Привет на всички! Вчера завърших монтажа и на моята система, но няколко въпроса изникнаха и не ми дават мира. Елементарни са според мен и съм сигурен че ще помогнете.
1. Бойлера е ДИПЛОМАТ 120 лт с две серпентини, в сайта си ЕЛДОМ ИНВЕСТ нямат спецификация на този модел и се зачудих на коя серпентина трябва да е котела и на коя колектора? Долната серпентина е по-голямата и там свързахме колектора, но стронното е че преди да се захвана с колектора на долната серпентина "майсторите" бяха свързали котела, сега със съветите на новите майстори както казах свързахме голямата към колектора, а малката-горната към котела. Това ще промени ли работата на бойлера през зимата, когато ползвам котлето, то и преди не ми загряваше водата на повече от 50 градуса, а сега .......?
2. Къде да монтирам термодатчиците? На бойлера датчика е на муфата на изхода на серпентината в най-ниската част на бойлера, така го направиха момчетата, а на колектора е на самия изход на коляното към изх. тръба. Прикрепиха датчиците и ги омотаха с изолирбан. Трябва ли да преправям и какво? Благодаря предварително!