Vandal написа:Поне да бяха с 2 МРРТ и IP 65, грешка нямаше да имат.
Lupus написа:Момчета, я посочете малко литература, където да се прочете теорията на 3МРР тракер.
Beboko написа:Добре де кажи сега като са толкова добри тия инвертори какво става когато: на фаза 1 има 210V , фаза 2 - 225V, фаза 3 - 245V на мрежата и имат три тракера. Ще вкарва ли енергия в мрежата или НЕ ?
Това е важният въпрос !!!
Lupus написа:Момчета, я посочете малко литература, където да се прочете теорията на 3МРР тракер.
Gio написа:Beboko написа:Добре де кажи сега като са толкова добри тия инвертори какво става когато: на фаза 1 има 210V , фаза 2 - 225V, фаза 3 - 245V на мрежата и имат три тракера. Ще вкарва ли енергия в мрежата или НЕ ?
Това е важният въпрос !!!
...Beboko, това, което ме питате е на изхода на инвертора - при различни напрежения във фазите всеки инвертор се стреми да изравнява (балансира) фазите, редуцирайки изходната мощност на фазите с по-високо напрежение, за да компенсира с най-ниската, т.е. намалява изходната си мощност. Това е функцията на "power balancer" и при монофазните инвертори...
МРР тракера работи обаче на DC частта на инвертора, нали..?
Ситуацията, която споменавате е реална особено в селските райони - "ride through" функцията на Danfoss следи тези показатели на мрежата и при спад на една от фазите за период до 160 ms Danfoss инвертора няма да преустанови работата на централата. Това е различието между конвенционалните инвертори и Danfoss - централата ви работи по-дълго време без прекъсвания...
Gio написа:...добре, щом така разсъждаваш относно следенето, това си е твое мнение, което си е за твоя сметка. А качеството на мрежата и продукта, който се разнася по нея, си го знаем почти всички...
Със здраве!..
Lupus написа:Gio написа:...добре, щом така разсъждаваш относно следенето, това си е твое мнение, което си е за твоя сметка. А качеството на мрежата и продукта, който се разнася по нея, си го знаем почти всички...
Със здраве!..
На мен ми е интересно да чуя твоето мнение. Определено, както вече писах и по-горе има противоречие в критериите за оптималност. Как работи тая чудесия???
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта