Публикации в пресата

Публикации в медиите за Възобновяеми Енергийни Източници

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Lupus » 23.06.2009 00:18

@Mateev,
Играете ли шах?
В момента ситуацията е патова! Никой няма бърза печеливша комбинация. Очертава се мъчителен ендшпил.
Последна промяна Lupus на 23.06.2009 07:43, променена общо 1 път
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

...

Мнениеот Gio » 23.06.2009 00:22

...решавай дали да си Canis Lupus или Canis Lupus familiare...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот malchev » 23.06.2009 01:22

Аз си мисля, че не соларни централи по 200kWp, а селски хотелчета за по 1 млн. лв. ще се пръкнат като гъби след този дъжд от "добри финансови новини" по мярка 312.
malchev

Мнениеот ferdy » 23.06.2009 02:35

Мръсен номер е това, наистина мръсен. :evil:

Под режим "де минимис" имаше предишни програми и всички "наши" фирми, които си изпапкаха лимита по "Човешки ресурси" или за сертификати, сега ще се юрнат да правят И централи. Това са предприятия с възможности, с кредитни линии и ще издухат обикновения предприемач.

Сега ще "развиваме" селските райони по покривите на предприятия предимно и богатите ще стават още по-богати. Нали се сещате и колко чужди предприятия ще се възползват от това?

Мисля, че вече трябва да действаме наистина сериозно и да защитим аргументирано българските капитали и да спомогнем те да останат тук, а не да изтичат към западни компании-майки. Не стига че с мегаватовите централи ни източват държавата, а сега и от европрограмите ще папкат.

Е, не, вече побеснях! Ще си впрегна всички познанства в тази насока. Дайте да изградим една стратегия и да започваме работа.
ferdy

Мнениеот venkap » 23.06.2009 07:25

Lupus написа:Според мен, едно от разумните неща, които могат да се направят е да се събере максимално много и достоверна информация и да се прати в Европарламента. Просто мярката трябва да бъде спряна! Очевидно е, че всякакво продължения във времето на безвластие ще напълни гушите на планиралите тая далавера. А после, след 5-6 месеца ще е късно.

Мисля, че това е единственото правилно решение. Не съм сигурен, кои наши евродепутати ще се ангажират с проблема.
venkap

Re: ...

Мнениеот Lupus » 23.06.2009 07:43

Gio написа:...решавай дали да си Canis Lupus или Canis Lupus familiare...

Корегирах се сър Gio. Приемете го като изблик на емоция.... По никакъв начин не съм искал да засегна г-н Матеев.
Последна промяна Lupus на 23.06.2009 08:35, променена общо 1 път
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

...

Мнениеот Gio » 23.06.2009 08:28

...нищо нямам срещу Вас - нека не се отплесваме от темата - трябва да планираме действия - внимателно. И тези действия трябва да са твърди...
Аватар
Gio

Мнениеот Gio » 23.06.2009 09:16

...току-що говорих с г-н Здравков от finansirane.eu, за да ми потвърди информацията и да упомене източниците. Значи за официалното публикуване трябвало да наблюдаваме сайта на Министерството на земеделието и техния /на finansirane.eu/ сайт. На този етап информацията е взета от разговорите му с експерти от горепосоченото министерство и е била поместена в сайта на Европа /каквото и да означава това/... Това е засега...
Аватар
Gio

Мнениеот Емил » 23.06.2009 09:22

ferdy написа:Сега ще "развиваме" селските райони по покривите на предприятия предимно и богатите ще стават още по-богати.

аз не виждам защо богатите да не стават още по-богати

да се мразят богатите е комунистическа презумция !

проблемът е, че НЕЗАКОННО забогателите не се разследват, съдят и затварят в затвора

а иначе нека има богати, и още по-богати с легален и законен бизнес
Аватар
Емил

Мнениеот igra4 » 23.06.2009 09:30

Може и да сте я постнали статията някъде ,но не я открих.

НЕК ще реже вятърните перки

http://capital.bg/show.php?storyid=738652
igra4

...

Мнениеот Gio » 23.06.2009 09:57

...все още няма нищо "черно на бяло" - аз вярвам на параграф, алинея и т.н. За момента сме на етап "един човек каза"...А като имам предвид и от къде идва информацията...
Аватар
Gio

Мнениеот ferdy » 23.06.2009 11:49

О, Емил, моля ти се, дай да не започваме този спор, защото ще излезем от границите на добрия тон. Най-малкото защото ми вадиш част от мнението, а не коментираш основната ми теза. И за комунистическо мислене изобщо не ми говори при това без подготовка. Тук говорим за мярка 312, а не по принцип.

Мярка 312 е за развитие на селски райони, като се подпомагат неземеделски дейности в земеделски райони. По самата си същност тя е за дребния и средния бизнес, както и за нови предприемачи. Тя е за обикновения човек, аз искам да работя за такива по тази програма. И проект за хотел да е, нека бъде в неписаните морални граници на програмата.

За фирми с възможности има предостатъчно други алтернативи, не ми харесва да се намесват агресивно и да окупират субсидиите, а точно това ще стане ако слухът стане реалност.
ferdy

Мнениеот valka » 23.06.2009 23:57

ferdy написа:
Мярка 312 е за развитие на селски райони, като се подпомагат неземеделски дейности в земеделски райони. По самата си същност тя е за дребния и средния бизнес, както и за нови предприемачи. Тя е за обикновения човек, аз искам да работя за такива по тази програма. И проект за хотел да е, нека бъде в неписаните морални граници на програмата.

За фирми с възможности има предостатъчно други алтернативи, не ми харесва да се намесват агресивно и да окупират субсидиите, а точно това ще стане ако слухът стане реалност.

Ferdi е права, мярка 312 е за развитие на селските райони. И без това в момента българският земеделец взема 40% от това което взема като субсидия европейският земеделец - 100%. Тези цифри ще се изравнят чак през 2016 г. Това означава, че продукцията на нашият земеделец е 2,5 пъти по-малко конкурентна на европейската. Как да оцелее в тази уж равноправна Европа. С разни неработещи мярки като 311 и 312. Тука се връщаме на въпроса, кое е по добро - 1000 централи по 5 kW или една централа от 5 МВТ и субсидирането им по мярка 312. Естествено, че от 1000 централи ще печелят 1000 човека, може да не е много но достатъчен допълнителен доход към земеделската дейност. В другия случай, от една 5 МВТ централа ще печели един, който едва ли ще се занимава със земеделие. Най вероятно ще се пече на яхтата си някъде по островите. Лошо няма, пожелавам му попътен вятър и слънчеви дни, но нека не използва мярка 312. Имам чувството, че някой, който е писал мярката изобщо не е прочел какво е написал и не се е замислил защо е създадена.
Най вероятно е прегледал само общата сума по тази мярка и е решил да щипне колкото се може повече. Има много сбъркани неща в нашата мила Родина, но май свикнахме с това!
valka

Мнениеот Miro » 24.06.2009 00:46

Не знам дали това не са предизборни спекулации или ще е крадене като за последно от..да не казвам коя партия...там в земеделското министерство. Червените пък точат като за световно от всичко де що е енергетика....само за Белене в момента потъват милиони за дейности със силно съмнителен резултат, да не кажем с предизвестена липса на резултат.... Принципът на тройната коалиция - мижи ти, за да мижа и аз...

Но идеята ми беше за ПРСР. Ако всичко това е вярно - очаква ни ново спиране на парите по европейска програма. И както винаги ще изгърмят редовите инвеститори. Също като със САПАРД. Няколко наши взимат големите пачки, програмата се спира заради злоупотребите, а всички останали добросъвестни инвеститори с одобрени проекти, теглени кредити и реализирани инвестиции - обдухват супата... този филм вече го гледахме!

Добрата новина е, че с фотоволтаиците човекът поне ще може да си обслужва кредита... докато земеделците, дето накупиха техника, оборудване и прочее, си го отнесоха здраво. Запори, изпълнителни производства, дела... някои дори съдеха разплащателната агенция
Miro

Мнениеот petyostoev » 24.06.2009 14:41

А ето и един светъл лъч в тунела:

http://insurance.profit.bg/news/?cat=ne ... n_id=83802

http://www.dnevnik.bg/pazari/finansi/20 ... il_mynews/

относно финансирането.
petyostoev

ПредишнаСледваща

Назад към Публикации в медиите