Отварян тази тема във връзка с това, че вече се натрупаха една камара неизяснени казуси, свързани с проектите по мерки 311 и 312. Тъй като вече се появиха и бенефициенти с одобрени проекти, според мене вече е крайно време тези казуси да бъдат изяснени веднъж завинаги и сегашните и бъдещите бенефициенти да имат пълна яснота какво могат да правят и какво не трябва да правят.
За изясняването на няколко от най-наболелите казуси съм си записал среща с експерт на ДФЗ в следващия петък (3-ти декември). Дотогава трябва да се подготвя и в писмен вид да представя различни казуси, които вълнуват всеки един от нас. След това ще му разясня всеки един казус (ако ме изслуша) и ще му дам предложение (устно и писмено) за разумно разрешаване на този казус.
Освен товя смятам да настоявам и за среща с директора на ДФЗ Светослав Симеонов, а след това ако трябва и с министъра по еврофондовете Томислав Дончев. С две думи твърдо съм решен да стигна толкова нависоко, колкото е необходимо, ако проблемите не се разрешат от по-ниското ниво.
По всеки един казус ще настоявам и за писмен отговор, който ще публикувам на страниците на форума за обсъждане. При неудовлетворителен или мъгляв отговор, или при отказ от отговор смятам да информирам и медиите.