ferdy написа:Отново ще си изкажа мнението, че 99% от съседните проекти са си свързани и съм твърдо ЗА да се отказва съфинансиране на такива. Програмата трябва да служи за стимулиране на стопанската инициатива в селски райони, да се изготвят малки проекти, а не един и същи големец просто да усвоява пари, чрез 5-10 проекта, като при това не си е направил труда да избегне свързаността.
Не е така колега тук има страшно много хубави хора да не кажа че може би един двама са объркали форума та да влезнат тук.И аз съм в форума от скоро но моите уважения за създатилите му .Също така има почва и за такива хора като тебе (много от тези които са пуснали проектите си и разчитат на по голяма част банкови пари ще се възползват от вас предполагам аз несам от тях но има такива );но нали се сещаш че много хора са лъгани в тая държавичка и се иска доверие това е моето мнение .NWI написа:Господа,
може би грешката ми е, че си позволих да нахлуя в някакво "затворено общество", но доколкото знам това е публичен форум без ограничения и дискриминация на база кой кога се е регистрирал, какво има право да пише и т.н. Нали не ме съветвате да изчакам до 2013 година преди да си позволя да предложа нещо?
Г-н Матеев, нима Вие не сте воден от вашите лични бизнес интереси или искате да вярваме, че форумът е създаден и се подържа само от алтруистични подбуди? Не разбрах какво точно искам да взема от форума, мъдрост, широкоскроеност или добро възпитание може би? Мисля, че аз ще съм този който ще рискува собствените си средства. Освен това за да има сделка трябва и двете страни да са доволни. Мислех, че под-форума се казва "Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ". Къде другаде ако не тук очаквате оферти като нашата? Когато отидете в банките се молите на колене и залагате мило и драго за същото това финансиране, само че банката не Ви става партньор, а кредитор, разликата е огромна.
Единственото което съм поискал е да обявя нашето предложение и ако някой има интерес да се обади (досега 4 души са го направили, т.е. не е било безпредметно). Другото което съм искал е да се спазва добрият тон.
Прав си колега който дава парите винаги е определял правилата и това е държавата (а ако някой от ЕУ възрази то нашите ще посочат в историята колко пари по САПАРД са присвоени и ЕУ ще замълчи )Въпроса е тези условия които ги искат да ги изпълнеме и тогава имаме отново проблеми с тях да им удариме шутаLupus написа:Mateev написа:....
Изглежда ДФЗ вече има загубени дела за съседни проекти и в момента отново си преразглеждат критериите за отказ. Дано слуха да се окаже истински.
Поне на теб трябва да ти е ясно, че ако един проект трябва да бъде отказан, той ЩЕ БЪДЕ отказан. Ако падне този мотив в съда, ще извадят друг, ако оспориш и него ще се измисли трети и така докато стане безсмислено, тъй като са пропуснати всякакви разумни срокове.
Ферди ти си глас на народа супер си ние сме с тебferdy написа:Отново ще си изкажа мнението, че 99% от съседните проекти са си свързани и съм твърдо ЗА да се отказва съфинансиране на такива. Програмата трябва да служи за стимулиране на стопанската инициатива в селски райони, да се изготвят малки проекти, а не един и същи големец просто да усвоява пари, чрез 5-10 проекта, като при това не си е направил труда да избегне свързаността.
И на различни места да са това не променя нещата когато зад тях стои един човекYordanIvanov написа:Ферди, по-дразнещо е друго. Намирането на един подходящ парцел за селските райони коства не повече от 2 седмици труд на 1 човек. Дразнещ е факта, че хората с по 5 проекта го карат мързеливата, намират един по-голям, правят 5 проекта и айде. А не вложат малко усилия да намерат 5 парцела на различни места и да си решат проблема.
п.п. Според мен процента ти е доста висок. Има не малко хора, които са познати/приятели и са решили да инвестират един до друг, като са си помогнали с намирането и продажбата на парцел. ДФЗ подведоха като въобще измислиха такова понятие за свързани проекти. Трябваше ТОЧНО И ЯСНО ДА Е КАЗАНО, че СЪСЕДНИ ПРОЕКТИ НЕ СЕ ОДОБРЯВАТ. Защото те в момента точно това правят.
ferdy написа:Данчо, ако са един до друг, не искат субсидия за една и съща инфраструктура (включително и случаите, когато стълбът им е едно и също ЖР, но всеки си монтира свой траф), проектантите, консултантите и изпълнителите са различни - тогава проектите минават и двата.
Назад към Финансиране на проекти за изграждане на нови ВЕИ
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта