vasil_g написа:Инвеститорския контрол ми иска геоложки проект, за да ми оформи документите за разрешение за строеж? Дали е необходим, след като имам геоложки доклад?
vasil_g написа:Допуснал съм грешка. Не е геоложки проект, а проект геодезия. Извинявам се. Разговарях с геодезист и той ми каза, че вероятно става въпрос за заснемане. Утре като се срещна с него ще му дам надзора да се уточнят. А надзора ще трябва за изготвя доклад за съответствие.
ping написа:Хм, малко ми се вижда това.
Излиза, че ако панела е 1 м, то разстоянието между редовете минимум трябва да е около 1,90 м. И то това разстояние не е от края на единия панел до началото на другия, а е от началото на единия панел, до началото на другия зад недо.
Малко ми се вижда, но щом хората това ползват ..., знам ли.
като ми остане врме трябва и аз да посимулирам, интересно ми стана.
Нещо друго ме човърка тези дни...ако може да го споделя.
Въвеждаш координатите и търсиш метеоданни в базата на NASA.
Излизат данните, но излиза и надморска височина, която в някои случаи се различава със стотици метри от надморската височина на мястото.
Да не би това да са данните за тези координати по х и у , но това са климатични данни за дадената от НАСА височина и знаейки реалната височина на мястото да трябва да корегираш ?
Примерно с 0,5% на 100 м за слънчевата радиация и някакви градуси температура пак на 100 м (не знам колко)...
Назад към Слънчеви (соларни, фотоволтаични) електроцентрали
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта