Публикации в пресата

Публикации в медиите за Възобновяеми Енергийни Източници

Модератори: Mateev, Admin

...

Мнениеот Gio » 22.09.2009 18:14

http://www.eetimes.eu/germany/220001042 ... 4ATMY32JVN
...същата статия за руски неговорящите колеги...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот Markov » 22.09.2009 22:07

Блаодаря Gio.
Вярно е че не съм руски говорящ, но съм руски четящ.
Предпочитам оригиналните източници на информация.
Все пак се радвам , че руският език не ми стана матерен. :wink:
Аватар
Markov

Мнениеот Lupus » 22.09.2009 22:28

Markov написа:Блаодаря Gio.

Информацията винаги е ценна, независимо от езика, на който е поднесена. Другото е избиване на комплекси за малоценност.
www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
www.bsms.bg
SMS услуги за фирми и организации с модерно мислене.
Lupus

Мнениеот Markov » 22.09.2009 22:59

Lupus написа:
Markov написа:Блаодаря Gio.

Информацията винаги е ценна, независимо от езика, на който е поднесена. Другото е избиване на комплекси за малоценност.

Аз, Markov никога не съм имал комплекси за малоценност. А ти Lupus?
Между впочем не мога да разбера, към кого са насочени твоите услуги в своята автореклама, като към "фирми и организации с модерно мислене".
Кое е модерно мислене към настоящия момент според тебе, че да си избия "комплексите за малоценност"? :roll:
Аватар
Markov

Мнениеот Lupus » 22.09.2009 23:04

Markov написа:.......
Само не мога да разбера защо информацията е на руски език. Може би има връзка с днешният празник ДЕНЯТ НА НЕЗАВИСИМОСТТА.
Или просто по инерция.....

Markov написа:...........
..........

Ето тук са ти комплексите. Това, че не си рускоговорящ (съмнявам се и колко си рускочетящ) си е твой минус. Това, че недолюбваш руския език е проблем на твоя мироглед. Не виждам смисъл обаче това да го размахваш по форумите. Да, следя този сайт заради компютърните новини и когато попадна на нещо интересно за хората в този форум го споделям. Не се притеснявам от това, че е на руски, защото владеенето на един език в повече винаги е в плюс.
Останалите глупости от последния пост няма да коментирам, защото съвсем ще се разминем с модерното мислене и комуникациите.
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

Мнениеот Markov » 23.09.2009 00:33

LUPUS:
Ето тук са ти комплексите. Това, че не си рускоговорящ (съмнявам се и колко си рускочетящ) си е твой минус. Това, че недолюбваш руския език е проблем на твоя мироглед. Не виждам смисъл обаче това да го размахваш по форумите. Да, следя този сайт заради компютърните новини и когато попадна на нещо интересно за хората в този форум го споделям. Не се притеснявам от това, че е на руски, защото владеенето на един език в повече винаги е в плюс.
Останалите глупости от последния пост няма да коментирам, защото съвсем ще се разминем с модерното мислене и комуникациите.[/quote]

MARKOV:
Поздравявам те с може би перфектното владеене на Руския език. Може би си завършил нещо там, каквото и да е, дори да е с отличие. Но все пак да го навираш в носа на всички в ДЕНЯТ НА НЕЗАВИСИМОСТТА е скромно казано нахално. :shock:
Това, че недолюбвям русият език е твое неправилно мнение. Всички езици ги уважавам и най вече обичам да общувам на Български.
Все пак и аз като всички Българи над 30 години, сме учили този език задължително много години и поне можем да го рабираме, но това не е повод за гордост или срам. Макар че моят мироглед не е свързан с точно с рускя език език, не е повод да мислиш, че нямам модерно мислене. Напротив!
Между впрочем би ли си спомнил кога за първи път е въведен този празник?
Или не си независим?
Към този момент празника свършии и спирам по този повод.
Аватар
Markov

Мнениеот Lupus » 23.09.2009 08:14

@Markov,
Ето още една проява на комплекси, за която се въздържах да пиша снощи, за да не си проявяваме отново "националния манталитет".
Каква е връзката между една техническа публикация, свързана с конкретната тематика на форума и празника на независимостта на България??? Каква е връзката на руския език с това??? Пак се опитваме да търсим под вола теле, да намесваме политика там, където тя съвсем не присъства и не и е мястото. С това ставаме смешни, а не печелим нищо! Както казват хората: "Нерде Ямбол, нерде Станбул".
www.tscommunication.com
www.bsms.bg
Lupus

...

Мнениеот Gio » 23.09.2009 09:27

...знанието на всеки език е още едно прозорче към света. Не оцветявайте познанието в разни полит. боички... А иначе има разни програмки за преводи на текстове. Който има желание, намира начини...
Аватар
Gio

Мнениеот ferdy » 23.09.2009 15:48

Не ви разбирам за какво точно говорите, но мисля, че полемиката е излишна. Както казваше един известен руски герой: Деца, дайте да живеем дружно.
ferdy

...

Мнениеот Gio » 23.09.2009 16:01

ferdy написа:Не ви разбирам за какво точно говорите, но мисля, че полемиката е излишна. Както казваше един известен руски герой: Деца, дайте да живеем дружно.

...ядат се на идеологическа основа хората, когато става въпрос за технологии и познание изобщо...
Аватар
Gio

Мнениеот Markov » 23.09.2009 18:15

Какви идеологии, какви 5 лева?
Просто забележката ми беше, когато се публикува някаква полезна информация да бъде от оригиналния източник или преведена на български. Убеден съм, че сред участниците във форума има колеги, които знаят най различни езици и ако всеки реши да публикува на любимият за него език, какво ще правим? Представете си някой руснак да публикува превод на някаква информация от немскии източник във техен форум на Български език. А тук какво стана...?
Нямаше изобщо да се обадя, ако иформацията беше оригинална руска. Щяхме да го приемем като оригинален източник.
Аватар
Markov

Мнениеот Gio » 23.09.2009 19:25

Markov написа:Браво Lupus.
Много ти благодаря за ценната информация за развитието на технологиите.
Само не мога да разбера защо информацията е на руски език. Може би има връзка с днешният празник ДЕНЯТ НА НЕЗАВИСИМОСТТА.
Или просто по инерция.....

...коментар?
Аватар
Gio

Мнениеот Markov » 23.09.2009 20:04

Markov написа:Какви идеологии, какви 5 лева?
Просто забележката ми беше, когато се публикува някаква полезна информация да бъде от оригиналния източник или преведена на български. Убеден съм, че сред участниците във форума има колеги, които знаят най различни езици и ако всеки реши да публикува на любимият за него език, какво ще правим? Представете си някой руснак да публикува превод на някаква информация от немскии източник във техен форум на Български език. А тук какво стана...?
Нямаше изобщо да се обадя, ако иформацията беше оригинална руска. Щяхме да го приемем като оригинален източник.

Нямам какво да добавя и да коментирам повече. Освен, ако в друг случаи се пише на латиница или се публикува неоригинална инфирмация на друг език различен от българския, дори и да е просто така, по инерция.
Аватар
Markov

Мнениеот magarena » 24.09.2009 01:09

Може да се заяждате на прайвит. Нека се пише по темата, не сме длъжни да ви четем простотиите.
magarena

Мнениеот Miro » 24.09.2009 01:37

Хм... тъкмо щях да се включа и да питам ако пускаме информация на македонски, дали трябва да я превеждаме или не?
Miro

ПредишнаСледваща

Назад към Публикации в медиите