКРИВ 3X 15 кв

Мнениеот BulSpace » 16.08.2014 08:36

Ако алтернативата на тази инвестиция е паричките да стоят в банка на лихва - да заслужава си да изградиш централката...

Има и чисто стратегически смисъл - както някои хора си купуват електрогенератори и копаят кладенци като резервни запаси така и малката ФЕЦ е добра застраховка при проблеми с енергийната мрежа...
Едно днес е много повече от две утре!
Изображение
Аватар
BulSpace
 
Мнения: 139
Регистриран на: 13.02.2008 00:29

Re: ПОКРИВ 3X 15 кв

Мнениеот Mateev » 16.08.2014 16:35

Foton написа:
Mateev написа:....... Какво да каже един инвеститор в акции, когато настъпи срив на борсата?
Какво да каже един неинвеститор, които си крие парите в къщи, но му ги откраднат?....Всичко това се свързва с понятието РИСК, който е неразделна част от нашето ежедневие. РИСКА е неразделна част и от всеки един бизнес. ....


Не знам как да го кажа по меко, но да инвестираш в нещо, дето в най-, ама НАЙ-ДОБРИЯ случай ще ти носи под 5%, не е риск, а безумие.


И въпреки това "безумие" именно в този вид инвестиции са вложени милиарди долари и именно това са най-търсените инвестиции по света. Бих казал - 90% от всички инвестиции в света са за доходност, по-малка от 5%, колкото и невероятно да ти звучи това. Най-развит е пазара именно на ДЪРЖАВНИ ЦЕННИ КНИЖА на едно или друго правителство по света. Фондовете по света ги считат за инвестиция със сравнително ниско ниво на риск, въпреки че от време на време все ще се намери някоя държава, която да фалира.

Да, когато имаш излишни милиарди, и се чудиш на кого да ги дадеш за доходност, именно инвестициите с 4-5-процентна доходност са най-търсените, защото на тях е присъщ и възможно най-малкия процент на риска. Това всъщност е и ЦЕНАТА НА ПАРИТЕ - 3,4 най-много 5% за година. Именно поради тази причина сравнително лесно се намират пари за многомилиардни проекти със срок на възвращаемост 20 и дори 25 години. Който има много пари, за него доходността не е чак толкова важна - важен е по скоро риска да си загуби парите, и именно той надделява при вземане на инвестиционни решения.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin
 
Мнения: 4431
Регистриран на: 11.09.2007 02:28
Местоположение: Габрово

Re: ПОКРИВ 3X 15 кв

Мнениеот Foton » 16.08.2014 19:31

Mateev написа:... именно инвестициите с 4-5-процентна доходност са най-търсените, защото на тях е присъщ и възможно най-малкия процент на риска. ....

Поздравления г-н Матеев!
Явно живеете в друга държава, след като смятате инвестицията във ВЕИ за нискорискова. Случайно притежавам един документ, в който пише че рискът от промяна на политиката на държавата спрямо ВЕИ е най-съществения риск в такава инвестиция. Познайте кой го е подписал и то преди 4 години.
Ноевият ковчег е създаден от любители, професионалистите са направили Титаник...
Foton
 
Мнения: 352
Регистриран на: 23.01.2014 15:00

Re: ПОКРИВ 3X 15 кв

Мнениеот BulSpace » 16.08.2014 23:28

Foton написа:
Mateev написа:... именно инвестициите с 4-5-процентна доходност са най-търсените, защото на тях е присъщ и възможно най-малкия процент на риска. ....

Поздравления г-н Матеев!
Явно живеете в друга държава, след като смятате инвестицията във ВЕИ за нискорискова. Случайно притежавам един документ, в който пише че рискът от промяна на политиката на държавата спрямо ВЕИ е най-съществения риск в такава инвестиция. Познайте кой го е подписал и то преди 4 години.


Браво каква изненада! Доказа, че Матеев е като всички хора - има мнение и понякога си го променя и сега предизборното студио как ще продължи?

Препоръчвам да поразмишляваш не само за икономиката на инвестицията днес ами и за стратегическите и екологичните ползи от ВЕИ. Само не ми казвай, че те нямат значение и че цял свят продължава да инсталира ВЕИ мощности, защото се е объркал за разлика от теб... :idea:
Едно днес е много повече от две утре!
Изображение
Аватар
BulSpace
 
Мнения: 139
Регистриран на: 13.02.2008 00:29

Re: ПОКРИВ 3X 15 кв

Мнениеот Mateev » 17.08.2014 01:01

Аз ви казвам истината, а вие не вярвате. Огромно количество пари - хиляди и милиони милиарди са дадени назаем от пари-имащите на различните държави, и всички тези пари са за доходности от порядъка на 4-5%. Много по-малка част от световните пари (5-10%) се опитват да търсят по-високи доходности под формата на акции или други финансови инструменти.

Средностатистическата световна доходност от всички пари е равна на средностатистическата световна инфлация, и тя е на ниво от 2-3-4 процента. Това е близко до ума - нови пари няма откъде да се вземат, освен ако не се напечатат без покритие. И именно това генерира инфлацията и именно тя всъщност се явява световния "доход", неравномерно разпределен между различните участници на пазара. И една малка част от тези участници (може би 10%) държат в ръцете си 90% от световните пари. И тези 90% от световните пари се задоволяват именно с "доход", равен на 3-4-5%.

А това, че някъде някой е успял да постигне 10-20%, а дори има случаи и на 1000% - това е защото вие всички виждате резултатите само успелия, но за да успее той, някъде някой друг ги е загубил същите тези пари. Следователно не е вярно твърдението, че БИЗНЕСА ДОКАРВА СРЕДНО ОКОЛО 10-12% годишна печалба. Това не е вярно. Вярно е другото - печелившите фирми си докарват средно около 10-12% годишна печалба, но има и една друга група фирми, която работи средно на 8-10% загуба. Като цяло бизнеса си докарва само процента на инфлацията и нищо повече, защото то няма откъде да се вземе.

Със соларните централи нещата се объркаха, защото парите, които те трябва да получават, се ВЗЕМАТ НАСИЛА от други участници на пазара. Такава ситуация е повече от ясно, че няма как да продължи вечно. Ситуацията щеше да е стабилна, ако другите участници на пазара си даваха парите ДОБРОВОЛНО, както е в Германия например. Там общественото съзнание е на много по-високо ниво от Българското, и хората осъзнават, че ВЕИ-тата са нашето бъдеще, в резултат на което си дават парите за по-скъп ток ДОБРОВОЛНО.

В България това също можеше да бъде факт, ако във фотоволтаичната индустрия беше въвлечен целия български народ. Това можеше да го направи една програма 100 000 покрива. Дето се казва, всяко едно българско семейство можеше да е сложило по няколко модула на покрива си, и при това едновременно щеше както да произвежда, така и да потреблява по-скъпия ток, при това НАПЪЛНО ДОБРОВОЛНО. И инсталираните към момента мегавати щяха да са по-малко и нямаше да я има тази енергийна криза.

Виновниците за всичко това са малко на брой КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ (БАНДИТИ), които заради големите комисионни допуснаха в България да навлязат мегаватови проекти на западни инвеститори. Та тези политици (мафиоти, бандити) си прибраха комисионните в западни сметки и сега СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ (МАФИОТИ, БАНДИТИ) нападат ВЕИ сектора и се опитват да фалират честните инвеститори. И който е прибрал най-големи комисионни, точно той в момента грачи най-много против ВЕИ сектора. Това е и защитна реакция (прехвърлянето на вината на другиго), защото ако народа разбере цялата истина, нали ще го разпъне на кръст.

Та гледайте и слушайте кой най-много напада ВЕИ сектора и знайте, че именно той е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ МАФИОТ И БАНДИТ, ВЗЕЛ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КОМИСИОННИ.
Mateev
Аватар
Mateev
Site Admin
 
Мнения: 4431
Регистриран на: 11.09.2007 02:28
Местоположение: Габрово

Re: ПОКРИВ 3X 15 кв

Мнениеот Блудният син » 17.08.2014 22:07

Много вярна забележка. А дали има начин целият народ да бъде въвлечен във ВЕИ-бизнеса? В смисъл, активно да получава и потребява възобновила енергия? Сигурно има такъв способ. Нещо повече: Енергията от това въвличане може да е и по-евтина от тази от мрежата. Така, няма да се налага да убеждаваме гражданите да се ангажират с тези ВЕИ-та и наистина, може да парираме в значителна степен енергийната криза. Най-убедителни са месечните сметки за плащане. Щото българинът масово е еснаф и да плащат доброволно по-висока цена за нещо, прието за даденост, се хващат малцина.
Проблем са вярванията. Не на няколко хайдуци, а на "хиляди, маса, народ".
И проблемът е убеждението, че ВИНАГИ, "за да спечелиш ти, някой трябва да загуби". На българина, обучаван в бедност и да бъде беден, му убягва изобщо понятието за синергия. ТОВА е основното, което пречи. И дребният тарикатлък, също.
Като се тарикатее на дребно, нашенецът твърдо вярва, че останалите гледат да измамят...кого, мислите?
НЕГО.
И нещата се оплескват.
Умният дава правилни отговори. Мъдрият задава правилните въпроси.
Блудният син
 
Мнения: 366
Регистриран на: 11.06.2014 23:08

Предишна

Назад към Обяви за покупка и продажба на земя или на цели проекти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта