icoboss написа:
5. По възможност да се намира до Трафопост, за де се извърши присъединяване на НН.(...ако Дружеството е на кеф, разбира се). Тук имам следните въпроси:
- до колко метра дължина от парцела до Трафа е разумно при присъединяване на НН?
- самото кабелно трасе (между парцела и Трафа)може ли да премине в сервитута на пътя или трябва да бъде въздушно. Кои го решава (предписва) това? Трябва ли да имам 'право на преминаване" от Общината (пътя е общински, нали?)?
6. Ако няма траф, но има трасе НН, може ли да стане присъединяване директно и до каква мощност? (четох някъде, че по неофициална инфрормация, ЧЕЗ присъединяват директно към НН при мощности до 30Кв? Как е при ЕОН и ЕВН?
......................
8. След преглед на форума установих , че най благонадежни са ЧЕЗ (най- лесно става присъединяването), после ЕВН и най-неприятни са от ЕОН. Моля за вашето мнение и заслужава ли си според вас да избереш парцел в западна България само поради тази причина?
Здравей.
От личен опит:
- Покрай имота минава НН, но ми дават място на присъединяване в селския трафопост на НН;
- Кабел в изкоп под тротоара (банкета);
- Дублиран кабел САВТ;
- Вещно право за преминаване на кабел през общински земи (покрай пътя) - подал съм молба, очаквам цена от 1.5 лв на метър.
- Всички са от "един дол дренки" Няма ЧЕЗ, няма ЕВН. Мястото на присъединяване е с цел отказване. Пример - западна България, ЧЕЗ, - 12 км за 100kW централка, при условие, че през имота минава ВЛ 20кV!!!
Успех