На български май е "прожекционен апарат"...
Ето малко по-напудрена версия на документа...все още драфт. Моля колеги, добавете още текст. Включително колегите, които са наясно с нормативната уредба при перките. Нека се отпушат и малките, тихи, хоризонтално и вертикалноосеви вятърни турбини в урбанизирани територии.
Не съм оплювал директно големите централи по няколко причини.
1. Все още мисля, че е добре да потърсим подкрепата на БФА.
2. Дори и да стане всичко, което искаме, то фотоволтаична революция по покривите на къщите няма да се състои. Ще минат години преди да се пречупи мисленето на българина. През това време индустрията трябва да се развива и ще има мегдан за мегаватови проекти (естествено без да се изпада в крайности). Плюс това няма какво да си кривя душата - ако днес ми дойде клиент за мегаватов проект - утре съм на поляната му... все пак трябва да живеем от нещо.
3. Мисля, че сега подготвяните спънки по големите проекти са достатъчни, за да се налагат допълнителни. Тези с десетките и стотици милиони финикийски знаци няма да ги притесни, каквото и да измислим... дайте да си оправим нашата къщичка.
Общо взето казано: ПИШЕТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ! Искам документът да е максимално ясен относно целите ни и най-вече максимално точно да посочим проблемите и начините за тяхното решаване, включая текстове от закони, наредби, стратегии и прочее... Нека някой с повече дар слово от мен, да обясни защо всичко това съответства на националния план за ВЕИ, като добави на подходящите места текстове от него... и така...дерзайте, ако искате нещо да направим. Нека не се събираме с идеята "дайте да дадем", а да свършим конкретна работа, когато се видим.