donpesho написа:Gio написа:А пък искам ferdi да направи изявление
Искам ferdi,искам ferdi - ето ти ferdi ,то кораба потъна ,а ти ferdi та ferdi .
Чета този пост и се хиля с глас

Ферди, имате ли някаква концепция кога и как ще се случват нещата?
Markov написа:Ситуацията е толкова сериозна, че няма никакво време за хилене........
. Защото няма време.
Давайте още мнения
Miro написа:Това си го говорехме преди година и нещо, когато предното правителство имаше уникалния шанс с промяната на 1 текст в ЗУТ да позволи масовото навлизане на малки фотоволтаични централи...
http://solar.sts.bg/forum/viewtopic.php?p=8488#8488
Това не стана, защото ... всички си знаем - кокалът не е за нашата уста. Не може баба ми на село да е производствена единица, а Белене да не е... къде е келепира за властта? От къде ще са милионите в партийните каси? А днешните са същите като предишните....
YordanIvanov написа:......Достига се мощността до 2-3 години (16%) и дори и централите по субсидиите изкупната цена ще бъде страшно ниска, защото това е що годе близко бъдеще.Поправете ме ако бъркам за актуалния проблем?
Да, може да се апелира за по-бързи процедури.
Да, може да се апелира за ускорена процедура за мали централки.
Да, може да се апелира за процедурата при ЕРП-тата.
Да, може....
Да, може...
Да, може...
Обаче поне за мен какъв е основния проблем?Няма как ББ да отхвърли стотици милиони чуждестранни инвестиции във ВЕИ.В момента в който се появим мога да Ви кажа кво ще стане.ББ излиза пред камерата и цитирам по предчувствие:Аз съм човека, който успя да привлече близо милярд инвестиции в България, а вие пак ревете.
Не ми казвайте нищо за отговра му, знам и аз мога да кажа много неща, но ние сме в период на популизъм.Така, другото ПО-ВАЖНО е войната на ЕРП-тата с държавата.О повярвайте ми, ако правителството един ден реши да води добра политика инвестицията във ВЕИ(смекчени процедури и т.н.), ПЪРВАТА РАБОТА НА ЕРП-ТАТА ЩЕ БЪДЕ ДА СИ ГО ВЪРНЕ ЧРЕЗ НАС НА ДЪРЖАВАТА.+ Това безбройните българи, които искат да станат милионери за секунди са резервирали вече толкоз много мощности, че е в рамките на невъзможното да те вържат някъде(и сега да не е така, то ще стане скоро).Отново отиваме на вариант малки централи, с надеждата че ЕРП-тата няма да ни режат много и че ще могат да ни връзват на ниско.
........
Й.И.
Day Energy написа:Като цяло Йордан има право - на ...............
DN
Day Energy написа: няма никаква тенденция да се заровят такива инвестиции в момента в БГ DN
Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта