malchev написа:Правилно ли разсъждавам, че за да е изгоден показаният тракер, цената му трябва да е под 10 хил.лв. ?
Защо не ме похвалите за хилядите информации от кухнята, които единствено аз публикувам (конкурентните фирми си траят и крият информацията)?
Stanimir Gavrilov написа:Не ме разбирай погрешно, аз лично съм се убедил в неефективността и не безопасността на следящите конструкции.
Идеята е че, не трябва така да подхожда - с атака(ако позволите: както казваше дядо ми с рогите на преш ).
Ще си позволя да провокирам г-н Матеев още веднъж, как гарантирате че задната висока стена на Зита Русе, някога няма да бъде отнесена от някой силен вятър? Гаранцията, която аз съм видял са само ваши думи във форума, а изчисления и разяснения не са показани. И пак да подчертая, не се опитвам да Ви оплуя. Мисля че със споделянето на разни решения, може да излезе решение, което да даде възможност на този тракер някога да има бъдеще.
Mateev написа:По въпроса за нашата конструкция за 0.4 EUR/Wp:
В нея няма нищо тайно. Всички сте виждали снимките от ЗИТА Русе. Това е конструкцията. Базовата идея не е променяна. Променяни са само детайлите в посока по-бърз и по-лесен монтаж. Измислена е технология на сглобяване, при която не се чака изсъхване на бетона. Тоест в момента сме в състояние да направим следното:
Ден 1 - Изкопи
Ден 2 - Подложен бетон и нареждане арматура.
Ден 3 - Наливане основи
Ден 4 - Сглобяване na конструкця с много висока точност по X, Y и Z
Ден 5 - Окончателно заливане с бетон
Ден 6 - Монтаж модули и инвертори
Ден 7 - Напиване
Скоро очаквайте да публикувам подробна информация и снимки от още 2 централи. Едната е на покрив в центъра на Пловдив, а другата е на земя в едно близко село. Тази на покрива вече работи, а тази в селото сега се прави. Точно от нейните снимки и разяснения ще разберете цялата концепция (както знаете, аз нищо не крия).
Stanimir Gavrilov написа:Снимките са една или две.
Stanimir Gavrilov написа: И пак си позволявате да критикувате ваши колеги в последният Ви пост.
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта