НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО !!!

Проблеми при присъединяването и узаконяването на централи, използващи енергията на Възобновяемите Енергийни Източници.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Miro » 22.07.2010 01:26

На български май е "прожекционен апарат"...

Ето малко по-напудрена версия на документа...все още драфт. Моля колеги, добавете още текст. Включително колегите, които са наясно с нормативната уредба при перките. Нека се отпушат и малките, тихи, хоризонтално и вертикалноосеви вятърни турбини в урбанизирани територии.

Не съм оплювал директно големите централи по няколко причини.

1. Все още мисля, че е добре да потърсим подкрепата на БФА.

2. Дори и да стане всичко, което искаме, то фотоволтаична революция по покривите на къщите няма да се състои. Ще минат години преди да се пречупи мисленето на българина. През това време индустрията трябва да се развива и ще има мегдан за мегаватови проекти (естествено без да се изпада в крайности). Плюс това няма какво да си кривя душата - ако днес ми дойде клиент за мегаватов проект - утре съм на поляната му... все пак трябва да живеем от нещо.

3. Мисля, че сега подготвяните спънки по големите проекти са достатъчни, за да се налагат допълнителни. Тези с десетките и стотици милиони финикийски знаци няма да ги притесни, каквото и да измислим... дайте да си оправим нашата къщичка.

Общо взето казано: ПИШЕТЕ И КОМЕНТИРАЙТЕ! Искам документът да е максимално ясен относно целите ни и най-вече максимално точно да посочим проблемите и начините за тяхното решаване, включая текстове от закони, наредби, стратегии и прочее... Нека някой с повече дар слово от мен, да обясни защо всичко това съответства на националния план за ВЕИ, като добави на подходящите места текстове от него... и така...дерзайте, ако искате нещо да направим. Нека не се събираме с идеята "дайте да дадем", а да свършим конкретна работа, когато се видим.
Прикачени файлове
Писмо_малки_централи_v.0.1.doc
(59 KiB) 638 пъти
Miro

Мнениеот matev » 22.07.2010 07:42

Браво Миро, така се работи с практически предложения.Смятам, че ката начало материала е доста точен.Ще го чета допълнително подробно,но мисля че това са основните проблеми за малките централи тъй като аз съм се сблъскал с всички тези неща които сте посочили в материала.
matev

Мнениеот petyostoev » 22.07.2010 10:07

Може да се добави в други,че като се осигурят условия за малки централи в малките населени места,ще се намали миграцията и пренаселяване на големите градове.
petyostoev

...

Мнениеот Gio » 22.07.2010 12:03

...във връзка с новия закон за етажна собственост, имам предложения за отдаване на покриви под наем за изграждане на соларни инсталации срещу наем или поддръжка на сгради. Мислите ли, че това може да се впише също в документа като вариант?
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот petyostoev » 22.07.2010 13:18

Разбира се , защо не.
petyostoev

.....

Мнениеот ivo1009 » 22.07.2010 14:04

пишете ме, идвам!
ivo1009

Мнениеот Vandal » 22.07.2010 14:39

Нека всеки който ще идва да си води някакви бележки или да редактира директно писмото на Миро.
В Пловдив на място ще видим как и къде да се вмъкнат.
Носете си и печатите на фирмата.
Аватар
Vandal

Мнениеот hridaq » 22.07.2010 15:10

Последно кога ще бъде срещата?
И допускат ли се по едри инвеститори да присъстват или ще е затворена среща?
hridaq

Мнениеот Miro » 22.07.2010 15:22

hridaq написа:Последно кога ще бъде срещата?
И допускат ли се по едри инвеститори да присъстват или ще е затворена среща?

Още веднъж за непрочелите.

Срещата е утре - 23.07.2010 (петък) от 15 ч в зала "Нова", хотел Санкт Петербург, Пловдив.

Присъствието на всякакъв размер инвеститори, инсталатори, любители и прочее е позволено, стига да споделят нашето виждане за развитие на малките проекти. Желателно обаче е да са такива, които с готовност да жертват лично време, средства и връзки за постигане на общата цел.

P.S. Всъщност зависи колко едри са инвеститорите... трябва поне да могат да минат през вратата на залата...
Последна промяна Miro на 22.07.2010 15:32, променена общо 1 път
Miro

Мнениеот Vandal » 22.07.2010 15:28

Миро, утре е 23.07 (юли) бре. :)
За едрите инвеститори срещата ще е от 15.05 ч.
Да си носят и кредитните карти. :D

До тук виждам около 20 човека.

Забрави да ви кажа че онзи ден както си пътувах по магистралата
хванах по хоризонт интервю на г-н Газдов от БФА.
Темата беше относно партенката която беше пусната в медииното пространство
за търговете за достъп до мрежата.
Трябва да ви кажа че той изцяло защитаваше малките производители и неговото мнение се покрива почти на 100% с писмото което смятаме да приемем.
Последна промяна Vandal на 22.07.2010 15:40, променена общо 1 път
Аватар
Vandal

Мнениеот Miro » 22.07.2010 15:35

Опс, сори, поправено е.... нещо и аз явно не знам в кое времево измерение съм. Казвам аз, че ми трябва редактор...
Miro

Мнениеот YordanIvanov » 22.07.2010 20:51

Утре съм на линия 700%.В Бг съм си от 2 часа вече.
До скоро виждане.
YordanIvanov

RB Group

Мнениеот Day Energy » 23.07.2010 01:29

нека да отметна няколко момента:

- бяхме вътрешно уточнили с някои от вас да съпоставим темата и тенденциите с тези в БФА. Разчитайте на това, че ще намерим правилния подход към БФА и организационно и мотивационно.

- в случай че се установи резонен модел, то според правилата на обединяващия фактор, това трябва да се постави на нова платформа и нови носители, като е добре да се преусмисли до каква степен форум-пространството на STS да се тълкува като трегер на тази дейност, информация и пр.

- размерът на инвеститорите го определя пазарната политика, а нашата пряка цел е проправяне и насърчаване на дейност И политика свързани с изграждане на сектора

- ще се радвам да ви приветствам и да стане ползотворна среща

(Миро - мисля че моментите на съпрекосновение с ЕЕ и други "мерки" по EU съвместяване между публично и бизнес пространство, трябва да се допълнят/споменат)

DN
Day Energy

Мнениеот Mateev » 23.07.2010 12:34

Съжалявам че нямам физическа възможност да присъствувам на срещата. Можете обаче спокойно да ме пишете като съмишленик и да ми сложите името и фирмата под документа като инициатор.

Също така няма да е лошо към документа да се добави и БФА. Иначе той няма да има никаква юридическа стойност. Държавата не се занимава със сдружения на граждани, ако те предварително не са си регистрирали асоциация. Според мене с този документ ще са съгласни всички ВЕИ асоциации. Просто трябва да ги информираме и да поискаме подкрепата им. За БФА аз ще поема ангажимента да осигуря съдействие. И без това БФА има подобна точка в програмата си, само че до момента държавата ни занимава с други глупости и в битки с нея все не остава време да се наблегне именно на този аспект.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот YordanIvanov » 23.07.2010 21:10

Никаква активност във форума, защо ли :lol: :lol: :lol:
Срещата мина.Благодаря на организаторите, че направиха това събиране.Благодаря и на всички хора, които дойдоха от различни точки на България .
Не съм аз човека, който ще пише резултата от срещата, но с две думи:
Взеха се решения, сформира се работна група и се очаква в рамките на следващата календарна седмица да се изготви въпросния документ.За повече информация ще напишат колегите по-късно или утре.
Сега причината за моя пост.Решихме да направим гугъл група, чрез която да се разменят документи .Пояснявам, че причината да е има тая група са по-скоро документите с "по-тайно" съдържание и работния характер на групата-уточнения, дискусии кое как и т.н..Ние не искаме да се изгуби дискусията във форума.Моля хората, които си тръгнаха по-рано или въобще не присъстваха на срещата и искат да участват в съвместната работа. да ми изпратят на лично съобщение мейла си за да ги прибавя в гугъл групата.
п.п.Гугъл група е място, където когато човек изпрати съобщение до групата, то се разпраща до всички нейни членове.
YordanIvanov

ПредишнаСледваща

Назад към Присъединяване и узаконяване на централи, използващи енергията на ВЕИ