Много точно и на достъпен език е обяснението от Evroprogrami за свързаните лица и необходимстта от декларирането на тези обстоятелства.
Благодаря.
petyostoev написа:Много точно и на достъпен език е обяснението от Evroprogrami за свързаните лица и необходимстта от декларирането на тези обстоятелства.
Благодаря.
ДЕКЛАРАЦИИ
Декларирам, че:
1 Съм запознат/а с правилата за предоставяне на финансова помощ по мярка "Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия"
2 Не съм земеделски производител, регистриран по реда на Наредба № 3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители, земеделски стопанин регистриран в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК) и/или тютюнопроизводител по Закона за тютюна и тютюневите изделия и не извършвам земеделска дейност
3 Нямам изискуеми задължения към Държавен фонд "Земеделие"
4 Нямам изискуеми публични задължения към държавата
5 Не съм получил публична финансова помощ от националния бюджет и/или от бюджета на Европейския съюз за същата инвестиция
6 Не съм получавал публична финансова помощ от бюджета на Европейския съюз
7 Имам осигурени финансови средства за извършване на инвестицията по проекта
Mateev написа:Предполагам че не разбрахте. Ако бяхте писали 100% БАНКОВ КРЕДИТ, тогава никой за нищо нямаше да ви търси. Ясно е, че кредита е в бъдещето и към момента на подаване на документите вие нямате нищо по банковите си сметки. Така е с 90% от нашите клиенти.
Ако обаче напишете ХХ% СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА, това предполага, че ги имате, при това законно (с платени данъци). Предполага се и че тези средства вече са били в сметката на фирмата към момента на подаване на документите в ДФЗ. Ако не са били, значи не са СОБСТВЕНИ на фирмата.
Въпроса според мене е не какво ще стане в бъдеще (ясно е че ще ги намерите). Въпроса според мене е защо сте излъгали в декларацията. Пишете, че ги имате, а счетоводните отчети показват друго.
Може и да не съм прав в разсъжденията си и дано това да е така. Иначе лошо.
Mlad76 написа:Никъде не се казва "собствени средства ".
Цитирам :
7. Имам осигурени финансови средства за извършване на инвестицията по проекта
А дали са собствени , привлечени или под друг счетоводен термин ...
Ако наистина се захванат за това , значи е поредния подводен камък с цел нежелание да се правят проекти.
Не им е много добре зададено в декларацията !
Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта