Mateev написа:....
И тъй като съвременните ветрогенератори на майтап са високи по 100 метра, то това означава, че един кръг с площ около 30 декара (600x600m) около ветрогенератора е напълно неизползваем за фотоволтаична централа.
Аз лично не бих намесвал вятърни и слънчеви централи в непосредствена близост.
retro написа:Минималното разстояние между центровете на две генераторни кули е равно на сбора от дължината на едно витло на единия ветрогенератор и дължината на едно витло на другия ветрогенератор - елементарно
izmirov написа:А случайно някой да знае в коя наредба или закон мога да проверя дали има и какви са изискванията за разстояние между ветрогенераторите.Явно те са с по-специфичните изисквания и има ли някъде описано спрямо големината на перките или мощността им съответно някакви изисквания за разстояние.
batman написа:Ей Ретро, то аз не твърдя да съм специалист по вятърни генаратори ама ти направо утрепа коня. Добре разбрахме че си учил математика до 5 клас, ама не се изказвай неподготвен, че си смешен.
Най-малкото не можеш ли да помислиш малко преди да пишеш като невиждал и да пускаш само спам постове. Ами я се позамисли- за да не си влияе дин на друг генераторите не е само чиста математика, ами и малко физика, поток на флуиди, че тия генератори се въртят не само по Х ами и по Y , и че за да се изпозва ефективно енергията на вятъра не става да ги набодеш като колци един до друг....
Ама и математиката ти куца щото ако хипотетично ги наредим както си написал, и като помислиш малко повече , че центъра на въртене на перката не съвпада (при повечето генератори) с центъра на въртене на оста по Z на целия генератор, ще разбеш че твойте така наредени ветрогенератори ще си счупят перките ако застанат на определена позиция.
Абе направо спирам да пиша, не ми действа здравословно, ама просто сега не се сдържах.
ferdy написа:...
На въпросът ни как тогава да се получи обратна връзка, от ДФЗ ни посъветваха да бъдам активни, тъй като до този момент, при тях е постъпило само едно-единствено запитване от браншова организация (не запомних коя организация беше, но нищо общо с ВЕИ нямаше, БСК ми се върти в главата, но е възможно да бъркам, тъй като целия разговор се водеше на страшно бързи обороти). Едва ли не ни обвиниха в липса на инициатива и ни казаха, че вината си е наша...
ferdy написа:Аз от много време мелям, че управлението на проекта е най-тежката работа...
ferdy написа:... Щото ако помня правилно, ти остана да си пиеш ракията, ...
ferdy написа:Супер си! Пиша от над 4 години и ми намери една грешка, при това не е и правописна.![]()
ПП. Не знаеш дали съм красива, ти не дойде на срещата ни на Съдебната палата, забрави ли?
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта