от KD Solar » 25.05.2010 10:15
Здравейте г-н Иванов, здравейте на форума. Миро го написа много правилно - първо издири документация за конструкцията на покрива, огледайте го с конструктор. Без тази процедура, няма смисъл да предприемаш друго. Покрива трябва да е в такова състояние, че да не се налага ремонт в следващите няколко години. Имай впредвид, че ще натоварваш с допълнително тегло покрива. Когато е изчисляван (надявам се) конструктивно, никой не е смятал, че ще се слага допълнителнен товар. Ако е бил с керемиди ( при 3% наклон, явно не е), а сега е саниран с нова, съвременна хидроизолация, тогава имаш запас.
Един пример ще ти дам: И аз като теб се бях запалил: Бивш сеновал, наклон юг, метална конструкция, трафо на 15 м в имота - много добре. Отивам да го гледам - жалка работа, част от покривните ламарини ги нямаше, другите изгнили, трети - разкривени... Охлади ми се кръвта.
Миналата седмица там имало буря със скорост на вятъра 120км (поне така казват). На съседи им беше литнал битомния покрив. Не знам какво се е случило със сеновала...
Огледай го първо!!!
Поздрави