Среща на форума в Габрово на 05.03.2011

Дискусии на теми, които смятате за интересни и важни.

Модератори: Mateev, Admin

Мнениеот Mateev » 07.03.2011 00:52

Голям майтап - само няколко минути след публикуване на линка към новия форум, и Google веднага го захапа и започна да го индексира.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот TT » 07.03.2011 00:57

С Google нема майтап
TT

Мнениеот ferdy » 07.03.2011 01:02

Не смятам, че изобщо трябва да се съобразяваме с други асоциации и да се сравняваме или разграничаваме от тях. В сегментът на новата асоциация не работи никоя друга асоциация и това, само по себе си, е достатъчно.

Българска соларна асоциация е прекалено аналогично, според мен. За жалост не ми хрумва друго име засега, но продължавам да мисля.
ferdy

БС

Мнениеот Day Energy » 07.03.2011 01:04

"Българско слънце", "България слънце" = БС; по една случайност слънце и солар започват със "с"..

за феновете на трите букви може да се добави асоциация = АБС, latin = ABS / BSA

DN
Последна промяна Day Energy на 07.03.2011 01:06, променена общо 1 път
Day Energy

Мнениеот DanielDimov » 07.03.2011 01:04

Mateev написа:Голям майтап - само няколко минути след публикуване на линка към новия форум, и Google веднага го захапа и започна да го индексира.

това е защото имаш Google Analytics - чрез него са разбрали за новото съдържание, линк и т.н.
DanielDimov

Мнениеот jorji_bg » 07.03.2011 11:33

балгарско здружение за сланчева енергия--или здружение за балгарско сланце
jorji_bg

Мнениеот Емил » 07.03.2011 16:12

Стана тя, каквато стана - десет дни болен на легло, а през това време асоциацията се учреди :roll: . Радвам се, че я има, макар и да не съм учредител! Да си пожелаем безоблачни дни на организацията! Казвайте кога ще дойде моментът за приемане на нови членове. Предполагам, че няма да има проблем да регистрирам две мои фирми в асоциацията.

Що се отнася до името, най-важно е да бъде кратко, ясно и запомнящо се. И на мен ми се иска да има български мотив, например Слъннце, но все пак най-чисто си е БСА - Българска Соларна Асоциация.
Аватар
Емил

Мнениеот Слънчо » 07.03.2011 16:38

jorji_bg написа:балгарско здружение за сланчева енергия--или здружение за балгарско сланце

Сдружение на всички български слънца :lol:

Името трябва да си го представиш как би звучало след 2 години.
Ако все още не ти е смешно, значи става.
Затова и най-стандартното и логичното име остава. Оригиналните имена са моментно актуални, а после и ти сам се извръщаш от тях. Камо ли другите.
Също, не е необходимо да се изразяават всички принципи от устава в самото име, иначе ще стане (Пипилота Виктория Трансперанта....Дългото Чорапче) :D

Като правиш нещо което се забелязва, хората те асоциират с това което даваш като краен резултат, дори и "ЮЯ" да се казваш.

"Solar Energy Association" - " Асоциация за слънчева енергия"
"Bulgarian Solar Energy Association" - BSEA
"Bulgarian Association for Solar Energy" - BASE
EBAS-и асоциацията!
:wink:
Добре да се има предвид и друго, че ако имаме статут на национална организация ще имаме полза при членуването в международни сдружения (като Европейската ФВ Асоциация, Световна...,и т.н.) От тях може да се получава много информация и помощ. Добре е да се види как стоят нещата и във водещите държави във ФВ индустрия. В Италия, Франция, Испания има по 3-4 асоциации. Как е в Германия? Там как се движат дребните риби? :)
Слънчо

Мнениеот joro76 » 07.03.2011 20:22

Mateev написа:Основната цел на асоциацията я дефинирахме приблизително така:

Парите, които Българският народ заплаща за консумация на ВЕИ енергия, да остават в България и да стимулират Българската икономика.

Една от подцелите е:
- 50 000 соларни покрива, които за дълги години ще дадат доходи на 50 000 домакинства. Други десетки хиляди домакинства също ще получават доходи, защото ще се създаде една цяла ВЕИ индустрия - проектанти, строители, инженерингови компании, производители на модули и друго оборудване и т.н. Тепърва ще изчисляваме колко хиляди или десетки хиляди работни места ще се отворят.
Точно така господин Матеев само с едно допълнение ;което изпускаме от сметката че когато има сигурни доходи над покрива ще има инвестиция и работни места под него а това си е перо голямо мисля .
joro76

...

Мнениеот Gio » 07.03.2011 21:37

joro76 написа:
Mateev написа:Основната цел на асоциацията я дефинирахме приблизително така:

Парите, които Българският народ заплаща за консумация на ВЕИ енергия, да остават в България и да стимулират Българската икономика.

Една от подцелите е:
- 50 000 соларни покрива, които за дълги години ще дадат доходи на 50 000 домакинства. Други десетки хиляди домакинства също ще получават доходи, защото ще се създаде една цяла ВЕИ индустрия - проектанти, строители, инженерингови компании, производители на модули и друго оборудване и т.н. Тепърва ще изчисляваме колко хиляди или десетки хиляди работни места ще се отворят.
Точно така господин Матеев само с едно допълнение ;което изпускаме от сметката че когато има сигурни доходи над покрива ще има инвестиция и работни места под него а това си е перо голямо мисля .

...чакайте сега - стана като за рибата и тиганЯ...
За името - съгласен съм със Слънчо, че трябва да придадем евро-звучене и на абревиатурата, и на самото име. Нещо от рода на Bulgarian Solar Society - Българско Соларно Общество (сдружение);
Bulgarian Solar Corporation (тук сигурно трябва да влезем в малко по-други отношения, но е разбиващо :) НЕК пара не правят...
...every day deserves a new, better tomorrow...
Аватар
Gio

Мнениеот levis » 08.03.2011 02:12

ferdy написа:Българска соларна асоциация е прекалено аналогично, според мен....

И на мен ми се струва така. Плюс това не сме точно соларна или слънчева, а сме за слънчева енергия.
DanielDimov написа:2. Bulgarian Solar Energy Association
Българска Асоциация за Слънчева Енергетика (BSEA)

Това ми звучи по-добре, но моето предложение за името е:

Национална Асоциация за Слънчева Енергия. National Association for Solar Energy (НАСЕ/NASE)
или
Национална Слънчево-Енергийна Асоциация. National Solar Energy Association НСЕА/NSEA.

"Национална" ще ни различава повече от БФА, звучи по "националистическо" и съвпада с една от основните ни цели "да защитаваме националните интереси" в бранша.
levis

Мнениеот Mateev » 08.03.2011 02:24

Само където в другите държави няма да си имат ни най-малка представа кои са тези новоизлюпили се "националисти" и в коя държава се намира пещерата, от която се управляват атентатите.

Национализъм в много държави по света е думичка, в която има натрупано голямо количество отрицателни асоциации, свързани с втората световна война и националсоциализма на Хитлер. Просто забравете в името на асоциацията да слагаме каквото и да било националистическо. Освен това трябва да се избягва и употребата на тази думичка в нашите предложения за закони и наредби, както и в изявленията по медиите. Въобще това е "мръсна" думичка и ако случчайно я чуя по телевизията от Волен Сидеров, моментално в съзнанието ми изниква Хитлер.

Думичката има положително значение в много редки случаи, като например "Национална сигурност" или "Национални интереси". Във всички останали случаи тази думичка е заредена с много много неприазън.
Аватар
Mateev
Site Admin

Мнениеот Tokio » 08.03.2011 02:53

Аз само да попитам, какво стана с предложението в тази асоциация да се включат и вятърните генератори? Нали и те произвеждат "зелена енергия", или сдружението е само за производителите на "зелена енергия" от слънцето?
Tokio

Мнениеот ferdy » 08.03.2011 03:48

Всеки е добре дошъл, Токио. Основната цел на асоциацията е "зелените" пари да остават в България. Към момента фокусът е към слънчевата енергия, просто защото форумът е с такава насоченост и инвеститорите в слънчева енергия са болшинство. Но всеки успех на асоциацията по отношение на фотоволтаичните проекти, би бил положителна новина и практика и за хората с вятърни проекти.
ferdy

Мнениеот batman » 08.03.2011 11:35

levis написа:
ferdy написа:Българска соларна асоциация е прекалено аналогично, според мен....

И на мен ми се струва така. Плюс това не сме точно соларна или слънчева, а сме за слънчева енергия.
DanielDimov написа:2. Bulgarian Solar Energy Association
Българска Асоциация за Слънчева Енергетика (BSEA)

Това ми звучи по-добре, но моето предложение за името е:

Национална Асоциация за Слънчева Енергия. National Association for Solar Energy (НАСЕ/NASE)
или
Национална Слънчево-Енергийна Асоциация. National Solar Energy Association НСЕА/NSEA.

"Национална" ще ни различава повече от БФА, звучи по "националистическо" и съвпада с една от основните ни цели "да защитаваме националните интереси" в бранша.

според мен Национална Асоциация за Слънчева Енергия. National Association for Solar Energy (НАСЕ/NASE)

Не виждам нищо лошо в думата "Национална" . Ето много примери при който се изпозва думата национална- БНТ ,НАП , НЗОК , НЕК ,НСА ... всеки може да пусне в Гугъла думичката национална и сам да прецени как се изпозва . Защо пък да няма и НАСЕ ? :)
Всеки може да си го тъкува първоначално както си иска. Важното е за напред като какви се самоопределяме ние и какво сме записали в целите !
batman

ПредишнаСледваща

Назад към Свободни теми и дискусии