Преди на намеря този форум си мислех че разбирам доста неща от фотоволтаични централи..... Трабва да събера цялата информация относно подобна инвестиция, но не знам от къде да започна..... Имам много въпроси и не знам на кого да ги задам. Прочетох доста теми от този форум, но за съжаление половината неща не са по темата - все някой се кара, обясняват се кой е по-по-най и т.н. За да спестя време реших да направя своя тема. А въпросите ми горе долу са същите: мога да намеря проект, но повечето проекти са на етап - предварителен договор за присъединяване, колко време и средства ще са необходими за изкарване на разрешително за строеж? За по-удобно да предположим че говорим за 1MWp, освен това - тези инвестиции различават ли се в зависимост от мощност на централата на MWp? След разрешение на строителство колко време и средства са необходими за самия строеж и въвеждане в експлоатация? Има ли възможност за финансиране от еврофондове? Ако е възможно, какви са изисквания за това?
Разбирам че за повечето от вас тези въпроси сигурно са смешни, но аз не знам отговорите на тях, затова реших да се допитам до професионалистите. Знам че за да се отговори на всеки въпрос трябва да се изпишат доста листи, затова поне ме насочете - прочети това, намери еди си кой закон/разпоредба, разгледай онзи сайт......
Предварително благодаря!